ATTRACTIES

Voor het eerst een zeehondenpup geboren in WILDLANDS

EMMEN - Een primeur voor WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Voor het eerst is er een zeehondenpup geboren. De soort is eind maart 2024 aan het park toegevoegd. Een groep van zes zeehonden nam toen hun intrek in Dock16, het voormalige theater in het gebied Nortica. Een van de oudste vrouwtjes is de moeder van dit jong, zij is drachtig naar WILDLANDS verhuisd. De dracht van een gewone zeehond duurt elf maanden, maar daarvan zijn de eerste maanden een zogenaamde 'stille zwangerschap'.
Reageer!

Nieuwe leeuwenman in WILDLANDS

EMMEN - WILDLANDS Emmen verwelkomt nieuwe Afrikaanse leeuw als onderdeel van Europees programma voor soortbehoud In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is een nieuwe Afrikaanse leeuw gearriveerd. Het bijna 3-jarige mannetje zal zich voegen bij de bestaande groep van drie leeuwinnen. Sinds zijn aankomst op 8 mei j.l. werkt WILDLANDS aan de introductie van de leeuw met de leeuwinnen. De komst van deze man is niet alleen een prachtige aanwinst voor het park, maar ook een belangrijke stap binnen het Europese programma voor soortbehoud (EEP).
Reageer!

WILDLANDS verwelkomt kantjils in de Birdy Bush

EMMEN - In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen loopt sinds vandaag een Javaanse kantjil rond in de grootste overdekte jungle ter wereld. Kantjils zijn één van de kleinste hoefdieren ter wereld en worden maximaal vijftig centimeter lang en slechts twee kilogram zwaar. Ze hebben forse uitstekende hoektanden, die zelfs zichtbaar zijn wanneer ze hun bek gesloten hebben.
Reageer!

Giraf geboren in WILDLANDS

EMMEN - Op maandagochtend rond 06.00 uur is in de giraffenstal van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen een gezonde Noordelijke giraf geboren. Opvallend is dat de - kleine - op de rechterschouder een vlek heeft in de vorm van een vraagteken en de moeder heeft op nagenoeg dezelfde plek een zelfde vlek.
Reageer!

Fun Forest ziet af van klimpark in Rensenpark

EMMEN - Het bedrijf Fun Forest heeft de plannen voor het klimpark in het Rensenpark stop gezet. Het klimpark zou in 2025 open gaan voor het publiek. Fun Forest geeft aan dat door de gestegen exploitatiekosten en ook de hoge bouw- en materiaalkosten de realisatie van het klimpark op dit moment onhaalbaar is.
Reageer!

Tropisch paasfeest in Pantropica

LTTELGEEST - Beleef een onvergetelijk paasweekend (vr. 29 maart t/m ma. 1 april 2024) vol avontuur en spanning in de unieke wereld van Pantropica. Voer de clowneske lori's, bewonder de kleurrijke toekans en scoor een chocolade paaseitje bij de rondhuppelende paashaas. Ontmoet onze dierverzorgers bij de gloednieuwe onderwaterwereld Pankong River, leef je uit in de waterrijke speeltuin PanAvontura en cross een rondje over nieuwe JungleRally.
Reageer!

Bezoekersaantallen Wildlands Adventure Zoo Emmen in 2023 opnieuw in de lift

EMMEN - WILDLANDS Adventure Zoo Emmen kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar. 926.000 bezoekers bezochten in 2023 het park. Dat is een groei van 95.000 (+11%) bezoekers t.o.v. 2022. In januari van dat jaar was het park nog gesloten vanwege coronamaatregelen. De doelstelling voor 2023 was het behalen van 885.400 bezoekers; er is dus 4,6% boven doelstelling gerealiseerd.
Reageer!

Zesde editie WILDnights in WILDLANDS

EMMEN - Van 26 december 2023 tot en met 7 januari 2024 is WILDLANDS Adventure Zoo Emmen ook in de avonduren geopend tijdens de zesde editie van WILDnights. Tijdens de kerstvakantie kunnen bezoekers na zonsondergang in het donker een sfeervol verlicht dierenpark beleven.
Reageer!

Kerstcircus Renz komt naar Emmen

EMMEN - Kerstcircus Renz Berlin verwelkomt met trots het hooggeeerde publiek uit Emmen en omstreken. Van zaterdag 23 december tot en met zondag 7 januari staat de verwarmde circustent op het Stadionplein aan de Meerdijk.
Reageer!

Leeuwenman vertrokken uit WILDLANDS

EMMEN - De 12-jarige mannetjesleeuw Jafar uit WILDLANDS is terug naar Frankrijk verhuisd. Het introductieproces tussen de leeuwenman en de leeuwinnen in het park verliep erg moeizaam en daarom leefden de dieren al enkele maanden gescheiden van elkaar. WILDLANDS is blij een goede plek te hebben gevonden en dat het welzijn van de leeuwenman geborgd is. De leeuw kwam in augustus ook vanuit Frankrijk aan in Emmen om de overleden mannetjesleeuw Dudley op te volgen. Stap voor stap werd hij bij de leeuwinnen geïntroduceerd.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda