DAMRUN: fysiek actief, mentaal productief

EMMEN – Een goede conditie is uitermate belangrijk voor de prestaties van een denksporter. Daarom combineert Hijken DTC geestelijke en lichamelijke fitness in een jaarlijkse DAMRUN. De spelers van het eerste team worden zo uitgedaagd om fit aan de start van de Nationale Competitie te verschijnen. De DAMRUN wordt gehouden op 29 augustus vanaf 12.30 uur in de showroom van garage Misker aan de Kapitein Nemolaan in Emmen. Het is voor publiek aantrekkelijk om de dammers eens ‘anders’ bezig te zien. Hijken DTC is de nationale bekerhouder. In 2013-2014 werd het team nationaal kampioen, in 2014-2015 derde. In de damrun spelen de tien dammers van Hijken’s eerste met zijn allen tegen elkaar. Ze spelen dus elk 9 partijen tegelijk. De nodige 45 borden liggen verspreid door de hele showroom. Om geen tijd te verliezen dient de weg tussen de borden rennend afgelegd te worden.

Deelnemers aan de Wereldkampioenschappen van toen en nu
Maar liefst drie van deze Hijken-spelers zullen later dit jaar een gooi doen naar de wereldtitel dammen: Roel Boomstra (22) en Wouter Sipma (22) doen dit tijdens het WK dammen dat van 8 tot 25 november in Hotel Ten Cate in Emmen plaatsvindt. Wouter Wolff (16) komt van 1 tot 7 november in actie tijdens het WK jeugd in de Drenthehal in Beilen.

Roel Boomstra (Emmen) is regerend Nederlands en Europees kampioen. Hij heeft in zijn 7 kampioenschappen van Nederland tweemaal goud en driemaal zilver gewonnen. Roel woont sinds een jaar in Groningen en studeert daar natuurkunde. Wouter Sipma (Hijken) studeert ook natuurkunde en woont in Groningen. Tot nu toe enigszins in de schaduw van Boomstra; op grote toernooien verliest hij vaak. Hij profileert zich als een aantrekkelijke speler, die iedere partij op winst uit is en daarbij risico’s niet uit de weg gaat. Wouter Wolff (Groningen), Nederlands kampioen tm 19 jaar, derde van Europa tm 16 jaar, onlangs van Het Noorden Groningen naar Hijken getransfereerd om met hen in de Ereklasse uit te komen. Naast deze drie jongeren kunt u in Emmen 7 door de wol geverfde runners zien. Vier van hen hebben ruime ervaring bij vorige wereldkampioenschappen. Harm Wiersma (Goutum), zesvoudig wereldkampioen, voor het laatst in 1986. Achtvoudig Nederlands kampioen, vaste rubricist in De Telegraaf. Actief verbreider van het damspel, bijvoorbeeld initiatiefnemer van de Groningen Seaport Masters toernooien in Delfzijl. Auke Scholma (Baflo), 29-voudig deelnemer aan het Nederlands kampioenschap, kampioen van Nederland in 1995. Vijfde van de wereld op zijn derde WK in 2007, vaste rubricist in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Aleksej Domtsjev (Vilnius), kampioen van Litouwen. Viervoudig deelnemer aan het WK met een 9e plaats in 2011. Betrokken als arbiter bij het komende WK.

Hans Jansen (Amsterdam), geboren en getogen in Emmen. Nederlands kampioen in 1979, 1994(!) en 1997. Deelnemer aan vijf wereldkampioenschappen, achtste van de wereld in 1976(!). Hij wordt De Mysticus genoemd om zijn mystieke spelstijl.Het tiental wordt gecompleteerd door de routiniers Jacob Okken, Jan Ekke de Vries en Henk Kalk.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda