Aaltje Prins-Bruinewoud en Bene Prins 65 jaar een paar

ZWARTEMEER - Afgelopen zaterdag was het precies 65 jaar geleden dat Aaltje Prins-Bruinewoud(87) en Bene Prins (69) elkaar op dinsdag 6 augustus 1957 in het gemeentehuis van Emmen het ja-woord hebben gegeven. Het echtpaar kende elkaar al vanaf de lagere school. Doordat Bene kameraad was met een broer van Aaltje kwam hij ook vaak bij de familie Bruinewoud over de vloer.


De echte vonk sloeg pas over nadat Bene terugkwam uit militaire dienst en de twee elkaar weer tegenkwamen. Na het huwelijk trokken de twee in de bij de ouders van Bene omdat een woning vinden in die tijd moeilijk was. Vier jaar later kreeg het paar een woning aan De Huizen aangeboden en dat bleek een schot in de roos. Nu na 61 jaar wonen de twee er nog steeds met veel plezier. Het paar kreeg twee dochters die samen met hun partners 4 kleinkinderen kregen die al voor 8 achterkleinkinderen hebben gezorgd.

Bene werd op Zwartemeer geboren in een gezin met 1 broer en 5 zussen. Na de lagere school begon op 14-jarige leeftijd zijn werkbaar leven op een boerenbedrijf in Zwartemeer met een onderbreking van de diensttijd. Daarna volgde er een periode in het veen, maar uiteindelijk was Bene 28 jaar werkzaam op de ENKA in Emmen. Daar bleef hij tot hij kon gaan genieten van een welverdiend pensioen. Aaltje werd op 24 juli 1935 wereldburger in een veenarbeidersgezin in Klazienaveen met 4 broers en 5 zussen. Na de lagere school en 2 jaar huishoudschool en een 2-jarige opleiding tot naaister werkte Aaltje tot haar trouwen op de Bendien in Emmen.

Natuurlijk hadden Aaltje en Bene hobby’s. Kamperen met de kinderen in de caravan, maar later ook veel georganiseerde busreizen naar Oostenrijk en Italië. De caravan staat nu onder het afdak in de tuin, want op reis gaan zit er nu niet meer in. De twee genieten nu met volle teugen van tuinieren, lekker niets doen of wat lezen of puzzelen en fietsen en vermaken zij zich prima met de kleinkinderen en achterkleinkinderen. Na een feestje in de partytent, waar locoburgemeester Jisse Otter even op de koffie kwam namens het Emmer gemeentebestuur. De dag afgesloten met een etentje in De Baander in Dalen.
(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda