Emmer derby WKE'16 - SVBO onbeslist

EMMEN – In de zaterdag-zondag 1e klasse J eindigde de Emmer derby tussen WKE 16 en SVBO op sportpark Grote Geert na een 1-2 ruststand in een 2-2 gelijkspel. Nadat trainer Nico Haak afgelopen woensdag zijn contract liet ontbinden, nam Albert Koops die vorige seizoen nog met WKE 16 kampioen werd, de honneurs waar. Op het nieuwe kunstgrasveld ging de thuisclub het best om met de weersomstandigheden om.

Regen en harde wind, deerden WKE 16 niet en het was spits Djairo Fik die eerst nog en kans onbenut liet, even later wel raak schoot op aangeven van Henk Bakker. 1-0. Daarna werd SVBO sterker en begon WKE'16 slordig te spelen. Dat werd na een half uur afgestraft. Een inworp van SVBO werd slecht verwerkt en de bal kwam voor de voeten van Dylan Wessels, die vanaf zeventien meter de 1-1 binnen schoot.

WKE'16 doelman Wim Kok was kansloos op het van richting veranderde schot. Vlak voor rust sloeg een beter SVBO opnieuw toe en weer is het Dylan Wessels die tussen drie WKE'ers de bal rustig kan aannemen en binnenschieten. 1-2 en dat werd ook de ruststand. In de tweede helft kreeg WKE steeds meer overwicht en kansen via Djairo Fik, maar de spits faalde, oog in oog met Ebeltjes, die de bal naast tikt.

Na enkele kansen op de gelijkmaker, scoorde WKE 16 toch nog de dik verdiende gelijkmaker. Na een aanval over de rechterkant, is het Florian Zeqiri die de bal het laatste zetje gaf en de eindstand op 2-2 bepaalde. Een eindstand waar zowel SVBO als WKE 16 niet veel mee opschieten.

Djairo Fik, de maken van de 1-0 probeert hier op artistieke wijze langs SVBO verdediger Jordy Egberts(21) te werken. (foto Bennie Wolbers)

Dylan Wessels, hier in duel met Vincent de Roo van WKE 16, scoorde de twee treffers voor SVBO, maar dat bleek niet voldoende. (foto Bennie Wolbers)