HSG PREMIUM CUP Weekend 24/25 augustus Euregium te Nordhorn

NORDHORN - Wat een weekend, wat een tophandbal!/. Met deelname van Champions League winnaar ( 2023/2024 ) FC Barcelona met tophandballers als keeper de Vargas, Mem, Gomez, Carlsbogard en Richardsson. Meervoudig Duits kampioen en de laatste winnaar van de Europa League SG Flensburg-Handewitt met toppers als Golla, Gottfridsson, Maller, Pytlick, Jakobsen en Jorgensen.


De laatste 4 allen “beladen” met goud op de Olympische Spelen in Parijs met Denemarken. Verder de nr. 3 van Frankrijk van vorig jaar, Montpellier HB ( met diverse Franse internationals ) en natuurlijk de HSG Nordhorn-Lingen. De halve finales op zaterdag gaven de volgende resultaten: SG Flensburg- HSG 36-28 ( 14-10 ) en FC Barcelona – Montpellier HB 29-31 ( 18-14 ). Ondanks de tropische temperaturen genoten de bijna 4000 toeschouwers, ook zondag, van schitterend handbal.

Zondag ging de wedstrijd om de 3e plaats tussen thuisploeg HSG en de FC Barcelona. Barcelona wilde duidelijk iets goed maken ( men had immers verwacht de finale te spelen ) en ontwikkelde vanaf het begin een tempo dat de thuisploeg, naarmate de wedstrijd vorderde, meer en meer te veel werd. Uiteindelijk werd het 39-27 voor de Spaanse topploeg.

In de finale stonden de SG Flensburg Handewitt en Montpellier HB tegenover elkaar. Het werd een spannende strijd, die de SG in zijn voordeel wist te beslissen. Zij trokken met 43-34 aan het langste eind, zodat zij de eerste winnaar werden van de HSG Premium Cup.

Hiermee werd een fantastisch handbal weekend met tophandbal en een geweldige sfeer afgesloten.

Over de HSG nog het volgende. Bij de roodwitten is ontzettend veel veranderd. Veel spelers gingen naar elders en er kwamen vele nieuwe spelers voor terug. Maar liefst 8! Dat zijn: de Deense keeper Kristian van der Merwe, de IJslander Elmar Erlingsson, Björn Zintel, Luka Sokolic, Frieder Bandlow, Maximilian Jaeger, Elias Ruddat, en Mika Sajenev. Maar misschien wel de belangrijkste wijziging is de nieuwe trainer. En wel een Nederlander en een oude bekende bij de HSG. Niemand minder dan Mark Bult heeft het team het komende seizoen onder zijn hoede. Over al deze “nieuwelingen” een volgende keer meer.

Na een overwinning in de beker bij MTV Braunschweig met 29-25 is de eerste thuiswedstrijd op zondag 8 september in Lingen in de Emsland Arena. Tegenstander is dan het gepromoveerde HSG Konstanz. Aanvang 17.00 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda