Drenthina deed wat het moest doen

EMMEN â?? In de zaterdag 2e klasse J had was winnen de enigste opdracht die Drenthina zaterdagmiddag meekreeg voor haar thuiswedstrijd tegen Gorecht. De mannen van trainer Robert Oosting konden met winst een sprongetje maken over tegenstander Gorecht naar een 6e plaats en nam daarmee ook de leiding over in de 2e periode.


Drenthina begon goed aan de wedstrijd en kreeg direct een goede kans, maar het werd helaas geen treffer. Daarna probeerde Gorecht vooral via de lange bal Drenthina onder druk wist te zetten. Het gevolg was dat Drenthina doelman Yannick Berens een paar keer handelend moest optreden om een tegentreffer te voorkomen. Vlak voor de thee kreeg Drenthina nog een mooie kans, maar ook deze werd niet met een doelpunt bekroond. Zodoende gingen de spelers met 0-0 ruststand aan de thee en zetten Gorecht daarna meteen weer druk.

De eerste kans kreeg Finn Huyser maar hij schoot rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Drenthina kwam een kwartier voor tijd op voorsprong. Na een actie over links wist Finn Hoogeveen de achterlijn te halen en trok de bal goed voor op Janiek Arends, die bij de eerste paal de bal keurig kon binnen drukken. 1-0. Drenthina had direct daarna de wedstrijd het slot kunnen zetten na een combinatie tussen invaller Maikel Arling en Finn Hoogeveen, maar dat lukte niet.

Het kreeg nog bijna de deksel op de neus toen Yorn Niewold van Gorecht vrij voor open doel de bal over schoot. Eindstand 1-0 en daarmee deed Drenthina wat het moest doen en dat was winnen. Komende zaterdag staat vanaf 14.30 uur de uitwedstrijd tegen Grijpskerk op het programma.


Matchwinner Janiek Arends is helemaal door het dolle nadat hij de winnende treffer scoorde en vierde dit met Finn Hoogeveen(11) die de assist gaf. (foto Bennie Wolbers)

Terwijl Jan Willem Geleynse (5) toekijkt gaat Stijn Wiebing het duel aan met een speler van Gieten. (foto Bennie Wolbers)


Sem Hindriks(20) en Finn Huyser zien hoe Dries-Jan Bal maar net een flinke tackle kan ontwijken. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda