HSG Nordhorn-Lingen verliest volgende top duel

NORDHORN-LINGEEN - Na de uit nederlaag bij de HSC Coburg opnieuw een verlies partij van de HSG tegen een topclub. Tegen het uit de 1e Bundesliga gedegradeerde Tus Lubbecke was het net niet genoeg. Na een ruststand van 9-10 werd het 21-24. Teveel balverlies en te vaak het matige afsluiten van de kansen deden de Nordhorners de das om. Bovendien verkeerde de Noorse keeper van de gasten, Havard Asheim, in topvorm en had maar liefst 14 stops! Bij de roodwitten stak er deze keer niemand boven uit.


Het begon nog goed voor de HSG voor ruim 2400 toeschouwers. De HSG nam een 3-0 en 5-1 voorsprong, maar daarna werd het langzaam steeds minder. Via tussenstanden van 5-3 en 6-4 kwamen de gasten bij 6-6 voor het eerst naast de thuisclub. En hoewel de HSG in de dekking vele steels had, lukte het niet om weer afstand te nemen. De linkshandige rechteropbouwers en topscorer Skroblien ( 10 treffers ) bleven het doel van de HSG met succes bestoken.

Na rust eigenlijk hetzelfde beeld. De HSG kwam niet dichterbij dan op 1 treffer ( 11-12 ). Bij 13-16 voor het eerst +3 voor de gasten. En dat zou lang zo blijven. Op driekwart van de wedstrijd nam Tus meer afstand ( 18-23 ) en was de strijd gestreden. De HSG kwam aan het eind nog wel iets dichterbij, maar ook dat mocht niet meer baten. Tus N. Lübbecke trok de winst verdiend naar zich toe en blijft daardoor bovenin meedraaien. De HSG moet even pas op de plaats maken, maar neemt wel de eerste plaats in bij de toeschouwers in!

Topscorers HSG: Wasielewski 4, Simovic en Terwolbeck elk 3.

De volgende thuiswedstrijd is zondag a.s. ( 18 dec. 2022 ) tegen een andere topclub, de Eulen Ludwigshafen. Deze wedstrijd is ook in de EmslandArena in Lingen en begint om 13.00 uur. Dit i.v.m. de WK finale voetbal. Met de Kerst is er dan nog een uitwedstrijd en dan gaat de winterpauze en WK stop in. In januari wordt de WK gespeeld, waar ook Nederland aan meedoet. Nederland speelt zijn poule wedstrijden in het Poolse Krakau, waar ondergetekende ook aanwezig zal zijn. Op 5 februari wordt de competitie hervat, maar daarover later meer.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda