Winst Bedrocks junioren 2.

EMMEN - Zaterdag kregen Bedrocks junioren 2 de Drachten Diamonds op bezoek. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Het duel in Drachten werd immers maar met 1 punt verschil verloren. Bij winst dit weekend zouden de Emmenaren de Drachtster Diamonds kunnen passeren op de ranglijst van de 2e klasse. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd en lang ging de strijd gelijk op. Aanvallend werd er door de Emmer junioren goed slagwerk geleverd. Een aantal mooie vangballen van outfielders Yorben Rooij en Stefan Mol en infielder Stein Rietema kwamen precies op het goede moment. Pitcher Melvin Brandjes leverde uitstekend werk en werd de laatste inning vervangen door Teun Efftink. Door uitstekend spel werd er uiteindelijk met 6-5 gewonnen en toonde coach Arjan Koreman zich zeer tevreden over de teamprestatie.


Junioren 1
Op de dag dat het Nederlands honkbalteam Europeeskampioen werd in Hoofddorp speelde het eerste juniorenteam uitkomend in de 1e klasse, in Almere tegen Almere 90. Starting pitcher Max Kamp kreeg zondag in de 2e inning wat moeite met zijn controle en Bedrocks kwam op een 0-4 achterstand. In de 3e inning sloeg Davey Paulussen een mooie bal over het infield, waarna Julian Berns en Julian Zoeteman beide een mooie line drive sloegen, maar helaas werd Paulussen uitgemaakt op de thuisplaat. Door mooie hits van Scott Schulting, Luc van Brero en Tristan Berns scoorden de Bedrocks 3 punten. Almere kon deze inning 2 punten scoren en bracht de stand naar 6-3. Aanvang 8e inning met inmiddels Luc van Brero op de heuvel was het 9-5. Na een fraaie 3-honkslag van Tim Korstanje werd hij door Julian Berns binnen geslagen met een 2-honkslag. Helaas bleef het daar bij en eindigde de wedstrijd na ruim 2,5 uur met een 9-6 eindstand.
Aspiranten
De aspiranten hadden een mooie wedstrijd voor de boeg met op papier een gelijkwaardige tegenstander (WHSC). De aspiranten leken daar echter in de eerste inning niet de uitdaging in te zien. Met slordig veldwerk werd het de startende pitcher Floris Gon niet makkelijk gemaakt. Na ook nog een ongeïnspireerde slagbeurt stond het na de eerste inning al 0-7 voor WHSC. Gelukkig herpakte Bedrocks zich sterk. Een mooie pitchronde van Thimo Czudar waarin de nul werd gehouden door o.a. twee mooie vangballen. Daarna volgde een solide slagserie waarin de Bedrocks veel ballen het veld in bracht en gretigheid toonde. Met nog een derde inning en stand 4-7 leek het nog spannend te kunnen worden. Echter, WHSC was goed bij de les en wist niet alleen uit te lopen naar 4-13, maar ook Bedrocks nog op nul te houden met zeer solide veldwerk. Dank gaat uit naar Roy Lambers, die op hetzelfde tijdstip met zijn eigen team kon spelen, maar de aspiranten uit de brand hielp door met hen mee te spelen.Pupillen
Het Emmer pupillenteam met veel nieuwkomers verweerden zich in Veendam dapper tegen koploper The Blokes 1 en ging daarbij met geheven hoofd ten onder.

Foto’s Bert Springer

Programma Meerdijk: Zaterdag 10.00 Pupillen – The Blokes 2, Zondag 14.00 Heren – HTH/Giants

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda