Geslaagde Beeballdag Bedrocks.

EMMEN - Zaterdag organiseerde Bedrocks Honk-en Softbalclub Emmen een open Beeballdag voor kinderen in de bassischoolleeftijd. Bijna alle noordelijke honkbalclubs waren vertegenwoordigd met een Beeballteam, aangemeld voor de Rookie Beeball klasse (5 tot 8 jaar) en het Major League Beeball (8 tot 12 jaar).


Ook Vrije Bassischool De Stroeten uit Emmen had een fanatiek team aangemeld die hoewel slagbal gewend van school voor het eerst het echte Beeballspel gingen spelen. Gelukkig werkte het weer mee en het werd een mooie en vooral gezellige dag met veel kinderen die enthousiast Beeball speelden en zich uit konden leven op het aanwezige springkussen, het opblaasbare slagspel, de waterslidingmat en de Tossmachine.


Ook de Officieele Beeball Mascotte "Bee" gaf de hele middag acte de presence en was een hit bij alle kinderen van klein tot groot. Na de gezamenlijke warming up werden er bij de Rookies wedstrijdjes gespeeld van een half uur.


Waarbij enthousiast ballen van paaltjes geslagen werden, op honken gerend, lopers uitgetikt en punten gescoord werden. De high-five's waren niet van de lucht en natuurlijk kon na afloop van elk wedstrijdje de traditionele line-up en groeps-yell niet ontbreken.


De drie grotere Beeball-teams van Caribe Groningen, De Blue Devils Meppel en WHSC Winschoten begonnen gezamenlijk hun major competitie op het grote Softbalveld.
Dit was een gezellige en vooral leerzame en sportieve aangelegenheid waarbij deze drie clubs ter plaatse hun beeball-teams konden samenstellen en later op de middag zelfs enthousiast aanvulling kregen van de oudste en meest enthousiaste Rookie Beeballers die ook het Beeballspel met 4 ipv 3 honken en een aangegooide bal eens te oefenen.


Aan het einde van de dag kon iedereen terugkijken op een zeer geslaagde en sportieve dag en bedankte Bedrocks voorzitter Wim Boonstra alle vrijwilligers voor hun inzet.


De opkomst toonde aan dat ook in het Noorden deze vereenvoudigde vorm van het Honkbalspel voor de jeugd stevige voet aan grond heeft gekregen en een populaire jeugdsport is geworden.


Voor wie eens een keer mee wil trainen met Beeball (5 tot en met 8 jaar) of Pupillen (9 tot 12 jaar) kan elke woensdagavond vrijblijvend bij de Bedrocks velden binnenlopen. De 2 jongste Bedrocks teams trainen daar vanaf half 7.


Meer informatie is te verkrijgen door een mailtje te sturen naar: info@bedrocks.nl of burmees1@planet.nl (foto's Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda