KERKELIJK NIEUWS

Bisschoppen komen met aangescherpte maatregelen in verband met het coronavirus

GRONINGEN?LEEUWRDEN - In verband met de laatste ontwikkelingen rondom het Coronavirus (COVID-19), scherpen de bisschoppen in Nederland de al eerder getroffen maatregelen aan. Alle publieke liturgische vieringen op zaterdagavonden en zondagen worden tot 31 maart afgelast. Hiermee sluiten de bisschoppen aan bij het recente advies van de overheid en het RIVM.
Reageer!

Kerkdienst Gerardus Majella live op NPO 2

BARGER OOSTERVELD - Aanstaande zondagmorgen zal voor de eerste keer dit seizoen weer een televisie kerkdienst van de Goede Herder Parochie in Emmen, Erica en Barger Oosterveld live op TV te zien zijn. De eucharistieviering vanuit de Sint Gerarduskerk in Barger Oosterveld begint om 10.00 uur. Tijdens deze dienst zullen de Schriftlezingen van de 2e zondag van de veertigdadentijd worden gelezen. Iedereen is van harte welkom.
Reageer!

Rieks en Sientje Wesseling en Herman Tappel

WEITEVEEN - Herman Tappel heeft zich 40 jaar verdienstelijk gemaakt als lid van het herenkoor. De locatieraad van de geloofsgemeenschap O.L.V. Koningin van de Vrede heeft dhr. Herman Tappel voorgedragen voor een toekenning van een door de Nederlands Sint-Gregorius Vereniging ingestelde onderscheiding bestaande uit een oorkonde, eremedaille en werd tijdens de v zal dit alles worden uitgereikt en opgespeld worden. Veertig jaar zingen in een koor voor de geloofsgemeenschap is fantastische periode.
Reageer!

Herman Muller 40 jaar koorzanger

WEITEVEEN - Op zondag 9 juni stond de geloofsgemeenschap van Weiteveen stil bij het feit dat dhr. Herman Muller zich 40 jaar verdienstelijk heeft gemaakt als koorzanger in de kerk.
Reageer!

Veel belangstelling voor Mariavesper Emmer Compascuum

EMMER COMPASCUUM - Afgelopen zondag werd onder grote belangstelling weer de traditionele Mariavesper met processie door de tuinen rondom de RK Kerk in Emmer Compascuum gehouden met als voorganger Bisschop Ron van den Hout van het bisdom Groningen/Leeuwarden.
Reageer!

Emmer-COMPASSION uniek in deze regio

EMMER COMPASCUUM - Afgelopen zondagavond werd weer de The Emmer-COMPASSION uitgevoerd in een weer bomvolle RK kerk. Een uniek gebeuren in Drenthe. Vooraf werd weer een grote verlichte kruis in processie door het dorp worden gedragen. De start was weer bij de Baptistenkerk op Kanaal A en na een tussenstop bij de PKN kerk aan de Runde werd de tocht vervolgd naar de RK kerk aan het Hoofdkanaal. Gedragen door veel vrijwilligers werd het grote verlichte kruis vanaf Kanaal A veilig naar de RK Kerk aan het Hoofdkanaal vervoerd .
Reageer!

Weiteveen en Nieuw Schoonebeek herdenken 1e steenlegging RK Kerk Weitveen

NIEUW SCHOONEBEEK/WEITEVEEN-?? Tussen de 80 en 100 deelnemers vertrokken zondagavond om precies 18.00 uur vanaf de RK Kerk in Nieuw Schoonebeek in een fakkeltocht naar de R.K. Kerk in Weiteveen. Nadat pastor Wielens de deelnemers en fakkels had gewijd, arriveerde de groep ruim drie kwartier later bij de RK Kerk in Weiteveen.
Reageer!

Open Nationale Vogelshow in Nieuw-Amsterdam succesvol.

NIEUW AMSTERDAM – Afgelopen vrijdag is weer officieel het tentoonstellingsseizoen van Drenthe van start gegaan in Nieuw-Amsterdam met een Open Nationale Vogelshow. De organisatie was voor de 2e keer weer in vertrouwde handen van vogelvereniging Ons Genoegen Nieuw- Amsterdam/Veenoord e.o.
Reageer!

Wintertijduurtje met sport gevuld voor goed doel

EMMEN - Afgelopen zaterdagnacht stond Fysiotherapie Scheperpark geheel in het teken van de landelijke actie “de WintertijdChallenge” van Spieren voor Spieren. Hierbij hebben 14 actieve deelnemers, tijdens het wintertijduurtje van 02.00 tot 03.00 uur, zich van hun sportieve kant laten zien. Iedere deelnemer kon zijn/haar prestatie laten sponsoren om geld op te halen voor dit goede doel.
Reageer!

Jacoba Wolters–Hars 100 jaar

EMMEN - Het was woensdagmorgen een komen en gaan in het appartement van Jacoba Wolters Hars in woon-, zorg- en welzijnscomplex Meerstede in Emmermeer. Coba, zoals haar roepnaam is, werd 100 jaar geleden geboren als dochter van de bekende bakker Hars in Klazienaveen Noord. In haar jonge leeftijd volgde zij een opleiding tot coupeuse/naaister.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda