Carnaval viert hoogtijd in de gemeente Emmen

EMMEN -De vijf caranvalsvernigingen in de gemeente Emmen kunnen weer terugkijken op een geslaagd carnavalsfeest van donderdag tot en met dinsdag met elk jaar weer een eigen carnavalsoptocht als hoogtepunt. Naast de feestelijkheden in de horeca of zuper grote feesttenten is de optocht de uitgelezen kans om zich aan de mede dorpsbewoners die de tenten niet bezoeken, kan presenteren.


Het begon zoals elk jaar weer met de verlichte optocht op de vrijdagavond bij de Kaibongels in Emmer-Compascuum. Ook dit jaar trokken weer een groter aantal wagens langs de duizenden belangstellenden langs de route.


De zaterdagmorgen was ook nu weer voor de dördouwwers in Weiteveen die hiermee ook voor even de droevige gebeurtenissen van enkele weken geleden hebben doen vergeten.

Na Weiteveen was het zaterdagmiddag in Zwartemeer waar ook elk jaar weer een mooie optocht van praalwagens en loopgroepen een lange stoet vormden terwijl enkele kilometers verderop ook 'T Stiekezwien haar eigen optocht had met weer nog grotere en mooie praalwagens en loopgroepen. De carnavalsvereniging De Zeskante Steen deed met haar optocht op de zondagmiddag het hele dorp weer volstromen met belangtellenden tot ver uit de omgeving. Naast de wagens en loopgroepen uit het dorpzorgden ook veel praalwagens en loopgroepen uit de regio.


Het werd een lang gekleurd en feestelijk lint van 70 praalwagens en ongeveer 20 loopgroepen door Barger-Oosterveld langs ruim 30 duizend belangstellend. Afsluitend de maandagmiddag toen van overal uit de regio ook in Barger-Compascuum de traditionele Rosenmontag weer plaatsvondt met naast hun eigen wagens ook weer veel deelname van buitenaf.

Met de optochten en het sociale programma wat elke vereniging ook dit jaar weer op de eerste plaats had staan werd aangetoond dat het carnaval hier in Zzuidoost Drenthe leeft als nooit tevoren. (zie ook het fotoboek voor een impressie van Weiteveen en Barger Oosterveld)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda