Tygo Land schiet machteloos FC Emmen dieper in moeras

VOETBAL - Fred Grim was vorige week na het gelijkspel tegen FC Eindhoven blij met het punt, want met dat punt kon hij na zes nederlagen op rij 'verder'. Maar na vanavond is hij terug bij af. Bij Jong PSV, dat net als Emmen al weken niet had gewonnen, leed de Drentse ploeg een kansloze nederlaag: 3-0.De grote man van de avond werd overigens wel een Drent: Tygo Land scoorde twee keer en drukte Emmen nog verder in het moeras.

Machteloos, inspiratieloos, futloos, kansloos en hopeloos

Emmen speelde een dramatische eerste helft op De Herdgang, al was er tot de 1-0 van Jong PSV (in de 26e minuut) niet zo gek veel aan de hand. De Eindhovenaren hadden dan wel veelvuldig de bal, maar creëerden geen gevaar. Dat deed Emmen trouwens ook niet, want daarvoor was het spel te pover. Een prachtige treffer van Koen Jansen, die vanaf de middellijn frank en vrij richting de zestien mocht opstomen, bracht de thuisploeg aan de leiding.
De reactie van Emmen bleef uit. Sterker nog, de ploeg van Grim ging slechter en slechter spelen. Emmen was machteloos, inspiratieloos, futloos en kansloos. Toen Tygo Land (de Drent in dienst van PSV) de 2-0 mocht maken na een lange, simpele solo werd de situatie voor de gasten zelfs hopeloos.

Sterke start tweede helft duurt te kort

Na ongetwijfeld een donderspeech van Grim kwam Emmen prima uit de kleedkamer en dwong het Jong PSV achteruit. Er kwamen kansen voor Chardi Landu (schot naast), kopbal Mike te Wierik (kopbal net naast) en Piotr Parzyszek (die de grootste kans, 1 op 1 met PSV-doelman Niek Schiks, over schoot), maar na dat begin zakte het niveau weer ver terug.
Jong PSV bleef continu dreigend in de omschakeling en liet kansen op de 3-0 liggen. Jesper Uneken (zoon van oud Emmen-speler Peter) schoot in het zijnet, invaller Tai Abet zag zijn schot gekeerd worden door Jan Hoekstra en captain Mohamed Nassoh kreeg twee prima kansen, maar zag eerst Julius Dirksen en daarna Hoekstra redding brengen.

Opnieuw Land

En zo leek het duel te eindigen in 2-0, maar daar dacht man of the match Tygo Land anders over. De Peizenaar wipte de bal (na een inschattingsfout bij een diepe bal van Lorenzo Burnet) heel fraai over Hoekstra: 3-0.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda