Een Eeuw van Educatie: Basisschool Gerardus Majella markeert 100-jarig jubileum!

NIEUW SCHOONEBEEK - Het is een mijlpaal waar ze trots op zijn: de Basisschool Gerardus Majella viert dit jaar haar 100-jarig bestaan! En dat moet natuurlijk groots gevierd worden. Van maandag 27 mei tot en met zaterdag 1 juni staat de hele school in het teken van feest, plezier en het ophalen van mooie herinneringen.


Het feest begint op maandag 27 mei met een knaller: alle klassen van groep 1 tot en met 8 zullen deel gaan nemen aan een spetterende workshop Percussie. Het officiële startschot voor de feestweek wordt om 13:30 uur gegeven, gevolgd door een betoverende muzikale voorstelling om 13:45 uur, speciaal voor hoogwaardigheidsbekleders, bestuurders, ouders en andere geïnteresseerden.

Dinsdag 28 mei belooft ook een bijzondere dag te worden, want twee getalenteerde kinderboekenschrijvers zullen de klassen bezoeken om hun inspirerende verhalen te delen.

Op woensdag 29 mei staat er een dag vol avontuur op het programma, wanneer de hele school, van de voorschool tot groep 8, een uitstapje zal maken naar de Astra bioscoop in Klazienaveen. De kleintjes en groep 1 tot en met 4 gaan gezellig met de auto, terwijl groep 5 tot en met 8 de omgeving per fiets zullen verkennen.

Creativiteit en samenwerking staan centraal op donderdag 30 mei, wanneer de Klankenkaravaan met alle klassen aan de slag gaat om een spetterende jubileumvoorstelling in te studeren. Om 13:30 uur zijn alle ouders en andere belangstellenden van harte welkom om dit spektakel bij te wonen.

Vrijdag 31 mei wordt een dag van voorbereidingen, waarbij de kinderen samen met het team de school feestelijk zullen aankleden voor de grote jubileumdag.

En dan, op zaterdag 1 juni, is het eindelijk zover! Van 13:00 tot 17:00 uur is iedereen van harte welkom op de grote jubileumdag ‘100 jaar Gerardus Majella school’. Er is voor elk wat wils: van een fascinerende fototentoonstelling in school tot een gezellige markt met lokale ondernemers en een rommelmarkt speciaal voor de jongsten. Voor de creatieve bakkers is er zelfs een 'Heel Nieuw-Schoonebeek bakt' wedstrijd, waarbij de titel 'Meesterbakker van Nieuw-Schoonebeek' op het spel staat. En alsof dat nog niet genoeg is, zullen er ook tal van spelletjes en activiteiten voor kinderen zijn, allemaal omlijst met vrolijke muziek.

Kortom, het belooft een dag te worden vol vreugde, waarbij oude herinneringen worden opgehaald en nieuwe herinneringen worden gemaakt.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda