Beilen laat SC Erica degraderen

VOETBAL – Sc Erica is er niet in geslaagd om zich in de 2e klasse te handhaven. Beilen was deze middag met 4-1 te sterk voor de mannen op Erica. De overwinning van Beilen was verdiend. Een foutieve pass van Roy Lit was de inleiding van de 0-1. Carlos van der Werff kon de bal onderscheppen en schoot vanaf twintig meter de bal, via de rug van Rikus Lubberman binnen. 0-1 en dat werd ook de ruststand.

De gelijkmaker kwam in de 2e helft onverwacht. Ronald Smit zag een bal knullig tussen zijn benen doorglippen, waarna Mathijs Hartmann de 1-1 kon scoren. Smit kon vier minuten later uit een hoekschop de 1-2 binnen koppen en in de slotfase liep Beilen uit naar 1-4 door treffers van Milan Bos en Blessing van der Veen. Door de nederlaag degradeert SC Erica na één seizoen weer naar de 3e klasse.