Laura Zwart weer op dreef in Beilen

BEILEN - Ze was verleden jaar vanwege een blessure afwezig, maar de rentree van dressuuramazone Laura Zwart op het concours Indoor Hartje Drenthe in Beilen was prima. Maandagmiddag won de deelneemster uit Oosterwolde de klasse ZZ-Licht en gaf daarmee een vervolg aan haar eerdere optredens in Beilen. Bij Indoor Hartje Drenthe heeft de amazone in het verleden al vele successen geboekt en daar kwamen maandag weer enkele bij. Ze won de klasse ZZ-Licht en werd derde in de klasse voor Z1 combinaties.


In de rubriek voor ZZ-licht combinaties scoorde Laura Zwart met Bright’s Hero SB (v Bright Speed) een percentage van 65.143 procent. Ze was ingenomen met het resultaat. “Voor mijn gevoel heb ik superfijn gereden. Het voelde erg goed aan”, liet een tevreden Laura Zwart na afloop weten. Het paard waarmee ze de winst behaalde, Bright’s Hero SB, heeft ze inmiddels twee jaar onder het zadel en Zwart denkt dat ze ook in de toekomst over dit paard kan beschikken. “Het is van de familie Wever uit Tynaarlo en deze is niet voor de verkoop. Dat is echt top dat je weet dat je enkele jaren over hetzelfde paard kunt beschikken. Dan kun je echt gaan opbouwen met zo’n dier. Ik krijg gewoon de kans zo hoog mogelijk te komen”, aldus Laura Zwart, die nog steeds hinder ondervindt van de val die ze begin 2017 maakte. Toen brak ze enkele ribben, maar ook was er een scheurtje in het ruggenvlies en een holte in haar ruggenmerg. “Tijdens het rijden heb ik het minst last van mijn rug, maar ik kan lang niet meer zoveel doen als ik voorheen kon. Maar het wordt niet meer anders.”

Na Zwart eindigde Patricia Bielefeld (Joure) op de tweede plaats. Met Destiny BB (Desperados) kwam Bielefeld tot een score van 64.571. Op de derde plaats eindigde Marell Hilberts uit Hooghalen. Met Sjiekeheer Oet O (v Alwin 469) kwam de amazone van de organiserende rijvereniging Stroomruiters uit Beilen tot 62.941. Zij kwam in deze gecombineerde wedstrijd uit in de klasse Z2 en was daarin de beste. “Ik ben enorm blij. Het is de eerste maal dat ik in het Z2 uit kwam en dat je dan direct wint is natuurlijk geweldig.”

Hilberts reed in een veld met bijna allemaal KWPN-paarden op een Fries. “Dat geeft dan ook een extra voldoening”, zegt de amazone. “Ik heb het zesjarige paard twee jaar onder het zadel en berijd hem voor de familie Oldenburger uit Hooghalen. Het ging vandaag erg goed, maar er kan natuurlijk altijd wat beter en dat zijn bij mij de wissels. Daar ga ik nu verder aan werken”, aldus de amazone.

In de klasse voor Z1 combinaties was er een ex aequo. Merel Kramer (Wehe den Hoorn) kreeg van jurylid mevrouw Arkema-Hartman 225 punten toegewezen, net zoveel als Anouk Doornbos uit Hijken. Het was evenwel Merel Kramer die met Ivaristo (v Uphill) de eerste plaats toegewezen kreeg, omdat ze net iets meer ontspannen reed en een harmonieuzer rijvaardigheid toonde. Anouk Doornbos, lid van de organiserende vereniging Stroomruiters uit Beilen moest daardoor voor eigen publiek genoegen nemen met de tweede plek die ze veroverde met Ivola (v Chello III VDL). Het was Laura Zwart die met haar Fries Roche Oet Oale Kloosterveen (v Rosentanz) derde werd.


Op de foto Laura Zwart met Klaske fan Zwanenburg een Fries waarmee ze vijfde werd in de Z1-dressuur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda