Kai Strauss & The Electric Blues Allstars in VanSlag

BORGER - De Duitse zanger en bluesgitarist Kai Strauss wordt tegenwoordig als 1 van de grote namen van de Europese bluesscene beschouwd. Op vrijdag 5 november staat deze bluesgrootheid op het podium van VanSlag in Borger.


Als gitarist van The Bluescasters maakt Kai Strauss van 1995 tot 2010 een leerrijke periode door als hij op tour is met de Texaanse mondharmonicaspeler Memo Gonzalez. Sinds 2010 toert hij onder zijn eigen naam.


Vanaf 2014 sleept hij met zijn band, The Electric Blues All Stars, elk jaar een of meerdere Duitse bluesawards in de wacht. Zijn gitaarspel en composities lijken even veelzijdig en inventief als de muziek waar hij mee opgroeide en waar hij nog steeds naar luistert. De basis is te vinden in Chicago, de West Coast en de Mississippi Delta.

Na drie studioalbums brengen Kai Strauss en zijn muzikanten in 2019 een live-cd uit waarop hun passie en benadering goed tot uiting blijkt te komen. Zijn laatste album, In my Prime, krijgt in 2020 uitstekende recensies.

Kai Strauss speelt high-energy blues van topkwaliteit, uit het hart en met een hoop gevoel en emotie. Het is moeilijk voor te stellen dat Strauss een bluesman uit Duitsland is en niet afkomstig is uit een van de Amerikaanse bluessteden.

Het optreden in VanSlag is tussen 20.30 en 23.00 uur. Meer info over ticketverkoop op www.vanslag.eu.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda