KERKELIJK NIEUWS

Kunst in het Leger des Heils

EMMEN - Als je aan het Leger des heils denkt, dan denk je aan oude kleding,meubelen,daklozen, Brassmuziek en de kerstpot. Het Leger des Heils heeft nog meer. We zijn een geloofsgemeenschap, die woord en daad aan elkaar koppelt. We hebben dus open Jeugdwerk en ook veel kunstzinnige dingen, die wij iedereen graag willen laten zien.
Reageer!

Veel belangstelling voor EmmercomPassion

EMMER COMPASCUUM – Zondagavond werd in Emmer Compascuum weer de jaarlijkse EmmercomPassion. Een eigentijdse kopie van de Mattheus Passion trok ook nu weer veel belangstelling. Voorafgaande aan EmmercomPassion in de St. Willhades kerk te Emmer Compascuum werd het grote verlichte kruis in een processie vanaf de Baptistengemeente Kanaal A nz 190 met een tussenstop bij de Protestantse kerk aan de Runde naar de Katholieke kerk.
Reageer!

Paasvuur op bij de ijsbaan in Weiteveen

WEITEVEEN – Er wordt op dit moment alweer druk gebouwd met het paasvuur. De ijsvereniging De Doorlopers die bekend waren met het organiseren van het Firljeppen hebben een ander weg ingeslagen. De Fierljepschans is inmiddels gesloopt en is er gekozen voor een paasvuur. De bewoners van Weiteveen en dorpen er omheen hebben al heel veel snoeihout naar de ijsbaan gebracht.
Reageer!

Goede Herder parochie Emmen start aktie "Narek en Nano moeten blijven".

EMMEN Afgelopen week zijn twee parochianen, Narek, trouwe acoliet in onze parochie en zijn moeder, afkomstig uit Armenië, van hun bed gelicht door de IND en naar Zeist gebracht om uitgezet te worden. Ze waren hier al tien jaar. Hij deed het geweldig en was samen met zijn moeder een aanwinst voor de Nederlandse samenleving. Het is een schande dat ze nu in de cel zitten.
Reageer!

Kerst met De Volharding in Gerarduskerk

BARGER OOSTERVELD – Op dinsdag 19 december aanstaande zal de St Gerarduskerk in Barger Oosterveld weer het decor zijn van het programma “Kerst met Volharding”. De organisatie is in handen van de plaatselijke muziekvereniging De Volharding.
Reageer!

“Reis door de tijd” thema Kerstmusical Emmer Compascuum

EMMER COMPASCUUM - In de RK kerk aan het hoofdkanaal oz 83 te Emmer Compascuum vindt op zondag 10 december om 15.00 uur voor de tiende keer de kerstmusical plaats. Het thema van dit jaar is Reis door de tijd. In een kleurrijk, muzikaal spektakel wordt het kerstverhaal verteld.
Reageer!

Mis uit Gerarduskerk Barger Oosterveld 28 januari live op TV

BARGER OOSTERVELD - In 2018 komt de KRO drie keer naar Barger-Oosterveld om de eucharistieviering uit de H. Gerardus Majella kerk rechtstreeks uit te zenden. De parochie in Sneek, die nu de tv-missen verzorgt, was op zoek naar een tweede parochie om dit volgend jaar samen te kunnen doen.
Reageer!

De wieg van het protestantse lied

EMMEN - Vandaag, zaterdag 29 september 2017 wordt door een aantal een aantal kerken in Emmen, een muziekavond georganiseerd in het kader van 500 jaar Reformatie. Liederen die hun oorsprong vinden in de Reformatie, waar (moderne) componisten door zijn geinspireerd vormen de rode draad.
Reageer!

RK Kerk Zwartemeer houdt open huis

ZWARTEMEER - Ieder jaar op het kerkplein voor de Verrijzeniskerk organiseren we een interessante dag voor iedereen die maar wil komen met leuke activiteiten, spelletjes en een heuse rommelmarkt. Start om 9.00 uur. Een keur aan marktkramen en er is weer van alles te koop zoals prachtige bloemstukjes en dan ook nog voor weinig geld.
Reageer!

Gerardus Majella Bedevaart met nieuwe bisschop

BARGER OOSTERVELD – Op zondag 25 juni aanstaande zal in Barger Oosterveld weer de jaarlijkse bedevaart worden gehouden bij de Gerardus Majella Kerk. Het dagthema van deze bedevaart is: In Exillo Spes (In de ballingschap is hoop).
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda