ALGEMEEN

Honderden kansrijke beroepen op Drentse arbeidsmarkt

EMMEN - In juni waren er opnieuw minder mensen met een WW-uitkering in Drenthe. Ondanks de uitdagende economie biedt de regionale arbeidsmarkt nog steeds volop kansen voor werkzoekenden. Volgens een recent gepubliceerd overzicht zijn er maar liefst 240 kansrijke beroepen in de regio. Veel van deze beroepen bieden al jarenlang goede kansen op een baan. Vooral in sectoren met grote maatschappelijke opgaven, zoals zorg, onderwijs, ICT en techniek, blijft het voor werkgevers lastig om goed personeel te vinden.
Reageer!

FC Emmen contracteert Jorginho Soares

EMMEN - FC Emmen heeft zich versterkt met Jorginho Soares. De 25-jarige verdediger trainde deze zomer al enige tijd mee bij de ploeg van trainer Robin Peter en tekent nu een contract voor twee seizoenen op De Oude Meerdijk, met een optie voor een derde seizoen. Als jeugdspeler speelde Soares bij onder andere FC Dordrecht en sc Heerenveen, maar zijn debuut in het betaalde voetbal kwam in 2022 in dienst van Telstar. Het laatste half jaar kwam hij op huurbasis uit voor het Spaanse Terrassa FC.
Reageer!

Grensland Grensloos

NIEUW SCHOONEBEEK - Stel je woont in een dorp aan de Duitse grens. Je ziet dat er steeds meer voorzieningen verdwijnen en dat steeds meer mensen in je omgeving het vertrouwen in de politiek en de media kwijtraken. Kun je daar dan iets aan doen? En wat is de oorzaak? Tanja Schepers deed hier in het kader van haar masterstudie Crossover Creativity aan de hogeschool voor de kunsten in Utrecht onderzoek naar.
Reageer!

Primeur in Drenthe: Huisartsen bewegen mee in Drenthe Beweegt Samen

ASSEN - Drenthe Beweegt Samen, een geliefd programma op RTV Drenthe dat iedere werkdag om 10.00 uur te zien is, heeft de afgelopen maanden weer veel kijkers enthousiast gemaakt. Met veel positieve reacties als resultaat, blijft het programma zijn missie trouw: mensen in beweging krijgen en hen blij maken.
Reageer!

Alfons Arts assistent-trainer bij FC Emmen

emmen - Alfons Arts is de komende drie seizoenen assistent-trainer bij de eerste selectie van FC Emmen. De 58-jarige oud-speler van de club zal dus de nieuwe hoofdtrainer Robin Peter assisteren. Arts speelde tussen 1996 en 2003 in totaal 223 wedstrijden voor FC Emmen. Vervolgens was hij tot 2007 assistent-trainer bij de club. Van 2010 tot 2013 was hij hoofdtrainer van Cambuur, daarna was hij assistent bij FC Groningen.
Reageer!

vandaglas nieuwe hoofdsponsor FC Emmen

EMMEN - FC Emmen heeft met vandaglas een nieuwe hoofdsponsor voor komend seizoen binnengehaald. De glasexpert met vestigingen in Emmen, Arnhem, Amsterdam, Almelo en Swalmen volgt daarmee EasyToys op.
Reageer!

Oranje gewinnt gegen Deutschland in Hebelermeer

HEBELERMEER - Deutschland-Niederlande in der Grenzregion. Am vergangenen Dienstag wurde in Hebelermeer der Städtering-Pokal gespielt. Oranje gewann das Spiel mit 2:5. Beide Mannschaften bestanden aus Journalisten, Politikern und Unternehmern aus der Grenzregion.
Reageer!

Vertrekkend wethouder Van der Weide benoemd tot ereburger Emmen

EMMEN - Wethouder Rene van der Weide is vanmiddag bij zijn afscheid benoemd tot ereburger van de gemeente Emmen. Hij kreeg de onderscheiding, een erepenning en een oorkonde, uitgereikt door burgemeester Eric van Oosterhout. Dat gebeurde tijdens een afscheidsbijeenkomst in het gemeentehuis.
Reageer!

Val houdt William Kruit net buiten het podium

EMMER COMPASCUUM - Zondag 16 juni reed William Kruit tijdens het team speedway in het Belgische Heusden Zolder. Team Veenoord rams waar William voor reed, samen met 3 denen,1 fransman en nog 2 nederlanders tegen Helzoldstars die reden met 3 Nederlanders, 1 Zweed, 1 Fransman en 2 Engelsen. William wist 6 punten te scoren in slechts 3 heats. Daarna is de wedstrijd afgelast door de vele regen.
Reageer!

Drenthe roept je naar buiten Deurhangers verleiden gast eropuit te gaan

EMMEN - Marketing Drenthe lanceert Drenthe roept: een ludieke actie om bezoekers de mooie natuur van onze Oerprovincie te laten ervaren. De actie start deze zomer, in samenwerking met lokale ondernemers. Lisa Hulskamp, eigenaar van Landhotel Diever, is enthousiast: “Deze actie past heel goed bij ons hotel. Een fantastisch verblijf is meer dan een goed ontbijt en schone handdoeken.”
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda