ATLAS Theater verkoopt recordaantal: “We hebben nu al 50.000 tickets verkocht!”

EMMEN - Het theaterseizoen is nu een paar maanden onderweg en afgelopen week heeft het ATLAS Theater al het 50.000ste ticket verkocht. Een record! Dit aantal ligt hoger dan verwacht en is ook beter dan de verkoopaantallen in de periode voor corona. Het seizoen 2023-2024 staat voor het ATLAS Theater in het teken van magie. Wethouder Dewy Leal en Machteld van der Werf, directeur van het ATLAS theater, openden in september tijdens het UITFestival, het seizoen met een passende magische act.


Bijna drie maanden later zijn er voor de professionele voorstellingen ruim 50.000 tickets verkocht. “De stijging in de kaartverkoop, in zo’n korte tijd, is écht bijzonder. In vergelijking met vorig seizoen ligt de kaartverkoop 30% hoger” zegt Machteld. Dit resulteert in 22 uitverkochte voorstellingen van o.a. grote namen als Ronald Goedemondt, Najib, Daniël Lohues en onze ‘eigen’ Bouke. Maar daarnaast is er ook veel aandacht voor jonge talenten.

Jong talent

Naast grote bekende namen zijn er dit seizoen ook veel kleine zaal producties. Met name de cabaretserie (3 avonden lachen voor maar 33 euro) is een groot succes. “Beginnende cabaretiers krijgen hier de kans om zichzelf te presenteren. In plaats van een optreden voor gemiddeld 30 man publiek, staan zij door de serieverkoop bij ons voor gegarandeerd 150 man te spelen. Erg leuk voor zowel het publiek als de artiest”.

Trouwe club Vrienden

De cabaretserie wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden Van het ATLAS. Met inmiddels 1240 leden maken zij het tevens mogelijk grote (internationale) producties naar Emmen te halen en extra randprogrammering in de vorm van inleidingen te boeken. Ook organiseren zij jaarlijks operacursussen, een internationale operareis en meerdere grote events zoals Forever Young en het Forever Blues Festival. “De kaartverkoop van reguliere voorstellingen zien we mede stijgen door de grote inzet en toewijding van het trouwe bestuur. Hier ben ik ze erg dankbaar voor,” aldus Machteld.

Samenwerking maatschappelijke organisaties

Vijf jaar terug is de samenwerking met Stichting Vier het Leven opgestart. Samen zorgen we ervoor dat eenzame ouderen mee kunnen blijven doen en genieten van een avond uit in het theater. Dit seizoen zijn er 45 voorstellingen met ruim 149 aanmeldingen binnen.

Nieuw dit seizoen is de samenwerking tussen het ATLAS Theater en Stichting “Komt het Zien!”. Zij maken het voor mensen met een visuele beperking mogelijk om een theatervoorstelling écht live mee te beleven. Dit seizoen zijn drie voorstellingen geselecteerd waarbij de Stichting kan aansluiten. Op dit moment hebben 13 gasten met een visuele beperking zich aangemeld.

Beste Evenementenlocatie van het Noorden

Ook zakelijk gezien gaat het goed met het theater. Onlangs is het ATLAS theater samen met WILDLANDS uitgeroepen tot “Beste evenementenlocatie van het jaar 2023 Regio Noord”. De locatie maakt nu automatisch kans op de landelijke prijs. Het is nog mogelijk om te stemmen tot en met 31 december. Ga voor meer informatie naar de social media kanalen van het ATLAS Theater.

Zie www.atlastheater.nl voor meer informatie en de mogelijkheid tot het bestellen van kaarten.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda