Koploper SVBC op eigen veld verrast door VIOS O

BARGER COMPASCUUM- In de zondag 5e klasse D liet koploper SVBC een flinke steek vallen tegen VIOS O. Na een 1-1 ruststand eindigde de wedstrijd in een 3-2 overwinning voor de mannen uit Oosterhesselen. De koploper begon goed aan de wedstrijd, want binnen een kwartier stond het met 1-0 voor. Reve Peters werk keurig diep werd gestuurd door Davey Geert en stiftte de bal over de uit zijn doel gekomen doelman Mart Everts.

VIOS O was niet echt onder de indruk van de koploper. Het kwam er regelmatig gevaarlijk uit, maar creëerde aanvankelijk overigens alleen maar hoekschoppen. In de 25e minuut kregen de gasten plotseling de hulp van de thuisclub na slordig uitverdedigen en Calvin Meijer de 1-1 kon scoren. Met deze stand gingen de spelers ook aan de thee. Na de hervatting probeerde SVBC wel als een echte koploper de strijd aan te gaan, maar juist VIOS O kwam beter in het spel.

In de 70e minuut kwam het zelfs een 2-1 voorsprong via Daan Timmer die een vrije bal laag kon binnen schieten. SVBC dat voor deze wedstrijd nog zonder nederlaag aan deze wedstrijd was begonnen, moest ook nog toezien hoe VIOS O in de slotfase uit een snelle counter op 1-3 kwam via Guus Kok. In een laatste poging om nog iets te redden werd het alles of niets offensief. In de laatste minuut kreeg SVBC nog een hoekschop en Stefan Groen knalde keihard de 2-3 eindstand binnen.

Reve Peters tikt hier de bal langs doelman Mart Everts en scoorde de 1-0 voor SVBC (foto Bennie Wolbers)

Jorn Ahlers komt net een teenlengte te kort om uit een strakke voorzet de 2-0 te scoren (foto Bennie Wolbers)