JUBILARISSEN

Rika Kroeze en Dirk de Lange al 60 jaar een paar

KLAZIENAVEEN - Geluk begint als je trouwt met wie je lief hebt en komt tot bloei als je lief hebt met wie je getrouwd bent. Deze mooie spreuk staat op de uitnodigingskaart ter gelegenheid van het 60-jarig huwelijk van Rika Kroeze(84) en Dirk de Lange(83) in Klazienaveen. De eerste stappen voor deze lange verbintenis begon zoals bij velen in Klazienaveen tijdens de wandelingen van brug tot brug. Daar raakten Rika met haar vriendin in gesprek met Dirk en zijn kameraad.
Reageer!

Workshops Popsport voor muzikaal Drents Talent

ASSEN - PopSport Drenthe is gestart. Negen singer-songwriters, een dj producer en een band hebben zich gemeld voor dit talentontwikkelingstraject. De deelnemers tussen de 14 en 21 jaar krijgen de komende maanden begeleiding en coaching om zichzelf te verbeteren op muzikaal vlak en op het gebied van promotie en podiumpresentatie.
Reageer!

Jannie Bosman en Jakob Stuiver 60 jaar een paar

KLAZIENAVEEN - Zondag 14 februari, Valentijnsdag, was het 60 jaar geleden dat Jakob Stuiver en Jannie Bosman elkaar in het gemeente huis van Emmen het ja-woord gaven. Jannie Bosma en Jakob Stuiver, meestal aangeroepen als Jop, troffen elkaar tijdens een gymnastiekuitvoering van de Gymnastiekvereniging Klazienaveen in het toenmalige Hotel van Dijk. Jakob was er met vrienden om wichter te kieken, zoals Jakob zelf zij en dat had succes.
Reageer!

Anne Veenstra en Rieky Schnieders 60 jaar getrouwd

NIEUW AMSTERDAM - Donderdag 15 april is de dag dat het precies 60 jaar geleden is dat Anne Veenstra (82)en Rieky Schnieders(80) elkaar in het gemeentehuis van Emmen het jawoord hebben gegeven. Terugkijkend kunnen de twee niet echt ontevreden zijn. Zij kregen twee dochters de na hun huwelijk met elk een zoon en dochter voor vier kleinkinderen zorgden. Anne Veenstra werd geboren in Nieuw Amsterdam in een gezin met nog een broer.
Reageer!

100 kaarsjes voor Hillie Aardema-Wolbers

SCHOONEBEEK - Het was op 18 april 1921 dat Hillie Aardema-Wolbers in huize Wolbers aan de Bultweg het eerste levenslicht zag. De jongedame was de eerste telg in de familie Wolbers. Zij groeide op in de boerderij en kreeg daarna ook nog drie zussen en twee broers. Als oudste verbleef zij een aantal jaren bij een oom en tante die geen kinderen hadden.
Reageer!

Echtpaar De Vries-Rog 65 jaar getrouwd:

NIEUW AMSTERDAM - Op zaterdag 10 april is het precies 65 jaar geleden dat Jan de Vries(89) en Atie Rog(87) elkaar het ja-woord hebben gegeven. Jan de Vries en Atie Rog ontmoette elkaar tijdens zijn diensttijd in den Haag op de boulevard in Scheveningen. Jan die werd geboren in Assen groeide op in Vries en Atie zag in Scheveningen het levenslicht en groeide daar ook op. Na zijn diensttijd ging Jan terug naar Vries en kreeg een baan als boekhouder in Assen.
Reageer!

Echtpaar Hofman delen al 65 jaar lief en leed

NIEUW WEERDINGE - Op woensdag 10 maart, morgen dus, zijn Wiepie Duursma en Hennie Hofman 65 jaar geleden in het huwelijksbootje gestapt en hebben tot aan de dag van vandaag nog steeds een behouden vaart. Hennie, die werd geboren op de Tramwijk als derde in een gezin met nog drie broers en vier zussen. Hennie kende Wiepie al van schooltijd af, want hij was bevriend met haar broer Job. Heel langzaam begonnen de twee gevoelens voor elkaar te krijgen en op een bepaald moment tijdens het stappen sloeg de vonk wederzijds over.
Reageer!

Anne Smit en Hennie Akker genieten na 65 jaar nog steeds van elkaar

EMMEN - Morgen, woensdag 10 maart, is het precies 65 jaar geleden dat Anne Akker en Annie Smit elkaar in het gemeentehuis van Emmen elkaar het ja-woord gaven. De twee leerden elkaar kennen in het stamcafé van Anne, het toenmalige café Boshuis aan de Boslaan in Emmen. Het was een beetje liefde op het eerste gezicht en na een korte verkering besloten de twee om te gaan trouwen en gingen wonen bij de ouders van Annie, maar kreeg een woning aan de Doctor L.J.F. Janssenstraat waar het 52 jaar bleef wonen.
Reageer!

Geen groot feest bij 60-jarig huwelijk Coby en Jaap Schoorl

EMMEN - Gisteren, maandag 1 maart, vierden Coby Swarts(81) en Jaap Schoorl (89) samen in hun appartement aan de Laan van de Eekharst in Emmen op sobere wijze hun 60-jarig huwelijk. Door de coronaregels is alles uitgesteld naar 9 oktober aanstaande, want dan kan gelijk de 90e verjaardag van Jaap worden gevierd. Het huwelijk werd voltrokken in Rijswijk, de geboorteplaats van Coby en het paar ging daarna wonen in Amersfoort, waar Jaap het levenslicht zag.
Reageer!

Roelf en Trijntje bijna 70 jaar samen

EMMEN - Afgelopen dinsdag was het na een verkeringstijd van vier jaar precies 65 jaar geleden dat Roelf Pater en Trijntje Pieters elkaar in het gemeentehuis uit Vries het ja-woord hebben gegeven en Leek gingen wonen. De eerste ontmoeting tussen de twee vond plaats tijdens een dansavond op de zondagavond voorafgaande aan de jaarlijkse Zuidlaardermarkt.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda