JUBILARISSEN

100 Jarige neemt elke avond een borrel

EMMEN - Op woensdag 13 oktober is het precies 100 jaar geleden dat Jan Timmer in Sellingen het levenslicht zag. Timmer groeide op als vierde in een gezin met uiteindelijk drie zussen en zes broers. Jan Timmer had na zijn lagere school maar een opdracht en dat was werken. In de begin jaren was het vooral in de polder de boer aardappels krabben. Later kreeg hij een baan bij de AKZO waar hij tot zijn pensioen bleef werken.
Reageer!

Bezoekje aan bazar start van langdurige romance

EMMER COMPASCUUM - Een bezoekje van Geert Bruinsma en Zwaantje Telkamp aan de jaarlijkse bazar in zaal Bruinsma aan het Oosterdiep bracht de twee bij elkaar. Geert was er met vrienden en had een droge worst gewonnen. Om contact te leggen bood hij Zwaantje en haar vriendinnen ook een plakje worst aan.
Reageer!

Jans Jeuring en Jantje Jeuring-Unij 65 jaar getrouwd

EMMEN - Het was dinsdagmiddag toch een klein feestje in het prieeltje bij de Schans voor Jans Jeuring en Jantje Jeuring-Unij, want zij vierden daar hun 65-jarig huwelijk. Jans Jeuring werd geboren in Zuid-Barge op 11 februari 1927 als zoon van een melkboer met nog zes broers en zes zussen. Na de lagere school ging Jans werken bij Timmerfabriek Scholten in Noord-Barge als machinaal houtbewerker met als specialiteit trappen maken.
Reageer!

Albert en Marchien Weggemans-Mulder 60 jaar getrouwd

SCHOONEBEEK - Vandaag, woensdag 18 augustus, is het precies 60 jaar geleden dat Albert Weggemans(84) en Marchien Mulder(82) elkaar in het gemeentehuis van Gramsbergen het ja-woord hebben gegeven. Een datum waarbij natuurlijk even stil wordt gestaan ook al zullen de festiviteiten door de Coronaregels ook hier beperkt blijven. Op deze dag thuis even een borreltje met enkele vaste kennissen en in het weekend een etentje met de kinderen en kleinkinderen in De Witte Olifant.
Reageer!

Noodgedwongen afscheid Bennie Többen als steward

EMMEN - Vrijdagavond nam Bennie Többen uit Klazienaveen na ruim 30 jaar afscheid als vrijwilliger van FC Emmen. Het begon voor Bennie allemaal in 1991toen hij zich bij de club aanmeldde om als steward zijn steentje bij te dragen. Dat lag hem ook wel want hij werd na enige tijd al tot hoofdsteward bevorderd. Doordat Bennie gezondheidsproblemen kreeg moest hij een stapje terug doen, maar was de laatste paar jaren nog wel actief als beheerder van de stewardhome onder de Oosttribune.
Reageer!

Arend Akkerman 101 jaar jong

KLAZIENAVEEN - In verband bij de Corona perikelen was het vanmorgen, maandag 12 juli, helaas nog niet zover dat er een groot feest kon worden gehouden, maar Arend Akkerman vierde in kamer 260 van de Dillehof in Klazienaveen wel op bescheiden wijze zijn 101ste verjaardag. Natuurlijk kwam ook burgemeester Eric van Oosterhout even op de koffie om namens het Emmer gemeentebestuur de felicitaties over te brengen. Het geheim om 101 jaar te worden is volgens de jarige job vrij simpel: ,,Elke avond blanke borrel en altijd hard werken, want daar is volgens mij nog niemand aan overleden..
Reageer!

Ate de Jong en Roelie Berends, een klik vanaf de eerste seconde

EMMEN - Het is vandaag, dinsdag 1 juni, precies 65 jaar geleden dat Ate de Jong en Roelie Berends elkaar met het ja-woord eeuwige trouw beloofden. Dit was het resultaat van een spontane kennismaking. Terwijl Roelie met haar vriendin in Nieuw Amsterdam met een groepje jongens fietste zag Roelie aan de ander kant van het kanaal Ate de Jong fietsen die ze niet kende. Haar eerste reactie naar haar vriendin was: Wie is dat?, daar zou ik wel even mee op stap willen.
Reageer!

Jubilarissen bij straatmakersbedrijf P.de Jong

BARGER OOSTERVELD - Soms kom je uitzonderlijke dingen tegen. Dat kan je wel zeggen van 55 jaar in dienst zijn bij dezelfde werkgever. En als dat bedrijf ook nog bijna tegelijkertijd drie andere jubilarissen heeft, geen groot bedrijf is en in een branche met alleen zwaar werk, dan kan je stellen dat het wel zeer uitzonderlijk is, een jubileumreeks om trots op te zijn: 25, 35, 45 en 55 jaar.
Reageer!

Rika Kroeze en Dirk de Lange al 60 jaar een paar

KLAZIENAVEEN - Geluk begint als je trouwt met wie je lief hebt en komt tot bloei als je lief hebt met wie je getrouwd bent. Deze mooie spreuk staat op de uitnodigingskaart ter gelegenheid van het 60-jarig huwelijk van Rika Kroeze(84) en Dirk de Lange(83) in Klazienaveen. De eerste stappen voor deze lange verbintenis begon zoals bij velen in Klazienaveen tijdens de wandelingen van brug tot brug. Daar raakten Rika met haar vriendin in gesprek met Dirk en zijn kameraad.
Reageer!

Workshops Popsport voor muzikaal Drents Talent

ASSEN - PopSport Drenthe is gestart. Negen singer-songwriters, een dj producer en een band hebben zich gemeld voor dit talentontwikkelingstraject. De deelnemers tussen de 14 en 21 jaar krijgen de komende maanden begeleiding en coaching om zichzelf te verbeteren op muzikaal vlak en op het gebied van promotie en podiumpresentatie.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe
do 28 okt 2021 om 16:30
SYmpfonica in D
za 30 okt 2021 om 16:00
Walt Wikins in De Amer
za 30 okt 2021 om 20:00