ATTRACTIES

Olifant in WILDLANDS verliest onvoldragen kalf

EMMEN - De olifantenkoe Ma Yay Yee uit WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is vannacht haar onvoldragen jong verloren. De olifantenverzorgers ontdekten dit vanmorgen. De dame was ruim een jaar op weg en dus halverwege de dracht. Olifanten hebben een draagtijd van gemiddeld 22 maanden. De vader was dan ook niet de in mei gearriveerde stier Timber, maar zijn voorganger Mekong.
Reageer!

Groene zeeschildpad WILDLANDS verhuisd naar Oostenrijk

EMMEN - Eén van de vier groene zeeschildpadden uit het grote zeeaquarium van WILDLANDS is verhuisd naar een dierenpark in Oostenrijk. Het vrouwelijke dier zal daar voorlopig nog alleen in een aquarium met legstrand gaan leven. De verhuizing verliep zeer vlot. Met vier duikers werd ‘Hapje’, herkenbaar aan een inkeping aan de zijkant van haar rugschild, op het strand van het bassin getrokken.
Reageer!

Snelle eerste dekking van pas gearriveerde olifantenstier gezien

EMMEN - De 22-jarige olifantenstier Timber heeft vandaag, precies twee weken na zijn aankomst in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, het 12-jarige vrouwtje Swe Zin gedekt. En dat is goed nieuws voor WILDLANDS, omdat dit inhoudt dat de stier en het vrouwtje elkaar interessant vinden. Of de dekking ook meteen vruchten afwerpt, is pas over twee jaar bekend. Want olifanten zijn tussen de 18- 24 maanden drachtig.
Reageer!

Samenwerking WILDLANDS met IVN Natuureducatie

EMMEN - WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en IVN Natuureducatie hebben vanmorgen een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de komende vier jaar. Hiermee wordt IVN dé educatiepartner van WILDLANDS. Het doel is om gezamenlijk jaarlijks 30.000 scholieren naar het park te trekken.
Reageer!

Bezoekers WILDLANDS in winterperiode achter de schermen

EMMEN - WILDLANDS Emmen hanteert vanaf 11 november tot met 1 maart 2020 een winterprogrammering: WILDLANDS Backstage. In die periode wordt het kijkje in de keuken van het park toegevoegd aan het dagelijkse programma. Veel dieren in het park overwinteren in hun binnenverblijf. Daarom zijn de savanne- en nijlpaardenstallen geopend voor bezoekers.
Reageer!

Yes! De zomervakantie is ook bij WILDLANDS begonnen!

EMMEN - Wist je dat je WILDLANDS in de avonduren kunt bezoeken tijdens SummerNights? Wij zijn namelijk tot en met 25 augustus geopend van 10:00 tot 20:00 uur! De SummerNights beginnen om 16:00 uur. Tijdens deze eerste editie van SummerNights zijn er allerlei extra activiteiten. Deze activiteiten vinden voornamelijk plaats in de wereld van de hete droogte: Serenga.
Reageer!

Meridianenpad in WILDLANDS geopend

EMMEN - Het Meridianenpad en het nieuwe pinguïnverblijf in WILDLANDS Emmen zijn donderdagavond officieel geopend. De naam Meridianenpad is door abonnementhouder Nita Willemse bedacht. Samen met haar opende WILDLANDS-directeur Erik van Engelen het nieuwe gebied, waarna abonnementhouders van het park aan konden sluiten om als eerste bezoekers van Serenga via de nieuwe route, door een tunnel, naar Nortica te lopen. Hiermee is de eerste fase van de upgrade van Nortica officieel afgerond.
Reageer!

Moederdag in WILDLANDS!

EMMEN - Kom zondag 12 mei gezellig samen Moederdag vieren in WILDLANDS! Maak je dag compleet door je bezoek te beginnen met een speciaal Moederdag ontbijtbuffet in Mommaâ??s Restaurant. Abonnementhouders krijgen nog iets extraâ??s: zij worden deze ochtend met hun gezin gefotografeerd! Deze foto's liggen op een later tijdstip klaar bij de Informatiebalie.
Reageer!

Zomerseizoen sportlandgoed Zwartemeer weer van van start

ZWARTEMEER - Het seizoen 2019 is ook op sportlandgoed Zwartemeer weer begonnen! Al onze faciliteiten zijn inmiddels open, het weer wordt langzaam aan beter en ons team zit er ook weer helemaal klaar voor. Ook in 2019 kunt u bij ons terecht voor de allerleukste uitjes en arrangementen. Bezoek onze website om alle uitjes te bekijken
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda