Roy Stroeve krijgt eretegel

EMMEN - Voorafgaand aan de wedstrijd FC Emmen – MVV van aanstaande vrijdag, wordt de vijfde eretegel gelegd bij de hoofdingang van stadion De Oude Meerdijk. Na Dick Lukkien, Riny van Vilsteren, Michel van Oostrum en Frank Olijve, is nu oud-speler Roy Stroeve aan de beurt.


Over Roy Stroeve Stroeve speelde tussen 1994 en 1999 en tussen 2006 en 2010 in totaal 233 duels voor FC Emmen, waarin hij 71 keer scoorde. Bovendien is Stroeve de jongst scorende debutant van de Drentse profclub; met een leeftijd van 17 jaar, 6 maanden en 18 dagen scoorde hij op 3 december 1994 tijdens zijn debuut in het eerste elftal in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (eindstand 1-1). Daarnaast is Stroeve na Michel van Oostrum en Jan de Jonge de speler met de meeste goals voor de Emmenaren.

De oud-speler kwam ook uit voor Sparta Rotterdam, Heracles Almelo en ADO Den Haag. Met die laatste club promoveerde Stoeve in 2003 naar de eredivisie.

Een speciale jubileumcommissie gaat over het uitreiken van eretegels voor De Oude Meerdijk. Deze commissie bestaat uit supporters, sponsoren, bestuurders en medewerkers van de club. Tot het jubileum van FC Emmen in 2025 zal de club nog meerdere eretegels voor het stadion onthullen. Er is geen bepaalde volgorde van belangrijkheid bij het leggen van eretegels.

Algemeen directeur Rinse Bleeker zal vrijdag om 19.00 uur kort het woord voeren. Vervolgens zal de eretegel worden onthuld en krijgt Stroeve een oorkonde.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda