19 december Kerst Event op Erica

ERICA - Kerst nadert en daarmee ook het Kerst Event op Erica! Het loopt al aardig goed met de inschrijvingen voor het Kerst Event dat op 19 december plaats vindt. Een unieke happening, georganiseerd door Theaterkoor Ericarré, waar een speciale commissie druk mee is. Tijdens een sfeervolle wandeling wordt het traditionele kerstverhaal verteld, waar een Ericaas tintje aan is gegeven.


Dit is het ware kerstverhaal volgens drie wijze boeren uit Erica uit de tijd net na het ontstaan van Erica. Tijdens de wandeling die ongeveer anderhalf uur duurt kan op verschillende punten genoten worden van optredens van de koren Believe en Ericarré en kinderkoor Kinderen van het licht. Zij zullen typische Kerstklassiekers ten gehore brengen maar ook overige, moderne, lekker in het gehoor liggende nummers passend bij een mooie decemberavond!

De wandeltocht wordt in groepen gelopen en elke groep wordt door een ‘Dickensachtige’ verteller meegenomen op de sfeervol verlichte route waar verschillende figuranten uit de tijd van de boeren of uit het kerstverhaal hun opwachting maken.

Gemeente Emmen
Tot en met september 2016 is Emmen culturele Drentse gemeente met het thema ‘Van Goede Grond’ en zal in dit kader een bijdrage leveren aan de kosten.

Route
Bij De Kuil in het bos dienen de wandelaars zich te verzamelen tussen half vijf en half zeven. Nog voor de start kan men al genieten van een lekker warm drankje. Zo zal er Glühwein en warme chocolademelk zijn. Brandende vuurkorven zorgen voor een lekker sfeertje. Elke tien minuten zal er een groep vertrekken met een verteller vanaf De Kuil via de Kerklaan en de Noaberhoeve naar het centrum van Erica. ’t Schienvat is het gezellige eindstation waar een lekkere warme versnapering voor alle wandelaars klaar staat. En aan de kinderen wordt ook gedacht want iedereen mag mee doen! Binnen in ’t Schienvat kan wederom genoten worden van een optreden en uiteraard kan hier nog een drankje genuttigd worden ter afsluiting, weliswaar op eigen kosten.

Vrijwilligers
Naast de genoemde koren werken er veel vrijwilligers mee. Zo zijn er vrijwilligers die de rol van verteller op zich nemen of een aanvullend optreden verzorgen. Andere vrijwilligers zorgen er weer voor dat alles goed en vlot verloopt en dat de route sfeervol wordt aangekleed.

Opgave verplicht
Iedereen mag meedoen maar opgave van tevoren is verplicht. Er is namelijk een maximum aantal deelnemers aan verbonden zodat de groepen niet te groot worden. Er zijn geen kosten aan verbonden maar een vrije gift achteraf is zeer welkom. Temeer omdat er naar gestreefd wordt volgend jaar een vervolg te geven aan dit alles. Opgeven kan nu al door een mail te sturen naar secretaris@ericarre.nl of vanaf 6 december bij ’t Schienvat middels een opgavelijst. Na opgave krijgt elke deelnemer een mail met de juiste starttijd!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda