AMATEURVOETBAL

WKE 16 pakt puntje in Groningen

GRONINGEN - In de weekend 1e klasse J kwam WKE 16 na een 1-2 voorsprong uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 eindstand. De Emmenaren begonnen overigens voortvarend door doelpunten van Djairo Fik en Lorenzo Hindriks halverwege de eerste helft op een comfortabele 2-0 voorsprong. Helaas wisten de mannen van interim-trainer Albert Koops deze mooie stand niet vast te houden.

SVBO naar de 3e KO-Ronde van de noordelijke districtsbeker

BARGER OOSTERVELD - Zondag 1e klasser SVBO plaatste zich woensdagavond voor de volgende KO-Ronde van de noordelijke districtsbeker via een 4-2 overwinning op Alcides. De geelzwarten kwamen even nadat het in de 17e minuut op een 1-0 voorsprong was gekomen via een mooie lob van ver over de Alcides doelman Reinier de Boer, in even overtal situatie na een rode kaart bij Alcides. SVBO wist dat nog voor de thee goed uit te buiten met nog een doelpunt van Reinier de Boer in de 32e minuut en op slag van rust tilde Twan Berends SVBO naar een 3-0 ruststand

EHS’85 verslaat koploper

EMMERSCHANS - EHS 85 heeft met 2-0 van koploper Groninger Boys gewonnen en klimt zodoende naar plek vijf op de ranglijst in de 3e klasse B. Nadat scheidsrechter Veenstra zelfs de voetbalschoenen had aangedaan om het veld te keuren, begon de wedstrijd in de stromende regen. Dit weerhield EHS 85 niet om direct vol gas te geven. Er was een duidelijk verschil in wilskracht te zien tussen de Schanskers en de Stadjers.