Drukke zaterdag voor Sinterklaas en zijn gevolg

EMMEN - Na zijn intocht een week geleden in het centrum van Emmen en later op de dag in Klazienaveen en Nieuw Amsterdam waren afgelopen zaterdag weer een aantal wijken aan de beurt. Sinterklaas maakte afgelopen zaterdag via een zeer strak schema op uitnodiging van de plaatselijke middenstandsvereniging bezoeken aan de verschillende wijken in de gemeente Emmen. Lees verder hoe deze drukke dag van Sinterklaas is verlopen

Winkelcentrum De Rietlanden

Vanuit zijn tijdelijk verblijf in het Sinterklaashuis in winkelcentrum de Weiert in Emmen vertrok hij snel per limousine naar winkelcentrum De Rietlanden waar inmiddels al een groot feest aan de gang was met een aantal vooruit gereisde zwarte pieten. Het thema was vooral de zorg want de agenten waren tussen het pepernoten uitdelen vooral aan het poetsen en afstoffen op en rond het podium Toen ook de goedheilig man zelf was gearriveerd was het feest helemaal compleet.

Winkelcentrum Angelslo

Na zijn bezoek aan de Rietlanden werd Sinterklaas met zijn gevolg snel verplaatst naar winkelcentrum Angelslo waar al een  groot aantal kinderen in afwachting van de Sint werden bezig gehouden met zandstrooien. Eenmaal gearriveerd was het podium midden in het centrum eigenlijk te klein voor Sinterklaas en zijn hoofdpiet Klaas toen de kinderen het podium bestormden tot alle tevredenheid van de winkeliersvereniging Angelslo.

Winkelcentrum Erica

Na een korte middagpauze stond een bezoek aan Erica op het programma en Sinterklaas koos er deze keer voor om met de bood vanuit het oranjekanaal naar Erica te varen waar tegenover het tegeltjeshuis werd aangelegd en opgewacht door een groot aantal kinderen. Ook hier waren de pieten weer gul met het strooien van pepernoten. Tijdens de wandeling vanaf de boot naar de parkeerplaats bij de plaatselijke kapsalon en supermarkt werden door Sinterklaas veel handjes geschud en tekeningen in ontvangst genomen.

Zalencentrum Melody Barger Oosterveld

Na Erica volgde een snelle rit naar Barger Oosterveld voor een bezoekje. De Middenstands Vereniging Barger Oosterveld (MiVeBa) had ook deze keer weer zalencentrum Melody afgehuurd voor het bezoek van Sinterklaas. Een overvolle zaal verwelkomde Sinterklaas uiteindelijk toch nog nadat er eerst een nep Sinterklaas de zaal binnen kwam maar er snel weer door de zwarte pieten werd verwijderd. Verschillende kinderen werden uit het grote boek gehaald voor een persoonlijk gesprek met Sinterklaas.

Winkelcentrum Emmerhout

Deze zeer drukke dag voor Sinterklaas werd afgesloten met een bezoek aan het mooie nieuwe winkelcentrum Emmerhout. Deze keer vanuit het paardendorp Barger Oosterveld op zijn witte schimmel kwam hij aan en werd daar ook weer door honderden kinderen en ouders ontvangen. Het duurde dan ook even een tijdje voordat hij door een haag van kinderen de weg naar het podium wist te vinden. Op het podium werd Sinterklaas officieel welkom geheten door de voorzitter van de plaatselijke winkeliersvereniging. Na de nodige plichtplegingen vertrok Sinterklaas weer naar het Sinterklaashuis voor een welverdiende rust.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda