Goede thuisoverwinning en verloren krimi in Hammvoor HSG

NORDHIRN/LINGEN - De thuis wedstrijd tegen de VFL Lübeck was een prima pot van de HSG. Na een ruststand van 15-10 werd er uiteindelijk met 33-29 gewonnen. Voor ruim 2000 toeschouwers waren Lux, Wasilievski, Kalafut met elk 5 treffers de topscoorders. Alleen overtroffen door een herboren ( zo leek het wel ) Pöhle die er maar liefst 9 inkegelde bij de tegenstander.

De uit wedstrijd tegen de nr. 2 ( en teruggekeerd uit de hoogste liga ), de ASV Hamm-Westfalen was op voorhand een ware topper. En dat zou het ook worden. Sterker nog, het werd een ware krimi, die in de laatste seconde beslist zou worden. Met een sneu einde voor de HSG Nordhorn-Lingen.

Via tussenstanden van 6-6, 9-9, en 12- 12 werd de rust bereikt met 15-15. Na rust ging het eerst verder gelijk op met 16-16. Ineens sloeg de HSG een gaatje van 4 ( 16-20 ). Heel lang bleef dit zo, wel wisselde het soms naar +3 of +2. In de 47e minuut was het zelfs even +6 ( 21-27 ). Tot de 57e minuut bleef het verschil +4 ( 28-32 ) voor de HSG. Maar met nog 3 en een halve minuut te spelen ging het helemaal mis. Balverlies en slecht schieten zorgden ervoor dat de ASV Hamm 4x op rij scoort en de HSG niet. Dus 32-32!

Maar de HSG heeft balbezit en zal dat toch wel uitspelen denk je dan. Een punt meenemen naar Nordhorn is ook al mooi. Maar nee hoor. Weer te snel afsluiten en slecht schieten. Dus krijgt de ASV Hamm toch nog een kans. Snelle tegenaanval, overtreding en de 7-m. in de allerlaatste seconde. Hamm scoort en pakt zo alsnog de 2 punten. Niet verdiend en heel sneu voor de roodwitten uit Nordhorn. Maar ja, dan moet je de kansen maar beter en vooral rustiger uitspelen.

De beste schutters in deze wedstrijd waren Terwolbeck, Lux en Wasilievski met elk 5 treffers en Pöhle met 4.

Maandag 20 november a.s. is de volgende thuiswedstrijd in de EmslandArena in Lingen. Weer een topper, tegen de VFL Potsdam dat op de 3e plaats staat en 3 punten meer heeft dan de HSG. Aanvang van deze wedstrijd is om 19.30 uur.