Atletiek

Wie wordt Drents kampioen 2016 op de 10 kilometer?

KLAZIENAVEEN – Één van de onderdelen van het 33e Drenthe Loopfestijn is het Rabobank Open Drents kampioenschap 10 kilometer. In 2015 was de Klazienaveense atlete Verona Gerth de snelste Drentse atlete op deze afstand in een tijd van 44.49 minuten.
Reageer!

Nieuw parcoursrecords bij de heren 10 Mijl

HOOGEVEEN - Nicholas Makau heeft zondag een nieuw parcoursrecord gelopen bij de heren op de 10 mijl van de Cascaderun in Hoogeveen. Makau kwam in 47:04 over de finish. Hij brak het record met een minuut en 24 seconden.
Reageer!

Wethouders doen mee aan beweeggroep UNIDO

EMMER COMPASCUUM - De beweeggroep unido krijgt hoog bezoek. De groep heeft namelijk het college van B&W uitgenodigd een uurtje mee te trainen. Er is een positief antwoord. Twee wethouders zullen zich melden om gezamenlijk te bewegen: Bouke Arends, wethouder van Sport en Jan Bos, zelf afkomstig uit Emmercompascuum. De leidsters Ellen en Dorien zullen een pittig programma opstellen voor deze heren.
Reageer!

Inschrijving 4 Mijl van Groningen start 20 april 30e editie 4 Mijl

GRONINGEN - Op zondag 9 oktober 2016 is de 30e editie van de 4 Mijl van Groningen. Dit jaar starten de inschrijvingen op drie verschillende momenten. Vanaf woensdag 20 april om 10.00 uur kunnen mensen zich inschrijven voor de Bedrijvenloop en de GasTerra Jeugdloop. Op dezelfde dag, klokslag 18.00 uur start de inschrijving voor de Recreanten- en Wedstrijdloop.
Reageer!

Succesvolle eerste Groningen Urban Trail

Bijna tweeduizend deelnemers beleven uniek loopervaring. Op zondag 3 april vond onder de allereerste editie van de Urban Trail® in Nederland plaats. Bijna tweeduizend deelnemers (58% vrouwen en 42% mannen) ontdekten op een unieke sportieve manier diverse highlights van de stad Groningen.
Reageer!

Emmen geniet van eerste 4 mijl

EMMEN - Emmen stond zondagmiddag in het teken van de eerste editie van de 4 mijl. De jongste lopers gingen om half één van start met de Kidsrun en om half die werd het start schot gegeven voor de 4 mijl. De start was in de Delftlanden ter hoogte van de fietsbrug over de Rondweg.
Reageer!

Halve marathon van De Viersprong

EMMER COMPASCUUM – Op initiatief van buurtvereniging De Viersprong wordtt zondag 10 april in Emmer-Compascuum een halve marathon afgewerkt. De halve marathon maakt deel uit van de Viersprongloop die voor de 39e keer wordt gehouden, er is ook een 5 km. en 10 km. prestatieloop.
Reageer!

Jantien Lubben en Joost Hendriks winnen Lenteloop

EMMEN – Afgelopen zaterdag werd op en rond sportpark De Meerdijk de lente traditioneel ingeluid, voor de hardlopers met de lenteloop. Het was tevens de laatste wedstrijd van het loopcircuit van E.A.C. De Sperwers. Jantien Lubben en Joost Hendriks waren oppermachtig. Beide wonnen de wedstijd, maar ook het eindklassement. De lenteloop die dit jaar voor de 27e keer werd gehouden is in zoverre een bijzonder loop dat de finish op de atletiekbaan is. Na de 1 en 2 kilometer voor de jeugdige en VB-atleten werden de tien en vijf kilometer atleten weggeschoten. Na de eerste van de tien verkende kilometers vormde al snel zich het wedstijdbeeld. Jantien Lubben op kop bij de dames en won afgetekend in 40:34. Bij de heren had Joost Hendriks eerst nog wat concurrentie van Richard Moesker, maar liep na 4 kilometer toch gestaag bij de Emmer-Compascumer weg. Hij hield de koppositie vast tot de finish op de Atletiekbaan van E.A.C. De Sperwers en won in een tijd van 34:37. Bij de 5 kilometer ging de winst bij de heren naar Rowan Veenhuizen in een tijd van 17:40. Bij de dames won Ilse Roks in 19:59.
Reageer!

The passion in Emmer Compascuum.

EMMER COMPASCUUM - The passion in Emmer Compascuum die zondagmiddag plaatsvond is een groot succes geworden. Om 2 uur in de middag ging men vanaf het centrum met het kruis op weg naar de katholieke kerk in Emmer Compascuum.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda