GEMEENTE EMMEN

Kabouterpad wint Waarderingsprijs 2023

EMMEN - Dinsdagavond 21 maart 2023 reikte burgemeester Eric van Oosterhout de Waarderingsprijs 2023 uit tijdens de Waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners in Hotel Emmen. Van de drie genomineerden behaalden Eric en Jolanda van Waardenburg van het initiatief -Kabouterpad- uit Emmen de meeste stemmen. Eric van Waardenburg nam een cheque van 1.000 euro in ontvangst. Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk.
Reageer!

Opvang Oekraïense vluchtelingen in voormalige Ambachtsschool Emmen

EMMEN - Gemeente Emmen gaat de voormalige Ambachtsschool aan de Weerdingerstraat/Stationsstraat tijdelijk inzetten als extra opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. De geplande verkoop van het pand en aangrenzende percelen gaat ondertussen wel van start, waarbij de gemeente het pand tot uiterlijk 31 december 2025 kan gebruiken als opvanglocatie.
Reageer!

Welkom op het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Emmen

EMMEN - De gemeente Emmen viert het nieuwjaarsfeest in 2023 weer in het ATLAS Theater. Door corona was dat enkele jaren niet mogelijk. Het college van burgemeester en wethouders nodigt inwoners en relaties van harte uit om bij nieuwjaarsfeest aanwezig te zijn op 6 januari vanaf 19.00 uur in het ATLAS Theater. Het thema dit jaar is -Van Goghjaar-- Tijdens de avond presenteert burgemeester Eric van Oosterhout de eerste kinderburgermeester van de gemeente Emmen.
Reageer!

Hulp bij hoge energiekosten voor huishoudens en maatschappelijke organisaties in de gemeente Emmen

EMMEN - Gemeente Emmen gaat inwoners en organisaties helpen die ondanks alle maatregelen in financiele problemen komen of dreigen te komen door hoge energiekosten. Hiervoor heeft het college van B&W deze week een tijdelijke regeling vastgesteld die loopt tot 30 juni 2023. Naast financiele hulp worden huishoudens en organisaties geholpen om een stap te zetten in het terugdringen van het energieverbruik en daarmee de energierekening in de toekomst omlaag te brengen.
Reageer!

Maatregelen tegen overlast asielzoekers in Nieuw Weerdinge

NIEUW WEERDINGE - De inwoners van Nieuw-Weerdinge ervaren al een tijd grote overlast door een klein aantal asielzoekers, die de route tussen Emmen en het AZC in Ter Apel lopend afleggen. Inbraken, opstootjes en het struinen in tuinen zorgen voor een groot gevoel van onveiligheid in het dorp. De gemeente Emmen en de politie nemen daarom in overleg met het dorp extra maatregelen.
Reageer!

Emmens burgemeester Van Oosterhout voorgedragen voor herbenoeming

EMMEN - De burgemeester van Emmen, de heer drs. H.F. van Oosterhout, is door de gemeenteraad van Emmen voorgedragen voor herbenoeming. Zijn eerste ambtstermijn van zes jaar loopt in maart 2023 af. Voordat hij in 2017 aantrad als burgemeester van de gemeente Emmen, was hij onder meer burgemeester van de gemeente Aa en Hunze en gemeentesecretaris van Veendam.
Reageer!

Huldiging Nederlands en Europees kampioene BMX

EMMEN - Donderdagmiddag 15 september is sportkampioene Lieke van der Aa gehuldigd door wethouder Pascal Schrik. Ze werd dit jaar Nederlands Kampioen, Europees Kampioen en bijna Wereldkampioen BMX.
Reageer!

Emmen zet in op forse groei woningvoorraad

EMMEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft de Woonvisie - BuitengeWoon Thuis in Emmen- vastgesteld. Deze Woonvisie is het startsein voor een forse groei in de kwaliteit en het aantal woningen in de gemeente. Er is een grote vraag naar diverse, goede en betaalbare woningen. Daarom zet Emmen met deze nieuwe woonvisie in op groei. De ambitie is om tot aan 2030 in totaal 4000 woningen te bouwen, waarbij er in alle dorpen en wijken nieuwbouwmogelijkheden komen, aldus wethouder Jisse Otter.
Reageer!

Contouren nieuwe sporthal Emmer-Compascuum binnenkort zichtbaar

EMMER COMPASCUUM - Sinds maart dit jaar is Jansman Bouw bezig met graafwerkzaamheden en andere voorbereidingen op de locatie Abeln, waar de nieuwe sporthal gebouwd wordt. Het werk heeft even stil gelegen, maar op dit moment plaatsen ze het stalen geraamte en binnenkort de houten spanten, waardoor de contouren van nieuwe sporthal goed zichtbaar worden.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda