GEMEENTE EMMEN

Nieuwbouw zwembad Aquarena goed bezocht tijdens Dag van de Bouw

EMMEN - Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni konden belangstellenden een kijkje te nemen op de bouw van het nieuwe zwembad Aquarena op de Meerdijk (Stadionplein 23) in Emmen. Meer dan 2200 mensen bezochten het nieuwe zwembad.
Reageer!

FC Emmen huurt Duits jeugdinternational

EMMEN - Jan-Niklas Beste komt komend seizoen uit voor FC Emmen. De Duitse linksback wordt gehuurd van Werder Bremen. Beste doorliep de jeugdopleiding van Borussia Dortmund, waarna hij onder trainer Peter Bosz in augustus 2017 zijn debuut maakte bij het eerste elftal in een bekerduel.
Reageer!

Eikenprocessierups duikt weer op

EMMEN - De eikenprocessierups is weer actief in de gemeente Emmen. De eerste nesten met de rupsen zijn gesignaleerd. De gemeente laat op plekken waar veel mensen komen de nesten weghalen. De haartjes van de rups kunnen overlast veroorzaken zoals jeuk en huiduitslag.
Reageer!

Gemeentesecretaris verlaat gemeente Emmen

Ida Oostmeijer vertrekt naar de gemeente Hardenberg EMMEN - secretaris Ida Oostmeijer-Oosting vertrekt per 1 september aanstaande bij de gemeente Emmen. Ze gaat dan in dezelfde functie aan de slag bij de gemeente Hardenberg. Ida Oostmeijer heeft 4,5 jaar gewerkt in de gemeente Emmen. Dat was een intensieve periode: meerdere burgemeesterswisselingen, een ondergedoken wethouder en complexe projecten (Wildlands/Centrumvernieuwing Emmen) beheersten de agenda.
Reageer!

Eerste bad nieuw zwembad Aquarena gevuld met water

EMMEN - Ruim 2,4 miljoen liter water is nodig om de zwembaden in het nieuwe Aquarena te vullen. De bouw van het nieuwe Aquarena op de Meerdijk in Emmen is nu zover dat het eerste bad gevuld kan worden. Eind deze week stroomt het eerste water in het doelgroepenbad. De komende weken worden ook het 25 meter lange wedstrijdbad en het recreatiebad geleidelijk gevuld.
Reageer!

2.500m2 folie in vijvers Elkingeslag

EMMEN – Afgelopen donderdag haalde aannemer Avitec zijn kantoorpersoneel achter de bureaus vandaan om de nieuwe vijvers aan de Elkingeslag in Angelslo met 2.500m2 folie te bekleden. Ook wethouder René van der Weide was van de partij en trakteerde de harde werkers op een lekkere gevulde koek bij de koffie.
Reageer!

Gezocht: jonge helden!

EMMEN - Woensdag 20 november a.s. reiken we voor de negende keer de Emmense Jeugdlintjes uit. Dit is een jaarlijkse prijs voor kinderen en jongeren van zes tot en met achttien jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen. Daarom is de gemeente op zoek naar jonge helden. En daar hebben wij u bij nodig! Wie nomineert u?
Reageer!

Aanpak Achterdiep en Beertaplein in Nieuw-Weerdinge

EMMEN - Naar verwachting start eind dit jaar de herinrichting van het Achterdiep en omgeving in Nieuw-Weerdinge. Daarnaast wordt eerder dit jaar het Beertaplein opgefrist. De twee projecten komen voort uit de vorig jaar vastgestelde Woon- en Leefbaarheidsvisie Nieuw-Weerdinge.
Reageer!

Gemeente Emmen geeft 239.000 euro voor aanpak laaggeletterdheid

EMMEN - De kerngroep ‘Emmen telt mee met taal’ kan dit jaar rekenen op een subsidie van 239.000 euro voor de aanpak van laaggeletterdheid. Met dit geld kunnen 420 volwassenen per jaar begeleid worden om beter te leren lezen en te schrijven of digitale vaardigheden te ontwikkelen.
Reageer!

Ruim 760.000 euro ten onrechte verstrekte bijstand teruggehaald

EMMEN - De gemeente Emmen heeft geconstateerd dat in 2018 een bedrag van ruim € 760.000,- aan bijstandsuitkering onterecht is uitgekeerd voor de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn en heeft dit bedrag teruggevorderd. Er zijn onder andere 51 uitkeringen aangepast, 82 uitkeringen beëindigd en op meerdere bankrekeningen is beslag gelegd. Als mensen ten onrechte een uitkering ontvangen, moet deze terug betaald worden. We willen er namelijk voor zorgen dat het overheidsgeld bij de mensen komt die er recht op hebben.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda