Zondag 25 juni weer jaarlijkse St Gerardus Majella bedevaart

BARGER OOSTERVELD - Sinds 1906 kent Barger-Oosterveld de traditie van de jaarlijkse Gerardus Majella bedevaart. Het is toen heel spontaan begonnen. In onze tijd werd het tijdens 2 coronajaren afgelast. Vorig jaar is deze feestelijke draad weer opgepakt. De dag begint om 10.00 uur met een kerkdienst, de Eucharistie, in de openlucht midden in het processiepark naast de kerk.


|Aansluitend is de even traditionele Sacramentsprocessie. We lopen onder meer langs de kruiswegstaties in het processiepark. Bij het rustaltaar op het kerkhof wordt iedereen de zegen gegeven. Na de processie is er op het kerkplein een gezellig samenzijn, opgeluisterd met muziek en er is eten om de mens inwendig te versterken. Er zijn voldoende zitplaatsen. Wie niet in staat is mee te lopen in de processie, kan in het processiepark ook luisteren naar de voortgang van de processie.

Vanaf de kerklocatie H. Pauluskerk, aan de Meerstraat te Emmen, wordt dit jaar een mooi oud gebruik in ere hersteld. Mensen die lopend vanaf de H. Pauluskerk naar de St. Gerardus Majellakerk in Barger-Oosterveld wandelen. De afstand is 6 kilometer. Men vertrekt om 8.15 uur bij de H. Pauluskerk. Dan is mijn op tijd voor de processie en is er zelfs wat tijd om – indien nodig – gebruik te maken van het toilet.

Wie het leuk vindt om mee te wandelen kan zich aanmelden bij het secretariaat van de H. Pauluskerk: rk.emmen@degoedeherderparochie.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda