Izaline Calister in café Rue de la Gare

EMMEN- Jazz op de Zondagmiddag in cafe Rue de la Gare presenteert op 7 november zangeres Izaline Calister. Calister is een grote naam in de Nederlandse jazzmuziek. Ze heeft als singer/songwriter een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Ze is een begenadigd zangeres, componist en tekstschrijver met een geheel eigen muzikale stijl. Zij heeft het zeldzame talent dat solisten onderscheidt.

Haar muziek is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz met Afro-Caribische invloeden. Izaline studeerde zang en compositie aan het Conservatorium in Groningen. Ondertussen deed ze podiumervaring op bij verschillende jazzensembles. Haar eerste soloalbum in 2000 is een enorm commercieel succes.

De muziek van Izaline Calister is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en vocale jazz. Met haar zelfgeschreven nummers, veelal in het Papiaments, trad zij op door heel Europa, Indonesië, USA en Zuid-Amerika en ze speelde op festivals in binnen- en buitenland zoals Cape Town Jazz Festival, Rome Jazz Festival, Cervantino Festival Mexico, Sofia en het North Sea Jazz Festival.

Izaline Calister wordt in Emmen begeleid door gitarist Thomas Zoetelief, bassist Koos Wiltenburg en drummer Arno van Nieuwenhuize. Jazz op de Zondagmiddag is gratis toegankelijk. Aanvang 16.00 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda