Voorbeschouwing op het amateurvoetbal in de gemeente Emmen

EMMEN - Komend weekend gaat de competitie in het amateurvoetbal weer van start en daarom hebben wij in de afgelopen weken een overzicht gemaakt met voorbeschouwing met de clubs uit de gemeente Emmen


Voetbalbijlage amateurvoetbal 2023-2024 in de gemeente Emmen en Odoorn

Daniël Sanafikhah (26) kijkt met DZOH uit naar nieuwe competitieEMMEN - In de nieuwgevormde 1e klasse J staan een aantal leuke derby’s op het programma nu de zaterdag- en zondagclubs samengevoegd zijn. Ook voor zaterdagclub DZOH in de Rietlanden is het weer een nieuwe ervaring. Een nieuwe uitdaging is het ook voor Daniël Sanafikhah, die aan zijn 5e seizoen bij de club op sportpark Zwanenveld in de Rietlanden is begonnen. Daniël: ,,Dat kun je wel zeggen. Het eerste seizoen in de Oostelijke 1e klasse hebben wij ons pas via een sterke eindsprint nog met een achtste plaats gehandhaafd. Nu spelen wij in een competitie ook tegen regioclubs als SVBO, al jaren een stabiele 1e klasser en het gepromoveerde WKE kunnen spelen. Jammer dat Germanicus en vv Emmen er niet meer bij zijn. Wij hebben niet echt een doelstelling uitgeroepen, maar denk vooral dat handhaving de eerste prioriteit zal zijn. Natuurlijk kijken wij uit naar de plaatselijke derby’s tegen SVBO en WKE”. DZOH moet dat het komende seizoen wel doen zonder vaste spelers als Youri Keen en Emiel de Vries. Door blessures kunnen die pas na de winterstop weer aansluiten. Nieuw in de groep zijn Max Alders van Drenthina, een speler met veel inzicht die op verschillende posities uit de voeten kan en Navid Poyan, een technische middenvelder van Hoogezand die in Emmen is komen wonen, vervolgd Daniël. Het is ook mooi dat Simon Ijzerman na lang blessureleed weer fit is en al weer enkele wedstrijden in de benen heeft.,,Natuurlijk moesten wij ook weer wennen aan onze nieuwe trainer Karlo Meppelink die overigens ook nog kan putten uit onze jeugdafdeling. Daaruit stromen met Ryan Snijders, Melvin Falke, Rayan Brouwer, Joey Jakobs en Keeper Jordy Borgman ook enkele talentvolle jongens door die met veel speelminuten in de voorbereiding een kans kregen om zich in het team te spelen. Een voorspelling doen is moeilijk omdat wij de Groninger ploegen niet echt kennen, maar wij laten het allemaal wel op ons afkomen”


Rob Deiman (24) verwacht veel van het seizoen bij SVBO(zon)


BARGER OOSTERVELD – Voor SVBO (zon) was het afgelopen seizoen niet dat wat iedereen er onder leiding van trainer Arthur van de Veen van hadden verwacht, maar wist zich met een goede slotfase nog wel naar een veilige 7e plaats te spelen. Aan de vooravond van een nieuw seizoen blikt nieuweling Rob Deiman met veel vertrouwen vooruit. De van SV Meppen afkomstige middenvelder vond in zijn eerste seizoen in Meppen niet echt wat hij graag wilde en zocht een andere uitdaging. Die vond hij bij SVBO waardoor hij vooral met en tegen vrienden kan voetballen. Het is een warme club waar alles goed is geregeld, volgens Rob, maar het was wel even wennen in deze nieuwe omgeving. ,,Een grote selectie onder leiding van een goede trainersstaf onder leiding van Peter Timmer die voor aanvallend voetbal met veel diepgang gaat. Wij hebben wel een groep die dat kan met voorin ook veel scorend vermogen. Aan mij is scoren overigens niet echt besteed, maar ben meer de man van de assist.” Vooruitkijkend op het nieuwe seizoen is Rob nog wel terughoudend, want alles is nieuw en onbekend voor hem. ,,Ik ken natuurlijk een beetje de speelwijze WKE en DZOH, maar van de Groninger clubs weet ik niet zo veel. Geen idee met wat voor selecties die voor de dag komen. Wij hebben inmiddels een goede voorbereiding achter de rug en de poulewedstrijden van de beker gespeeld, maar het echte gevoel zal er pas echt zijn als wij op het eigen veld van start gaan met de thuiswedstrijd tegen Winsum. Gezien het vorige seizoen hebben wij wel het gevoel dat er iets mogelijk. De eerste prioriteit is wel vroegtijdig zeker zijn van handhaving en dat kan onze doelstelling altijd nog worden bijgesteld”, besluit Rob Deiman.

Daan van Dijk (27) verwacht dat WKE’16 een goede 1e klasser zal zijn

EMMEN - Bij WKE’16 wordt er met veel spanning uitgekeken naar de start van de nieuwe competitie in de noordelijke 1e klasse J. Na een zinderend slot van de competitie werd WKE ten koste van Valthermond kampioen. Een prestatie op zich voor de voormalig landskampioen, die binnen zeven jaar bijna weer op het hoogste zijn gekomen. Een speler met ervaring in de 1e klasse is Daan van Dijk. Na 10 seizoenen bij Germanicus waarvan 5 jaar als aanvoerder maakte hij, mede door zijn verhuizing naar Emmen, de overstap naar WKE. Daan: ,,Kenmerkend voor de club WKE is dat iedereen enorm trots op de club is en volle bak gaat voor het logo wat wij op de borst dragen. Ik heb veel respect voor de jongens die vanaf de 5e klasse naar de 1e klasse zijn gepromoveerd. De passie wat zij voor het shirt van WKE hebben is fantastisch om te zien en daar trekken de nieuwe jongens zich aan op. Daarnaast heef Nico Haak als opvolger van Albert Koops ook een trainer die een speelstijl kiest die het beste bij deze selectie past. Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik in de voorbereiding zo hard heb moeten trainen als onder deze trainer”. De doelstelling bij WKE is zo hoog mogelijk eindigen, maar als gepromoveerde is het volgens Daan wel zo dat WKE op de eerste plaats moet gaan voor handhaven. Dat zal wel moeten zonder Harm Hindriks, die nu assistent-trainer is en de naar Nieuw Buinen vertrokken Milan Schippers. Er zijn wel enkele nieuwkomers als Djairo en Devando Fik, Björn Plaggenborg, Vincent de Roo, Tim Aalderink en Revelino Slagveer van vv Emmen, Florian Zeqiri (HHC Hardenberg), Daan van Dijk (Germanicus) en Jaimy Wessels van Weerdinge. In deze nieuwe klasse met zaterdag en zondag clubs en het is even wennen, want je speelt wisselend op zaterdag en zondag. Daan:,, Vooruitkijkend verwacht ik dat ploegen Oranje-Nassau en HZVV voor de titel gaan spelen en kijk vooral uit naar de derby’s tegen DZOH en SVBO waar ik veel publiek verwacht”.

Jori Ebbinge (22) verwacht zware competitie met Sc Erica in de 2e klasse HERICA - Het afgelopen seizoen werd afgesloten met een groot feest op Sportpark De Veenschappen in Erica. SC Erica slaagde erin om na vier seizoenen in de 3e klasse weer terug te keren naar de 2e klasse. Een van de spelers die daarbij was, is de 22-jarige Jori Ebbinge. Hij begint nu aan zijn vijfde seizoen in de selectie van trainer Johan Oldekamp. De ploeg van trainer Johan Oldekamp slaagde erin de finale van de nacompetitie te winnen na strafschoppen en daardoor promoveerden ze ten koste van Ruinen. Enkele spelers, waaronder Kjeld Huls en Justin Meewisse zijn vertrokken, aangezien zij hebben besloten over te stappen naar het zaterdagvoetbal. Jori Ebbinge, die nog vier maanden student is aan de Universiteit Twente, vertelt dat er verder niet veel veranderingen zijn in de selectie: "De nieuwkomers zijn voornamelijk jongens uit onze eigen jeugd, zoals bijvoorbeeld Syb Lathouwers, die vorig seizoen ook al vaak meespeelde. Eigenlijk is alleen Thorsten Wijnands van FC Meerdijk nieuw in de groep. Het is moeilijk te zeggen in hoeverre deze jongens al een vaste plaats kunnen veroveren in het eerste team." Daarom is het ook lastig om een voorspelling te doen voor dit seizoen wat betreft de competitie, volgens de verdedigende middenvelder. "Dit seizoen zijn we ingedeeld in de 2e klasse H, met enkele teams uit het oosten en noorden van het land. We hebben een goede voorbereiding gehad met oefenwedstrijden tegen WKE, FC Klazienaveen en Elim, maar we hebben geen idee hoe die clubs uit het oosten ervoor staan. We kijken wel uit naar de derby's tegen Germanicus, HOVC, Dalen, EMMS en Twedo, dat net als SC Erica promoveerde maar wel als kampioen van de 3e klasse D. Voor SC Erica begint het nieuwe seizoen op zondag 24 september met een thuiswedstrijd tegen Suryoye Mediterraneo uit Enschede. Het zou mooi zijn als wij dan direct drie punten in huis kunnen houden”.

David Rabbers (22) denkt dat Twedo het linker rijtje moet halen voor handhavingNIEUW AMSTERDAM – Het afgelopen vorige seizoen wist Twedo dankzij een goede tweede helft het kampioenschap binnen te halen, maar daar zag het halverwege de competitie niet direct naar uit. Dat klopt.., zegt David Rabbers: ,,Wij begonnen redelijk goed aan de competitie met een grote groep concurrenten. Op een bepaald moment lieten wij plotseling dure punten liggen tegen bijvoorbeeld Nieuw Buinen, Ter Apel’96 en Raptim. Gelukkig kwamen wij wel weer in ons ritme en werden uiteindelijk nog kampioen”. Tijdens de eerste trainingssessie na de zomerstop kon trainer Jannes de Lange constateren dat alleen Kristian Tinge is gestopt, terwijl hij geen spelers van buiten kon begroeten, behalve enkele jonge talenten die vanuit de jeugd doorstroomden. Een selectie waarmee Jannes de Lange direct verder kon voortborduren waar hij het kampioenschap mee afsloot. David: ,,Wij hebben nu een groep met een mix van ervaren jongens en jongens die nog niet zo lang in de selectie spelen. Iedereen, waaronder ik zelf, zal keihard voor een plekje moeten knokken. Ik vindt het wel mooi dat wij zijn ingedeeld in de Oosterlijke 2ee klasse H met andere onbekende tegenstanders, waar wij weinig informatie over hebben. Bekend is wel dat ploegen als Bon Boys uit Haaksbergen en De Tukkers uit Albergen vaak niet de minste ploegen zijn. Gelukkig hebben wij nog wel de derby’s tegen Sc Erica, Dalen en het gedegradeerde Germanicus die denk ik ook moeten gaan voor handhaving”. Twedo, dat hopelijk via de oefenduels en de eerste bekerronde klaar is voor de start van de competitie, gaat van start tegen Dalen en een week later krijgt het Sc Erica op bezoek. Onze doelstelling is handhaven en als je vroegtijdig veilig wilt staan, moet je misschien wel in het linke rijtje komen”, besluit David Rabbers.

Aanvoerder Gert-jan Spijker(26) verwacht dat HOVC weer moeten knokken voor handhaving

ODOORN – Eerst waren er drie, Oring, Exloo en Valther Boys. Toen waren er nog twee: HOC en Valther Boys en het vorige seizoen was er met HOVC door de aansluiting van Valther Boys nog maar één. Het eerste seizoen als HOVC in de competitie was het tot het laatst toe billenknijpen voor de mannen van trainer Erik de Jong. Aanvoerder Gert-jan Spijker: ,,Wij speelden helemaal niet verkeerd, maar lieten het op beslissende momenten afweten. Tegen hogergeplaatste ploegen pakten wij wel de punten, maar tegen onze directe concurrenten gaven wij vaak niet thuis en lieten te veel punten liggen. Het gevolg was dat uiteindelijk de herkansing hulp bood en wij via een 3-1 overwinning op Beilen ook nu weer in de 2e klasse mogen uitkomen. ,,Het komende competitie kan trainer Erik de Jong eigenlijk met dezelfde groep verder ook hebben enkele speler wel gekozen voor een lager elftal terwijl alleen Paul Kamphuis na lang blessureleed bij de groep is aangesloten, vervolgt de aanvoerder en op alle plaatsen inzetbare Gert-jan Spijker: ,,Ik denk dat vooral in deze klasse van half om half Groningse en Drentse clubs, de uit de eerste klasse komende clubs zich willen laten gelden en bijvoorbeeld Valthermond dat net de promotie mis liep, ploegen als Stadskanaal en Rolder Boys er vol voor zullen gaan”. HOVC zal er ook voor gaan, maar dan vooral voor handhaving. Dat zal het komende seizoen vooral moeten gebeuren op het sportpark in Exloo, want de bouw van de uiteindelijke thuisbasis in Odoorn vordert maar gestaag. En de eerste wedstrijd is volgens mij toch een mooie affiche met daarop HOVC-Valthermond. Een wedstrijd waarin wij direct een beetje zicht kunnen hebben waar wij op dit moment staan. Samen met onze vaste supporters zowel uit als thuis gaan wij ervoor en zien dan wel wat het oplevert, besluit de aanvoerder van HOVC.

Frenk Veldwijk (24) wil met EHS’85 na de promotie opnieuw gaan voor een prijs

EMMERSCHANS - Na een competitie waarin EHS’85 oppermachtig was en 1 keer verloor en 2 keer gelijkspeelde was het al snel duidelijk dat de “schanskers” vol voor het kampioenschap gingen. Middenvelder Frenk Veldwijk: ,, Wij wisten eigenlijk al na een wedstrijd of zes, toen wij ook met 7-0 van de nummer twee Buinen wonnen, dat het kampioenschap eigenlijk wel al beslist was. Vooral het scorend vermogen bij ons was heel hoog. Het werd in ieder geval een groot feest op het sportpark aan de Weergang. En nu op naar de 3e klasse B en bij de start van de voorbereiding zag Frenk Veldwijk dat Daniek Camies is gestopt en Dylano Camies naar SVBO zaterdag is vertrokken. Nieuw in de groep zijn Johannes Wolters van WKE en Henk Teuben van SVBO. Frenk Veldwijk, als pakketbezorger bij DHL dagelijks op pad, zal het komende seizoen misschien ook wel de balbezorger kunnen worden voor Henk Teuben. Een echte aanwinst voor EHS’85 die samen met o.a. aanvoerder Patrick Eberhard en Jeroen Smit, nu nog meer scorend vermogen in de ploeg brengt. Frenk Veldwijk: ,,Jammer dat wij niet in de 3e klasse C zijn ingedeeld, maar in 3B die voor een groot deel bestaat uit voor ons onbekende Groninger clubs. Gelukkig hebben wij de derby’s tegen Titan en Weerdinge weer terug, waar wij samen met onze vaste supporters nu al naar uitkijken. Als promovendus ga je als eerste voor handhaven, maar onze eigen kwaliteiten kennende denk ik dat wij met deze groep mee kunnen doen voor een periodetitel en dat betekent ook meedoen in de top drie, vier. Muntendam, werd het afgelopen seizoen tweede en won een periode, maar promoveerde niet. Misschien is dat wel de te kloppen ploeg. Wij beginnen thuis met frisse moed tegen SVZ en zien dan wel hoe het loopt”.

Klaas Anne Postmus (26): ,,Titan kijkt op een goed seizoen terug maar wil meer”
NIEUW WEERDINGE - Na het kampioenschap in de 4e klasse D begon Titan voortvaren aan de nieuwe competitie in de 3e klasse C. Helaas was de ploeg vaak te wisselvallig waardoor het aanvankelijk niet liet zien wat het in zich had, zegt rechterverdediger Klaas Anne Postmus die inmiddels aan zijn zesde seizoen is begonnen bij Titan. ,,Wij verloren een paar keer onnodig zoals tegen de latere degradant Gasselternijveen, maar gaven ook enkele wedstrijden, waarin vooral in de laatste minuten winst of een gelijkspel binnen bereik was, toch nog weer uit handen. Gelukkig hebben wij ons in de laatste fase weer hervonden en behaalden voldoende punten binnen om uiteindelijk als vijfde te eindigen”. Voor het nieuwe seizoen kan trainer Henri Goeree bijna voortborduren op zijn bestaande selectie, Alleen is Rick Hendriks jeugdtrainer geworden bij DZOH en zijn Tom Rengers en Dennie Meijers gestopt. Er kwam wel wat versterking binnen met Tim Kleinenberg van Roswinkel en Roy Supér en Peter van Elteren die samen het speelveld overkwamen van het gedegradeerde NWVV. Vooral het scorend vermogen heeft met de komst van Roy Supér voor wat extra stootkracht gezorgd naast onze topscoorder Harm-jan Moesker terwijl Nick Katoen in de achterste linie voor de organisatie staat”. Voor de komende competitie is er veel vertrouwen opgekrikt in de voorbereiding met oefenduels tegen Roswinkel, Schoonebeek en Zwartemeerse Boys. ,,Nieuw voor ons is wel de Groningse klasse met veel onbekende tegenstanders, maar hebben met EHS’85 en Weerdinge nog wel enkele mooie derby’s op het programma staan, besluit Klaas Anne, die inmiddels als leerkracht van groep 8 op maandag en dinsdag aan het werk is en als bijbaan horecamedewerker is bij Wildlands en stroopwafels aan de man brengt.

Ivar Drent (22) ,,Snel veilig spelen belangrijk voor Weerdinge"

WEERDINGE - In de zondag 3e klasse D eindigde Weerdinge het vorige seizoen op een 10e plaats, maar wist zich via de nacompetitie weer te verzekeren van nog een jaar 3e klasse. Voor centrale verdediger Ivar Drent is het in ieder geval wel weer een hele uitdaging, nadat hij samen met Thomas van Klinken, Renzo Engels, Koen Dekens, Vince Jager, Joran de Boer, Yustin Katoen en Davey Pruim van Drenthina zijn overgekomen. ,,Bij Drenthina zweefden wij een beetje tussen het 1e en 2e elftal en was het een beetje de keus in het 2e spelen of iets anders zoeken. Dat vonden wij bij 3e klasser Weerdinge waar ook enkele vrienden van ons spelen en wij trainer Geert Katoen ook kenden. Weerdinge is een hele warme club en voelde mij er meteen thuis. Verder kon Weerdinge ook Patrick Lassche van Stadspark 1, Dennis Gossen van WKE en Björn Philips van KSC op de ledenlijst toevoegen. Het is een mooie club op sportpark De Luwte in Weerdinge met een duidelijk doelstelling. Elke speler kreeg in de voorbereiding speelminuten om zich te bewijzen. Met een selectie van 23 spelers is de onderlinge concurrentie heel groot waardoor van iedereen ook het uiterste wordt gevraagd." In de voorbereiding speelden wij onder anderen tegen SJS en tijdens het ORGON-toernooi van SVBO verloren wij in de finale met 1-0 van 1e klasser DZOH. ,,In de bekercompetitie speelden wij in de aanloop naar de competitie nog tegen Protos, SVBC en SVV 04. Hopelijk heeft onze trainer dan de 11 namen, die op 24 september thuis van start zullen gaan tegen Veelerveen, op papier heeft staan. Ik hoop daar natuurlijk ook bij te zijn, maar met elkaar gaan wij er vanaf het begin vol tegen aan om er hopelijk een mooie competitie van te kunnen maken".

Schoonebeek aanvoerder Jan Willem Wubkes (34): ,,Handhaven is bij ons de eerste prioriteit”NIEUW SCHOONEBEEK – De komende competitie in de zondag 3e klasse C zal volgens aanvoerder Jan Willem Wubkes, die alweer aan zijn 4e seizoen is begonnen, na een uitstapje van 2 seizoenen naar Sc Erica, zeker niet gemakkelijk gaan worden gezien de nieuw indeling met onderin een versterkte degradatie. Jan Willem: ,,Terugkijkend op het afgelopen seizoen begonnen wij wel goed en pakten veel punten, maar in de tweede helft ging het een stuk minder doordat de tegenstanders onze manier van spelen doorhadden en wij het toen moeilijk hadden om plan B in te schakelen. Pas op de laatste dag wisten wij ons daarna met een 1-0 overwinning op SVV 04 net te handhaven”. Zo snel mogelijk handhaven zal dan volgens de aanvoerder ook de eerste prioriteit zijn bij Schoonebeek. Trainer Jordan Abel kon eigenlijk voortborduren op het vorige seizoen, want alleen Dillan Schulte is gestopt en René Streuer en Johan Bos zijn lager gaan spelen. De aanvulling kwam er vanuit de jeugd met Maik Imming, Finn Buursma en Davy Nijhof. Jan Willem: ,,Wij hebben nu een mix van talentvolle jonge spelers en de wat meer ervaren vaste krachten die de jongeren aan de hand moeten nemen. Ook als aanvoerder zal ik ook een beetje het verlengstuk van de trainer op het veld moeten zijn. Wij zullen er nu ook weer vanaf het begin moeten staan”. De derde klasse C is een klasse waarin de Nieuw Schoonebekers in ieder geval ook buurman SVV 04 weer zullen ontmoeten, maar wij kijken ook uit naar de wedstrijden tegen Sweel, voor mij een beetje de favoriet, maar ook Raptim heeft een voetballende ploeg die bovenin mee kan doen. Wij gaan op zondag 24 september van start met een thuiswedstrijd tegen Pesse en zien dan wel wat de voorbereiding en de bekerwedstrijden tegen Zwartemeerse Boys en Titan hebben opgeleverd”, besluit laatste man Jan Willem Wubkes.

SVV 04 spits Sander Kocks (24): ,,Nieuwe indeling maakt het moeilijk een voorspelling te doen”SCHOONEBEEK – In de zondag 3e Klasse C wist SVV 04 vorig jaar aan het eind van het seizoen de nacompetitie niet te bekronen met een promotie naar de 2e klasse. Toch begonnen de Schoonebekers sterk aan de competitie, volgens spits Sander Kocks: "dankzij 7 overwinningen pakte we de 1e periode, na de winterstop zakten we echter in en eindigden we uiteindelijk als 4e in de competitie. In de finale van de nacompetitie was Zeijen vervolgens de sterkste”. Voor het komende seizoen zal SVV 04 tevreden mogen zijn met een plekje in de middenmoot. Sander: ,,Een pluspunt is wel dat wij nu ook weer een 2e elftal hebben na de doorstroming van een aantal jeugdspelers en enkele spelers die vanuit een lager elftal terug zijn gekomen. Trainer Roeland Kwint bezit nu een selectie die in de breedte toch iets meer mogelijkheden geeft. Onze doelstelling hebben wij al geuit, maar met de nieuwe indeling is het moeilijk om de tegenstanders in te schatten”. Volgens de spits die overigens ook keihard zal moeten werken om een basisplaats te verdienen. Toch heeft hij veel vertrouwen in de groep. "Wij hebben een betrouwbare achterhoede en middenveld, aanvallend gezien is de puzzel nog niet gelegd.". Als ik toch enkele favorieten moet noemen denk ik dat wij zeker rekening moeten houden met Beilen en Sweel". Ook zullen er een paar mooie derbys plaatsvinden met Nieuw-Schoonebeek, Sleen en Sweel”. In de voorbereiding verloor SVV 04 met 3-0 een oefenduel tegen FC Klazienaveen en in de beker speelden wij al tegen SVBC (1-7 overwinning). Wij beginnen met een uitwedstrijd tegen Beilen aan de competitie en dat is denk ik direct een goede graadmeter om te kijken waar wij staan. Misschien is het wel een start van een mooi seizoen, besluit de onderwijzer van Cb de Bron

Michel Möhlmann(27): ,,Weiteveense Boys wil stabiele vierde klasser worden”WEITEVEEN – In de zondag 5e klasse verloor Weiteveense Boys in de eerste seizoenshelft van GKC en van SVBC, maar na de verloren wedstrijd van SVBC wisten de Weiteveners een hele goede reeks neer te zetten waar de concurrentie veel punten liet liggen. De boys verloren in de hele competitie drie keer en wisten daardoor zonder problemen op eigen veld het kampioenschap binnen te halen. Michel Möhlmann, de linkerverdediger die nu aan zijn 5e seizoen bij de Weiteveners aan de voorbereiding is begonnen kijkt met een tevreden gevoel terug. ,,Maar nu staan wij weer voor een moeilijke opdracht en dat is handhaven. In de vierde klasse D krijgen wij met andere tegenstanders met betere voetballers te maken. Ik heb er weinig inzicht op maar Ter Apel 96, Gasselternijveen en Nieuw-Buinen behoren volgens mij wel tot de te kloppen ploegen”. Wel jammer voor Weiteveense Boys is dat door de degradatie van enkele clubs uit de regio er met Zwartemeerse Boys nog maar één derby op het programma staat. Wij willen niet zoals enkele jaren geleden na de promotie direct weer degraderen en in ieder geval een jaartje willen overleven en proberen een stabiele 4e klasser te worden”. Trainer Andre Steenhuis zal in zijn tweede seizoen dat wel moeten doen zonder Peter Imming die niet meer bij de selectie zit. De aanvulling moet nu komen via de doorstroming van enkele jeugdspelers die in de voorbereiding de kans krijgen zich te bewijzen. In de oefenperiode ontbraken er door vakantie wel enkele spelers. Het werd 3-3 tegen DVC’59 en 5-2 verlies tegen Bargeres. In de bekercompetitie wonnen wij met een 5-2 van DVC’59, maar verloren met begon, zullen de poppetjes op de goede plaats moeten staan met nog te spelen tegen Raptim en EHS’85. Weiteveense Boys en de vaste kern supporters en vrijwilligers op sportpark ’t Amsterdamseveld zijn er klaar voor om op zondag 24 september goed beslagen ten ijs te komen in de eerste uitwedstrijd tegen Buinen.” besluit de medewerker bij Fokker in Hoogeveen.

Ruben Siebers (22) ,,Zwartemeese Boys gaat alleen voor promotie"ZWARTEMEER - Na winst in de 2e periode en het mislopen van het kampioenschap in de 4e klasse kreeg Zwartemeerse Boys na afloop nog een herkansing om te promoveren. Helaas was De Blesse in de alles beslissende wedstrijd met 3-2 te sterk. Toch kijken de Zwartemeerders op een goed seizoen terug, zegt de 22-jarige Ruben Siebers aan de vooravind van weer een nieuwe competitie. De meestal op rechts in het middenveld of laaste linie spelende Ruben, kijkt al uit naar de nieuwe competitie-indeling waarin het nu wel meer wil dan alleen maar in de nacompetitie spelen. ,,Wij zijn onder leiding van onze nieuwe trainer Mario Kiers nog in de voorbereiding en de bekercompetitie waarin wij hopelijk redelijk voor de dag zijn gekomen. Helaas moeten wij dat wel doen zonder enkele vaste waarden in het team als Max Drenth en Mike Berends met afgescheurde kruisbanden en Tom van Elteren met een kuitbeenbreuk. Deze spelers zullen nog langere tijd niet inzetbaar zijn. Wij hebben er in de breedte wel enkele jongens uit eigen gelederen bij gekregen". Zoals aangegeven staat er met Mario Kiers ook een nieuwe trainer aan het roer die weer een geheel andere spelstijl in gedachten heet dan zijn voorganger Tjibbe Bruinsma. Van het “Kicks and Rush” voetbal is het nu veel meer met opbouw van achteruit. Ruben verwacht wel dat het een zwaar seizoen gaat worden met tegenstanders als Ter Apel’96, Nieuw-Buinen, Nieuwleusen en nog enkele onbekende Groninger clubs. Dat zullen zeker weer prettige wedstrijden gaan worden. Ik denk dat wij in de afgelopen weken in de voorbereiding met onder anderen de bekerwedstrijden en het ORGON-toernooi van SVBO een goede basis hebben gelegd en onze trainer nu zeker wel al de meeste poppetjes op de goede plaats heeft staan. En daar hoop ik natuurlijk ook bij te staan.”

Jarno ten Caat gaat met DVC 59 alleen voor kampioenschapNIEUW DORDRECHT – Weinig pit in de ploeg, slappe trainingsarbeid en gebrek aan tactisch inzet is volgens Jarno ten Caat, de centrale verdediger van DVC’59, de reden dat zijn ploeg uiteindelijk terug zakte naar de zondag 5e klasse D. ,,Een klasse waarin wij niet thuis horen en daarom zo snel mogelijk weer de weg naar de vierde klasse moeten zien te vinden. Wij gaan dit doen onder leiding van de van Oosterparkers overgekomen nieuwe trainer Thijs Wieringh. Op alle fronten een wereld van verschil met onze vorige trainer Dennis Bruns, maar moet het doen zonder veel basisspelers als Lars Jakobs, Roy Sibon, Roy Moesker, Kevin Moesker, Rico Witzand, Joey Rolink en Melvin Mink. Nieuw zijn de uit A1 overgekomen Aaron Pol, Ferris Schepers, Nick Poker, Ruben de Vries, Yorick te Caat, Jason Bos, Milan Hemel en Justin de Haas terwijl de gebroeders Brian en Wesley Heijne van FC Klazienaveen zijn gekomen”. De selectie van 18 spelers heeft daardoor wel een flinke verjonging ondergaan naar een gemiddelde leeftijd van 20-21 jaar, maar wel zonder veel ervaring. Hier kunnen wij wel even mee vooruit en daarom is het belangrijk om weer in de 4e klasse terug te keren, vervolgt de centrale verdediger die aan zijn 3e seizoen bij DVC’59 is begonnen. ,,Onze doelstelling was vanaf de eerste bespreking direct heel duidelijk en dat is kampioen worden. In deze 5e klasse, waarin enkele fysieke sterke ploegen de te kloppen tegenstanders zijn, moeten wij het toch wel van voetballende oplossingen hebben. Ik denk dat ploegen als SVBC, dat net de promotie mis liep en DSC 65 en Buinerveen belangrijke titelkandidaten zijn. Gezien de nederlagen in de beker tegen Raptim (9-0) en Weiteveense Boys (5-2) is er voor ons nog veel werk aan de winkel willen wij op de eerste speeldag uit tegen VIOS goed beslagen ten ijs komen”. besluit Jarno ten Caat.

Ricardo Prins (25) gaat met Sp Roswinkel voor een plaats in de middenmoot

ROSWINKEL – In de zondag 5e klasse D is de doelstelling voor het komende seizoen van Sp Roswinkel volgens doelman Ricardo Prins een goed middenmoter te zijn. Deze stelling doet hij naar aanleiding van de vele mutaties in de selectie van de nieuwe trainer Johan Piening. ,,Wij hebben een aantal spelers zien vertrekken. Dylan Bulle en Bjorn Helder zijn naar Sc Erica vertrokken en Roy Over naar Ter Apel’96. Tim Kleinenberg gaat zijn geluk bij Titan zoeken. Stefan Arends en Roy van der Sluis gaan voorlopig in het 2e elftal spelen”. Gelukkig hebben er ook een aantal nieuwe gezichten hun opwachting gemaakt in de selectie, volgens de doelman. Met uitzondering van Silvian Mulder die van Sellingen is gekomen, komt de aanvulling vooral uit eigen gelederen. Uit het 2e elftal komen Lars Stap en Lars van de Tuuk en Jarno Oosterveld en vanuit het 3e elftal stromen Niels van Vliet, Jans Katuin, Bart Luiten, Pascal Prins door”. Sp Roswinkel eindigde het vorige seizoen slechts op een 9e plaats en dat was volgens Ricardo, die aan zijn 8e seizoen in de hoofdmacht is begonnen vooral aan de wisselvalligheid en de stabiliteit in de groep. Vaak verloren wij net terwijl een gelijkspel wel verdiend was en soms lieten wij wel punten liggen terwijl wij op winst stonden. Na zes jaar Cor Lubach voor de groep moeten wij nu samen met de ervaren Johan Piening om de stabiliteit weer terug te krijgen. Ik denk dat in deze klasse toch ploegen als DVC’59, Buinerveen, VIOS(O), Witteveense Boys en Pekelder Boys waar onze vorige trainer Cor Lubach nu trainer is. En laat dat nu ook net de club zijn waar wij de competitie tegen van start gaan. Gelijk een goede graadmeter hoe wij er voor staan, maar een plaats in de middenmoot zou mooi zijn’, besluit de doelman van SP Roswinkel.

Stefan Groen (19): ,,SVBC wil graag opnieuw gaan voor de 4e klasse”

BARGER COMPASCUUM – De afgelopen twee seizoen kreeg SVBC twee kansen om via de nacompetitie promotie naar de 4e klasse af te dwingen, maar ook de tweede keer lukte het niet. De mannen van trainer Henk Hoogenbirk denken “drie keer is scheepsrecht” en zijn volle goed moed begonnen aan de derde poging. SVBC-trainer Henk Hoogenbirk heeft weinig wijzigingen in zijn selectie gekregen. Er is niemand weggegaan of gestopt. Daarnaast is Martijn Jalving (33) die een aantal jaren geleden stopte en daarna vooral in het 2e en 3e speelde, er weer bij gekomen, zegt centrale verdediger Stefan Groen die aan zijn 3e seizoen is begonnen: ,,Martijn wil toch nog een keer proberen een plaats in de hoofdmacht van de Barger Compascumers te pakken. Uit de eigen jeugd komt er met Luca Kuhl een aanvallende middenvelder uit JO19 over en een nieuweling van buitenaf is voorstopper Stan Botter van JO19 FC Klazienaveen. De centrale verdediger kijkt in ieder geval met een goed uit naar de start van de competitie: , Wij hebben op voorhand maar één doelstelling en dat is eindelijk eens de promotie af dwingen. Een oefenwedstrijd tegen SC Erica zaterdag hebben wij met 2-0 gewonnen, maar voor de beker was het klasse verschil tussen SVV 04 en SVBC wel duidelijk met een 7-1 nederlaag terwijl wij ook nog tegen Protos en Weerdinge moeten. Voor ons was het wel een nuttige wedstrijd waarin wij de vooraf gemaakte afspraken goed hebben weten uit te voeren. Als wij de klasseindeling bekijken denk ik wel dat ploegen als DVC’59 en Buinerveen, de degradanten uit de vierde klasse, ook graag weer snel terug willen. Het is denk ik een zware competitie waar ook DSC’65 niet over het hoofd worden gezien, maar wij gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen”.

Kees Plaatje(28): ,,Drenthina gaat ook nu weer voor promotie”


EMMEN - In de zaterdag 2e klasse J stond Drenthina tijdens de winterstop op een eerste plaats, maar aan het eind van de competitie stond de formatie van trainer Robert Oosting slechts vijfde en greep Drenthina naast alle prijzen. Aanvaller Kees Plaatje blikte terug en had wel een verklaring voor de terugval in de 2e helft van de competitie. ,,Tijdens het paasweekend met twee wedstrijden pakten wij maar één punt en dat was te weinig gezien de tegenstanders. Daarna kwam de klad er een beetje in en zakten wij weg naar een vijfde plaats”. Het komende seizoen gaat Drenthina opnieuw een poging doen om te promoveren naar de 1e klasse. Kees Plaatje wil daar ook graag zijn steentje aan bijdragen, terwijl met Max Alders, Ivar Drent, Koen Dekens en Vince Jager wel belangrijke spelers zijn vertrokken. Kees Plaatje: ,,Nieuw in de groep zijn Sem Nijkamp en Merik Sliedrecht van Hoogeveen, Finn Hoogeveen (FC Emmen) Sem Hindriks (vv Emmen) en Mathijs Arends als keeper. Met deze mutaties moet Drenthina bovenin mee kunnen doen. Wij hebben veel jongens die tegen de 30 lopen, maar wel over veel ervaring beschikken en de jeugd mee kunnen slepen. Ik zelf hoop na een knieoperatie in April er ook weer snel bij te zijn. Tijdens de revalidatieperiode heb ik als een soort pr-man van de groep nog wel hand en spandiensten kunnen doen, maar ben gelukkig weer op de weg terug en het afgelopen weekend al speelminuten gespeeld in het tweede. Wij hebben ons simpel kunnen plaatsen voor de volgende ronde van de beker met winst op WKE en VKW en alleen van Musselkanaal verloren, maar toen waren wij al geplaatst”. Voor het komende seizoen zijn Gorecht en VEV’67 volgens Kees Plaatje, lestelschadespecialist bij Sincerus Letselschade, kandidaat voor een prijs. Wij beginnen de competitie tegen Noordscheschut dat uit de 1e klasse degradeerde en ook graag snel weer terug wil en de Groningse clubs zijn een onbeschreven blad omdat wij daar nog nooit tegen gespeeld hebben”.

Stan Kroeze (26): ,,,FC Klazienaveen gaat ook dit seizoen weer voor het hoogste”KLAZIENAVEEN – Het seizoen 2022-2023 bracht FC Klazienaveen niet wat het vooraf gehoopt had. De mannen begonnen goed onder leiding van trainer Marc Hegeman, maar aan het eind stond het wel met lege handen na 4-2 nederlaag tegen Hoogeveen in de nacompetitie. Stan Kroeze, de beoogde centrale verdediger, heeft wel een verklaring. Na twee goede periodes zakte FC Klazienaveen in de 3e periode van het seizoen weg vanwege blessures en schorsingen. Het eindresultaat was een derde plaats, maar in de nacompetitie lukte het niet”. Bij de start van de voorbereiding zag onze nieuwe trainer Michel Kerkdijk dat Leon Hoogenberg is gestopt en Rob Groote en Stefan Bernsen naar het 3e elftal zijn gegaan. Yorin Habing nu bij Raptim speelt omdat hij in Coevorden is gaan wonen. Stan Kroeze: ,,Nieuw zijn Roy Sibon van DVC’59 en Sander Nijstad van SC Angelslo en enkele talentvolle spelers uit de A-jeugd als Jesse Zwart, Sander Rolingh, Davian Schonewille, Jorn Wanders, Bart Veenstra en Ruben ten Felde. In de voorbereiding verloren wij met 4-1 van DZOH en met 2-0 van Noordscheschut, maar wonnen wel met 1-0 van Sc Erica en met 2-0 van SVV 04. Voor de beker wonnen wij met 8-1 van Bargeres en treffen nog CSVC en VCG”. De doelstelling bij de Planeetbewoners is duidelijk. Stan Kroeze, in het dagelijkse leven werkzaam op het aanmeldcentrum in Ter Apel: ,,Ik hoop minimaal op een periodetitel en dan zien wij wel of er meer in het vat zit. FC Klazienaveen is een sterk collectief geheel in alle linies en ook een ploeg die haar vaste supporters zowel uit als thuis iets moois wil laten zien. Wij beginnen zaterdag 23 september tegen Marknesse, volgens mij ook favoriet voor de titel, dus een mooie graadmeter”, besluit Stan Kroeze.

Tom Jeuring (27) wil eindelijk wel eens promoveren met SVBO zat.BARGER OOSTERVELD - In de zaterdag 4e klasse F is SVBO zaterdag al jarenlang een team dat steeds lang meedoet om de prijzen, maar vaak in de beslissende slotfase niet thuis geeft. Tom Jeuring, die na de overstap vanuit de zondagselectie aan zijn 3e seizoen begint in het team van trainer Jan Moes, heeft wel een verklaring. ,,Wij gaan vaak met een redelijk grote selectie van start, maar naar mate de competitie eindigt krijgen wij altijd te maken met blessures en/of schorsingen van belangrijke spelers. Het is dan vaak moeilijk om de nodige punten binnen te halen, maar dankzij een sterke eindfase hebben wij ons vege lijf ook nu weer kunnen redden.” Voor het komende seizoen gaar SVBO gewoon weer voor een top-vijf plaats met misschien wel een periodetitel. SVBO moet dat nu doen zonder Twan Waidijk en Vitor Soaris die zijn gestopt, maar met aanvulling van talenten uit de A-jeugd en met Rob Hartman van Ter Apel’96 en Dylano Camies en Yaro Willems van EHS’85, een drietal spelers van buitenaf. Dat zijn wel jongens die vooral in de breedte voor versterking zorgen. Trainer Jan Moes, die aan zijn 6e seizoen bij de zaterdagafdeling is begonnen, is nog steeds gemotiveerd om er iets moois van te maken, vervolgd Tom Jeuring. Langs het veld over het algemeen vrij rustig, maar tijdens trainingen geeft hij duidelijk aan wat hij wil en kan dat soms ook heel heftig duidelijk maken. Vooruitblikkend op de competitie zal het zeker niet gemakkelijk gaan tegen ploegen als Borger, SJS en het gedegradeerde CSVC en enkele Groninger ploegen. Jammer is het wel dat NWVV gedegradeerd is waardoor wij nu een derby missen. Wij zijn denk één van de weinig voetballende ploegen in deze klasse waar veel fysieke kracht in de strijd wordt gegooid. Inmiddels hebben wij enkele wedstrijden gespeeld in de voorbereiding en de bekercompetitie en het eigen Orgon toernooi. Wij gaan zaterdag 23 september van start met een uitwedstrijd tegen Wildervank dat het afgelopen seizoen als vijfde eindigde. Dus misschien direct een tegenstander die een beeld kan geven waar wij dit seizoen staan”.

Sc Angelslo doelman Jordy Tent: ,,Sc Angelslo gaat vol voor promotie”

EMMEN - Promoveren naar de 4e klasse is de eerste doelstelling waarmee de selectie van Sc Angelslo aan de voorbereiding voor de komende competitie is begonnen. Dat was vorig seizoen ook de doelstelling, maar na een hele slechte eerste seizoenshelft zat dat er uiteindelijk niet meer in. Jordy Tent (26), die nu aan zijn 4e seizoen bij de bewoners op sportpark Noord begint, zag wel dat er na de winsterstop een ander Sc Angelslo op het veld stond. ,,Wij kwamen veel meer in ons eigen spel en wisten toen met goed voetbal wel de nodige punten te pakken en eindigden als 5es”. Bij de start van de voorbereiding zag trainer Sander Eising enkele nieuwe jonge talenten toe treden uit de A-jeugd met Bodhi, Erben, Luca en Maurice, die het vorige seizoen al vaak meetrainde. Daarnaast is Jeffrey Keen overgekomen van DZOH en is Glenn Eding teruggekomen van EHS. Daarmee is er wel een flinke verjonging gekomen, mede ook doordat oudgedienden als Sander Nijstad vertrok naar FC Klazienaveen en Rick Zondag en Nino Pitta in een lager team gaan spelen samen met vrienden. De doelstelling is dus duidelijk promoveren, zegt de in het onderwijs werkende doelman: ,,Het mooiste is via een kampioenschap, maar als het moet via de nacompetitie. Gemakkelijk zal dat zeker niet gaan. Door de nieuwe indeling hebben wij nu veel onbekende Groningse tegenstanders naast onze derby’s tegen Bargeres en CEC, die ook zeker een doelstelling hebben om promotie af te dwingen. Tot nu verloopt de voorbereiding redelijk goed met winst op SVBO zat (3-2), DVC’59 (2-0) en 5-1 tegen SP Roswinkel. Voor de beker hadden wij niet veel kans tegen hoger spelende ploegen als Hollandscheveld (4-0) en Elim (6-0). Toch hebben wij het vertrouwen dat wij een goede kans maken om echt voor de promotie mee te kunnen doen, besluit de Sc Angelslo doelman.

Jelmer ten Cate (23) denkt dat Bargeres een stap kan maken.

EMMEN - In de zaterdag 5e klasse F wist Bargeres voor tweede het jaar op rij ondanks een goede competitie geen promotie af te dwingen. Het eindigde op een derde plaats en won de 1e periode, maar moest in de finale van de nacompetitie met een 3-1 nederlaag het hoofd buigen voor VAKO. Toch hebben wij daarna onze koppen snel weer in de goede richting kunnen zetten, zegt Jelmer ten Cate, de middenvelder die alweer aan zijn 6e seizoen in de hoofdmacht is begonnen. ,,Wij waren gewoon niet constant genoeg. We hadden pieken, maar ook de nodige dalen. Wij creeerden iedere wedstrijd veel kansen, maar wisten die niet op het juiste moment te verzilveren. Hopelijk gaat dit het komende sezioen wat beter. Met de komst van Yorick Zweerink en Tobias Tuik van DZOH hebben wij er een goede aanvaller en goede middenvelder bij gekregen. Dit seizoen krijgt jeugdspeler Mark Reinders ook een kans zich in het elftal te spelen. Een aderlating zal ongetwijfeld zijn dat onze trainer Geert Aalderink niet meer kan beschikken over de ervaring van Raymond de Groot en Frank Smalbil, die zijn gestopt en de tweede doelman Jarno Mentink is naar Sc Angelslo vertrokken.” Voor het komende seizoen is bij Bargeres de blik alleen maar gericht op de bovenste plaatsen, want promoveren blijft bij Bargeres de doelstelling. Jelmer ten Cate: ,,Vooruitkijkend naar de indeling van de competitie kunnen wij ons weer gaan opmaken voor enkele mooie derby’s tegen CEC, Sc Angelslo en NWVV. Ploegen die denk ik heel dicht bij elkaar liggen en ook zeker kanshebbers zijn om te promoveren. Over de teams uit Groningen kan ik nog niet veel zeggen, dat is dus gewoon afwachten hoe die ervoor staan. Ik ga er van uit dat onze trainer na het Orgon toernooi en de bekerwedstrijden tegen FC Klazienaveen, VCG en CSVC de poppetjes een beetje op de goede plaats heeft staan om zaterdag 23 september in de uitwedstrijd tegen VVS Oostwold gelijk de eerste tik uit te kunnen delen”.

Marko Mihalj (27) wil graag zo snel mogelijk met NWVV weer naar de 4e klasseNIEUW WEERDINGE – Vanaf zijn 14e maakt Marko Mihalji al deel uit van de eerste selectie bij NWVV. Een periode waarin hij één keer kampioen werd en drie keer promoveerde via de nacompetitie, maar deze snelle degradatie na één seizoen vierde klasse voelde beslist niet lekker. Dat kun je wel stellen, zegt Marko die zijn kost verdiend op een plaatwerkersbedrijf. ,,De degradatie was een gevolg van een smalle selectie en blessures en schorsingen maar moeilijk op te vangen waren. Met de blik op het nieuwe seizoen kan ons dat weer partner gaan spelen, want Roy Super en Peter van Elten zijn naar buurman Titan vertrokken waardoor wij nu ook nog veel scorend vermogen moeten inleveren”. Een aderlating voor trainer Johan Hollen die alleen versterking zag komen met de komst van Marcello Kroon van vv Weerdinge en het scorend vermogen nu vooral moet komen van Mark Mihalj die in de laatste fase van de competitie bijna elke wedstrijd goed was voor een doelpuntje. De voorbereiding begon met de nadruk op conditie, terwijl nog enkele spelers met vakantie waren, zegt de spits. ,,Een oefenwedstrijd tegen CEC verloren wij met 1-0 en maar wonnen wel van Onstwedder Boys, dat samen met SETA en SJS een tegenstander is voor de noordelijke beker, werd met 5-1 verloren. Lijkt niet echt goed, maar als degradant uit de 4e klasse moeten wij zeker weer meedoen voor promotie. De indeling van de 5e klasse F geeft aan dat wij behalve tegen Sc Angelslo, Bargeres en CEC wel een aantal derby’s op het programma hebben staan. Vooral richting Groningen ontmoeten wij clubs waar wij nog moeten en clubs ontmoeten waar wij nog nooit tegen gespeeld hebben. Daar onder ook Damacota, dat zich naar horen zeggen versterkt heeft met spelers van Noordster. Wij starten de competitie tegen SETA en vanaf dat moment moet de blik maar één richting zijn gericht en dat is de promotie, besluit Marko Mihalj.

Tim Nikken: ,,Met de inbreng van enkele talenten uit JO-19 gaat CEC voor kampioenschap”EMMER COMPASCUUM -Het vorige seizoen begon CEC met het stoppen van voetbal op zondag en begon aan een nieuw avontuur in de zaterdag 5e klasse. In de gedachte om als 3e klasser op de zaterdag snel vanuit de 5e klasse de weg omhoog te vinden, maar dat liep niet echt zoals gehoopt, centrale verdediger Tim Nikken die aan zijn 15e seizoen op sportpark De Runde is begonnen, had hier wel een verklaring voor: ,,Bij de start in de zaterdag 5e klasse stond er nog een team in het veld dat het ook moeilijk had in de zondag 3e klasse C toen het niveau niet erg hoog meer lag. Uiteindelijk wisten wij nog wel zesde te worden. Voor het komende seizoen ziet het er allemaal wat anders uit”. Hiermee bedoeld Tim Nikken dat de selectie nu is uitgebreid met spelers uit JO-19 en dat zijn Ruben Kuipers (16), Rick Kuipers (17), Jamie Oost (18) en Robin Bazuin (17). Jonge spelers met lef die volgens de verwachting van Tim Nikken CEC kampioen kunnen maken. ,,Met een mix van de jonge garde en oudere spelers als Tom Rengers (30), Matthijs Kok (33) en ik zelf als 33-jarige hebben wij nu een selectie jonger dan 24 jaar. Voor onze trainer Reinier Pruim, een man uit het dorp met een echt CEC hart, heeft nu de mogelijkheden om met deze groep iets moois neer te zetten’’. Vol verwachting wordt er dan ook uitgekeken naar de nieuwe competitie waarin CEC is ingedeeld in de Groninger 5e klasse F. Behalve van de regioclubs als SC Angelslo, Bargeres en het gedegradeerde NWVV weten wij eigenlijk niet zo veel van de andere tegenstanders, vervolgt Tim Nikken: ,,Ik denk dat deze klasse minder sterk is dan het vorige seizoen. Daarom verwacht ik er heel veel van ook gezien de voorbereiding en de bekerwedstrijden tegen SVV 04, Tiendeveen en SVBO zat. Hopelijk kunnen wij na dit seizoen een feestje bouwen als het totaal gerenoveerde sportpark De Runde klaar is en wat zou er mooier zijn als dit gepaard kan gaan met een kampioenschap van de vijfde klasse F”.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda