Tuktuk; prachtig plan, maar het fietspad is voor fietsers

EMMEN - Erg leuk die gekleurde Aziatische wagentjes in het centrum van Emmen, maar als het aan het CDA-Emmen ligt komen de tuktuks niet op het fietspad. ...dus ook niet op het Raadhuisplein.

“Afgelopen weekend zag ik een tuktuk op het fietspad manoeuvreren tussen de stoeprand en een boze mevrouw die de tuktuk met duidelijke gebaren van het fietspad probeerde af te sturen. Terecht; op een fietspad horen geen brommobielen en een tuktuk met een maximum snelheid van 45km/h is een brommobiel. Zo staat in ieder geval bij de informatie van de Rijksoverheid.” Aldus Paulien Mellema

De gemeente Emmen hoeft dus niet te worstelen met het plan tuktuks, zoals te lezen viel in het DvhN. Het pasklare antwoord op het tuktukproject is in de ogen van het CDA simpel: handhaven. “Een ontheffing voor het plein zal vast wel kunnen, maar dat is niet wenselijk. De veiligheid staat voorop. De scooters rijden je al regelmatig de vouw uit de broekspijp, voor tuktuks is in onze ogen dus al helemaal geen ruimte op het fietspad.”

Maar dat de tuktuks het centrum nog aantrekkelijker maken staat volgens de fractie buiten kijf. Het is een goed plan, dat bijvoorbeeld met een standplaats bij het Rensenpark echt van meerwaarde kan zijn: eerst een bezoek aan het Rensenpark en dan op/in de tuktuk naar een hunebed in de Emmerdennen of waar dan ook naar toe.

Paulien Mellema,

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
Mee®doen Schoonebeek, het is mooi geweest!
za 23 okt 2021 om 16:00
Shadow band Shadowski en Klaas Hummel in CH50+
zo 24 okt 2021 om 14:30
Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe
do 28 okt 2021 om 16:30