Boogie Bar, het laatste uitgaanscentrum in Barger Oosterveld onder de slopershamer

BARGER OOSTERVELD – Jarenlang was de Boogie Bar een begrip waar de jeugd elk weekend samen kwam uit geheel Drenthe en daar buiten om te genieten van de muziek dat er werd gepresenteerd. Niet alleen via DJ’s, maar ook met heel veel live muziek en bands. BZN, The Cats en Blake Lake en een groot aantal landelijke soloartiesten mochten graag in de altijd bomvolle Boogie Bar optreden. Tevens was het jarenlang de residentie van de in Sica-Bar opgerichte caranvalsvereniging De Zeskante Steen.


De Boogie Bar was jarenlang een van de populairste uitgaansgelegenheden van Emmen en omgeving. Siene en Casper Cramer openden in 1958 de voorloper: de SICA-bar. Tien jaar later volgt de naamswijziging in Boogie Bar en dochter Gre en schoonzoon Willem Lubbers ma,em de leiding over.

Mede daardoor werd Barger Oosterveld met de aanwezigheid van de Boogie Bar, De Peter Bar (tegenwoordig is het eetcafé Melody), De Flinthoek en Op ’t Stee omgetoverd tot het Las Vegas van het noorden. Het was ook de plek waar veel huwelijken tot stand zijn gekomen. Velen zullen zich dat ongetwijfeld nog wel herinneren.


Helaas is na het wegvallen van de eerder genoemde zalencentrums nu het doek gevallen voor de Boogie bar die overigens al een tijdje op slot zat,


De zware slopershamers arriveerden begin deze week en begonnen het markante pand aan de splitting te slopen. Een stukje Zuidoost-Drentse uitgaansgeschiedenis in Barger Oosterveld vindt nu zijn definitieve Waterloo en maakt plaats voor een appartementencomplex met twaalf woningen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda