POLITIEK

20e editie op weg naar het Lagerhuis

ASSEN - Dit jaar gaat BNNVARA voor de twintigste keer op zoek naar het beste debat- en speechtalent in Nederland! Elk jaar strijden zoâ
Reageer!

Spreek-Je-Uit Café D66 op 21 februari in Hotel ten Cate

EMMEN - D66 Emmen organiseert op 21 februari 2018 om 19:30 in Hotel ten Cate een zogenaamd “spreek-je-uit-cafe?”. Dit is een politieke thema-avond, met een panel van deskundigen en veel interactie met het publiek.
Reageer!

Wethouder Bos komt volgende collegeperiode niet terug

EMMEN - Tijdens de ledenvergadering vanavond van Wakker Emmen maakte wethouder Jan Bos (54) bekend, niet terug te keren in een eventueel nieuw college met Wakker Emmen. Bos gaat vanaf 1 maart een nieuwe uitdaging aan als directeur Publiek Vervoer Groningen Drenthe. Hij blijft wethouder tot vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 en maakt daarmee zijn werk binnen de huidige collegeperiode zo goed als af.
Reageer!

Wakker Emmen wil een oplossing voor zwerfvuil bij ondergrondse containers

EMMEN – Wakker Emmen wil dat de gemeente Emmen actie onderneemt tegen het zwerfvuil bij ondergrondse containers. Aanleiding hiervoor zijn de klachten van inwoners uit de wijk Angelslo, over rondslingerend afval bij de nieuwe ondergrondse containers aan de Torflang en Leemkoelen. Bij flats en appartementen in de gemeente Emmen zijn sinds dit jaar 250 nieuwe ondergrondse containers geplaatst voor het verzamelen van restafval. Deze vervangen de grote bovengrondse containers. Flatbewoners hebben een milieupas ontvangen waarmee ze de ondergrondse containers kunnen openen.
Reageer!

Windmolenboeren moet genoegen nemen met minder rendement

EMMEN - Wakker Emmen wil dat het college van B&W vast houdt aan de gemeentelijke eisen voor het bouwen van windmolens en niet toegeeft aan de wensen van Raedthuys en Yard om hogere molens te bouwen. Recent werd bekend dat een aantal ontwikkelaars het overleg met bewoners wil opschorten. Aanleiding hiervoor is dat de ontwikkelaars Raedthuys en Yard hoger willen bouwen dan de gemeentelijke eis van 149 meter. De windmolenboeren willen molens van meer dan 200 meter hoogte, terwijl de gemeente Emmen maximaal 149 toestaat.
Reageer!

Wakker Emmen wil duidelijkheid over hondenstrandje Grote Rietplas

EMMEN - Wakker Emmen wil duidelijkheid van het college van B&W of honden op het zogenaamde hondenstrandje bij de Grote Rietplas toegestaan zijn. Onlangs werd bekend dat de gemeente een aantal hondenbezitters heeft weggestuurd bij het strandje aan het Snippenveld, terwijl dit al jarenlang gebruikt wordt als zwemplek voor honden. Een aantal hondenbezitters zijn een petitie gestart met als doel om hier te kunnen recreëren met de hond.
Reageer!

Raymond Wanders door leden PvdA bevestigd als lijsttrekker

EMMEN - Het afdelingsbestuur had Raymond Wanders als lijsttrekker van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 voorgedragen aan de leden. Dinsdagavond 5 september heeft de algemene ledenvergadering van de PvdA Raymond Wanders bevestigd als lijsttrekker en neemt het advies eensluidend over.
Reageer!

Europese successen voor Emmen

EMMEN - Steden en regio’s grijpen steeds vaker de kans om een belangrijke rol te spelen in de ontwikkeling van Europees beleid. Zo is mede dankzij het vernieuwende samenwerkingsprogramma SEREH tussen Emmen en Haren (DLD) de Europese energiewetgeving gewijzigd om nog beter grensoverschrijdend te kunnen samenwerken. De lobby vanuit Emmen richting Brussel blijkt steeds succesvoller.
Reageer!

Wakker Emmen wil duidelijkheid over de Ermerweg

EMMEN - Wakker Emmen wil duidelijkheid van het college van B&W over de definitieve oplossing voor de Ermerweg. Er loopt een proces om te komen tot een oplossing, maar dat duurt al enige maanden. Wakker Emmen was vanaf het eerste moment al kritisch op de afsluiting van de Ermerweg.
Reageer!

21 juni: Jeugdparlement in Emmen

EMMEN - Woensdag 21 juni vindt editie 2017 van het unieke project ‘Jeugdparlement Emmen’plaats.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda