Into Nature ontvangt belangrijke bijdrage van het Mondriaan Fonds

EMMEN - Het programma Talentvolle Kunstenaars krijgt in 2023 volop vorm. Into Nature ontvangt € 25.000 van het Mondriaan Fonds voor een doorlopend programma in 2023 met talentvolle kunstenaars uit de noordelijke provincies. Into Nature is trots op deze toekenning, waarmee de reeds gemaakte plannen optimaal gerealiseerd kunnen worden.


Van de 81 aanvragen heeft het Mondriaan Fonds voor 2023 26 kunstpodia voor hedendaagse beeldende kunst een toekenning gegeven. Deze kunstpodia krijgen de bijdrage voor hun inspirerende programma’s van één tot maximaal drie jaar. Into Nature doet dit met een programma met talentvolle kunstenaars uit het noorden.

Het Mondriaan Fonds over de toekenning aan Into Nature: “de commissie is positief over de artistiek - inhoudelijke visie van Into Nature waarbij urgente thema’s worden geagendeerd via aansprekende kunstenaarspraktijken. De commissie waardeert de wijze waarop de organisatie zich heeft ontwikkeld vanwege de recente aanstelling van een nieuwe curator (artistiek leider Hilde de Bruijn) die er in de ogen van de commissie in slaagt inhoudelijke verdieping in de visie aan te brengen.”

Het programma Talentvolle Kunstenaars is een onderzoeksprogramma van Into Nature voor beginnende kunstenaars uit het noorden met een procesgerichte of onderzoekende werkwijze die daarnaast duidelijk affiniteit hebben met natuur of landschap. Binnen het programma daagt Into Nature de kunstenaars uit om op locatie onderzoek te doen, om (nieuwe) denkmodellen over de natuur en het landschap beeldend te ontwikkelen, en om te experimenteren.

In 2023 gaan drie kunstenaars aan de slag in het gebied van Borger-Odoorn. In een aantal gevallen verblijven ze een tijd in het gebied en gaan ze ook in dialoog met buurtbewoners. Dit najaar maakt Into Nature bekend welke kunstenaars in 2023 deelnemen aan het programma.

Over het Mondriaan Fonds
Het Mondriaan Fonds draagt namens het ministerie van OCW financieel bij aan de plannen van kunstenaars, curatoren en critici. En aan de realisatie van projecten en activiteiten van musea en andere erfgoedinstellingen, kunstpodia, archieven, galeries en opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Dat doen ze door het verstrekken van subsidies.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda