Verdriedubbeling aanmeldingen pleegouders in Drenthe

EMMEN - Pleegzorgdrenthe, het samenwerkingsverband van de drie pleegzorgorganisaties in Drenthe. Yorneo Pleegzorg, Leger des Heils Pleegzorg en William Schrikker Gezinsvormen) kijkt terug op een bijzondere week. de aandacht en activiteiten in de Week van de Pleegzorg hebben we drie keer zoveel aanmeldingen binnengekregen van mensen die meer willen weten over pleegouder worden. Een ontzettend mooi resultaat. Meer pleegouders zijn nodig om zo een goede match te kunnen maken tussen een kind en een pleeggezin aldus Marchien Timmer van Yorneo, namens Pleegzorgdrenthe.


Groen licht
Het hele land kleurde van 2 tot en met 10 november groen in de Week van de Pleegzorg. Ook in Drenthe zetten gemeenten in o.a Assen, Eext, Vries, Borger, Emmen, Meppel, Hoogeveen en Roden gebouwen, bruggen en fonteinen in de groene schijnwerpers. Met als doel: Samen aandacht vragen voor pleegzorg. Hierbij werden huidige pleegouders bedankt voor hun inzet voor pleegkinderen en werden nieuwe pleegouders gezocht die bij willen dragen aan de ontwikkeling en zorg voor een kind.

Glow in the dark wandelingen
Naast de Groen Licht actie werden in Assen en Emmen ‘Glow in the Dark’ wandelingen georganiseerd. Pleeggezinnen, jeugdzorgwerkers en wethouders raakten geanimeerd met elkaar in gesprek. Meer dan 80 deelnemers liepen mee.

Event De Grote Pleeg(ont)zorg Show
Als kers op de taart hebben alle Drentse pleegouders , pleegzorgbegeleiders, wethouders en beleidsadviseurs -live en online- kunnen genieten van De Grote Pleeg(ont)zorg Show. Een gevarieerde show waarin “Talent, iedereen heeft het!” een positief vertrekpunt was voor een ouderwets gezellige avond.

Over Pleegzorgdrenthe
Pleegzorgdrenthe stelt zich ten doel om kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar een passend- veilig – tijdelijk- thuis te bieden. Ook weekend-pleeggezinnen die één of meer weekenden per maand iets kunnen betekenen voor een kind, zijn welkom. De samenwerkende pleegzorgorganisaties hopen dat geïnteresseerden die -alleen of met een partner een (tijdelijke) fijne plek kunnen bieden, een informatiepakket aanvragen. Hoe meer pleeggezinnen beschikbaar zijn, hoe beter een kind en gezin gematched kunnen worden. www.pleegzorgdrenthe.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda