EHS’85 simpel langs KSC

SCHOONOORD - In de zondag 4e klasse D beleefd EHS’85 ook een mooie start van de competitie. Na de 5-2 overwinning op Gasselternijveen werd nu KSC uit Schoonoord aan de zegepaal gebonden. Na een 0-0 ruststand wonnen de mannen van trainer Henk van Klinken met 3-0. EHS’85 was vanaf het begin de bovenliggende partij, maar wist dat niet direct in doelpunten om te zetten in de eerste helft.

De “schanskers” mochten nog van geluk spreken dat op slag van rust hun doelman Arnold Kassing op fantastische wijze de enigste kans van KSC onschadelijk maakte. Na de hervatting ging EHS’85 weer voortvarend op jacht naar een treffer en die viel nu wel binnen vijf minuten. Nadat Jeroen Smit op snelheid de KSC verdediging liet staan en ook het overzicht had om de bal breed te leggen, was het voor Andrej Alilovic een klein kunstje om de 0-1 te scoren.

Toen tien minuten later Daniek Camies met een schot van een meter of achttien de bal strak in de hoek plaatste, was de wedstrijd gelopen. 0-2. Een kwartier voor tijd werd het ook nog 0-3. Marcel Hemme bekroonde een lange solorush bekwaam met een doelpunt.

EHS’85 trainer Henk van Klinken was na afloop natuurlijk tevreden, maar had wel enige kritiek: ,,Wij waren de bovenliggende partij en hebben verdiend gewonnen, maar gezien de kansen had het ook minimaal 1-4, 1-5 moeten staan”. Volgende week speelt EHS’85 thuis tegen Zwartemeerse Boys.