GEMEENTE EMMEN

Initiatieven indienen voor de Waarderingsprijs 2021

EMMEN - Voor de tweede keer reikt de gemeente Emmen de Waarderingsprijs uit. Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk. Alle initiatieven/projecten die inwoners voor hun buurt hebben uitgevoerd in 2020 (of dat nog steeds doen), kunnen meedingen naar de prijs. Ideeën hiervoor kunnen tot en met 9 mei ingediend worden bij de gemeente.
Reageer!

Wethouder huldigde sportkampioenen

EMMEN - Vanochtend zijn sportkampioenen Esmee van der Tuuk en Sem de Lange gehuldigd door wethouder Rene van der Weide. Ze werden beiden Nederlands kampioen in de tweede helft van 2020. Esmee van der Tuuk is 12 jaar en woont in Emmen. Esmee werd op 27 september 2020 in Eindhoven samen met haar zwemteam Nederlands Kampioen Estafette in de categorie junioren 2. Esmee traint bij ZPC Hoogeveen.
Reageer!

Maud Wesseling uit Weiteveen winnaar Kindermenu 2.0 Emmen

EMMEN - Maud Wesseling uit Weiteveen heeft de kinderkookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’ gewonnen. De ‘vrolijke risotto’ van Maud behaalde dit jaar de meeste punten. In totaal zijn er veertien gezonde gerechten bedacht en bereid door basisscholen, kinderopvangorganisaties en kinderen individueel. Chef kok Rob Pijpstra van Parc Sandur beoordeelde dit jaar de gerechten schriftelijk op samenstelling, kleur, smaak, creativiteit en presentatie. Vanwege corona was het niet mogelijk om live langs te komen en de gerechten te proeven.
Reageer!

Gemeente helpt maatschappelijke organisaties in coronatijd

EMMEN - Door de coronacrisis komen steeds meer organisaties in zwaar weer. Door daling van inkomsten, maar ook door aanpassingen die ze moeten doen om te voldoen aan de coronarichtlijnen. Om maatschappelijke organisaties te helpen, biedt de gemeente Emmen een financiële bijdrage. Onder andere voor culturele instellingen, sportclubs en buurt- en dorpshuizen komen regelingen.
Reageer!

Stimuleringsregeling dorpen en wijken verlengd

EMMEN - Sinds 2015 heeft de gemeente Emmen een subsidieregeling waarmee inwoners een bijdrage krijgen voor de uitvoering van hun ideeën om de leefbaarheid in dorpen en wijken te verbeteren. De regeling gold tot en met 2020. Vanwege het succes van de stimuleringsregeling Dorpen en Wijken, heeft het college van burgemeester en wethouder besloten de regeling te verlengen met een jaar.
Reageer!

Drenthe krijgt eigen street art festival: Writers's Block Emmen

EMMEN - Meer dan 20 lokale, nationale en internationale artists transformeren olifantenstal Rensenpark Emmen krijgt deze zomer een nieuw festival: Writer’s Block Emmen, een street art evenement uniek voor Drenthe. De Olifantenstal in het Rensenpark is het canvas voor meer dan twintig nationale en internationale graffiti-artists. Writer’s Block, verantwoordelijk voor al meer dan 70 mural art kunstwerken in Noord-Nederland, organiseert dan het eerste street art event van Drenthe. Kunst buiten de musea, buiten de galeries, buiten de ateliers. Gedurende een lang weekend werken de artists aan de binnenkant en delen van de buitenkant van het gebouw.
Reageer!

Gemeente Emmen huurt voor een periode van vier jaar een woning

EMMEN - De gemeente Emmen huurt voor een periode van vier jaar een woning aan de Laan van de Marel 343. Samen met Wijkbelangen Emmerhout en het WijkExpeditieteam Emmerhout Energieneutraal richt ze op dit adres een modelwoning in. Inwoners van de gemeente Emmen krijgen hier informatie over hoe ze hun energierekening naar beneden kunnen krijgen en langer thuis kunnen blijven wonen.
Reageer!

Gemeente Emmen investeert ook in 2021 in groene chemie

EMMEN - Sinds 7 jaren werken gemeente Emmen, provincie Drenthe, onderwijsinstelling en bedrijven samen om de ontwikkeling van groene Chemie Cluster in de regio Zuidoost-Drenthe te versterken. In de afgelopen jaren is veel ingezet op vergroening van bedrijven, bedrijfsontwikkeling en vooral innovatie. Het bedrijfsnetwerk Suspacc heeft samen met de partijen het Innovatieprogramma Groene chemie en circulaire economie 2021 ontwikkeld.
Reageer!

Nieuw inzamelsysteem voor huishoudelijk afval gemeente Emmen voor een goede en betaalbare inzameling

EMMEN - Het inzamelsysteem voor huishoudelijk afval in de gemeente Emmen gaat veranderen. Om het inzamelen van afval goed en betaalbaar te houden voor inwoners wil de gemeente hen meer stimuleren hun afval beter te scheiden. De verbranding van restafval (grijze container) wordt steeds duurder. Daarom stelt het college de gemeenteraad voor om over te gaan op betalen per leging van de grijze container (niet per kilo). In maart moet de gemeenteraad hierover een besluit nemen. Als de raad voor stemt is de verwachting dat het nieuwe inzamelsysteem op 1 januari 2022 ingevoerd wordt.
Reageer!

Meer mensen onder dak in Zuidoost Drenthe. Extra geld van het Rijk voor aanpak dakloosheid

EMMEN - De gemeente Emmen ontvangt 1,6 miljoen euro van het Rijk om meer dak- en thuisloze mensen te begeleiden naar een eigen woonplek. Emmen pakt dit als centrumgemeente voor ZuidoostDrenthe samen op met woningcorporaties en zorgaanbieders. Met dit extra geld kunnen in het komende jaar verschillende plannen uitgevoerd worden om kwetsbare mensen te begeleiden om onderdak te komen en hun leven op orde te krijgen, zoals hulp bij schulden, scholing of werk.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda