Drenthina koploper na winst op Achilles 1894

EMMEN â?? In de zaterdag 2e klasse J maakte Drenthina zaterdagmiddag geen fout door de wedstrijd tegen Achilles 1894 op het eigen sportpark De Oude Ros nipt met 1-0 te winnen. De groenwitten moesten het in deze wedstrijd doen zonder de geschorsten Janiek Arends en Finn Hoogeveen. Achilles 1894 probeerde wel de wedstrijd te controleren door vanaf het begin druk te zetten, maar Drenthina probeerde wel haar eigen spelletje te spelen.

Dat lukte prima en had ook succes. Halverwege de eerste helft werd Jan Jaap Wever prima in de zestien weggestuurd. Wever maakte geen fout door de bal hard en zuiver door de benen van doelman Chris van Houten bij de eerste paal binnen te schieten. 1-0 en dat werd ook de ruststand. In de 2e helft bleef Achilles 1894 wel zoeken naar een opening in de Drenthina defensie, maar de Emmenaren bleven de wedstrijd controleren en wisten deze nipte voorsprong de volle negentig minuten en de extra tijd te verdedigen.

Daarmee staat Drenthina nu op de eerste plaats in de zaterdag 2e klasse J, want concurrent Noordscheschut liep op eigen veld tegen SV Bedum een verrassende 3-2 op. Het heeft nu een punt achterstand op de Emmenaren, terwijl nummer drie Surhuisterveen ook nog mee doet in de titelstrijd met twee punten achterstand, maar wel met een wedstrijd meer. Drenthina speelt nog vier wedstrijden en mag daarin geen punten meer verliezen. Zaterdag 4 mei speelt Drenthina uit tegen FC Wolvega en Noordscheschut moet op bezoek bij het lager geplaatste FC Lewenborg.

Roland Koops probeert zich hier langs een aantal spelers van Achilles 1894 te werken.