Bedrocks jeugdspelers geselecteerd voor het NK Honkbal

EMMEN - Vijf Bedrocks spelers zijn geselecteerd om Noord-Nederland te vertegenwoordigen op het Nederlands Kampioenschap Little League. Het NK Little League wordt gespeeld op 3 juni in Almere en op 17 en 18 juni in Hoofddorp en Nieuw Vennep.


Er wordt gespeeld in vier leeftijdscategorieën; de Littles van 11 en 12 jaar, de Intermediates van 12 en 13 jaar, de Juniors van 13 en 14 jaar en de Seniors van 15 en 16 jaar. Noord-Nederland doet met drie teams mee aan het NK. De Noordelijke teams worden samengesteld uit talentvolle spelers uit de provincies Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel.

De 11-jarige Vlin Rietema en 12-jarige Dariën Vinke maken hun debuut in de Little League. Alex Uiterwijk-Winkel van 12 jaar speelt voor het tweede jaar als Little. Zij zijn alle drie catcher in het Aspiranten team van de Bedrocks. Hoofdcoach van de Littles is Armando Davelaar van de Blue Hawks uit Zwolle. Hij wordt geassisteerd door Kevin Vording van de Bedrocks.

Ook de 14-jarige Colin Ramakers maakt zijn debuut bij de Junior League. Colin is catcher bij het Aspiranten team van de Bedrocks. Stein Rietema van 14 jaar heeft al de nodige ervaring en gaat voor de vierde keer mee naar het NK. Hij komt uit in de Junior League. Stein is pitcher en catcher in het Junioren 2 team van de Bedrocks. Hoofdcoach van de Juniors is Benjamin Willems met als assistent Ger Kappen van de Pioneers uit Assen.

De zeven Little League trainingen worden centraal in de regio gehouden op de velden van de Pioneers in Assen.
Het Little League is een internationaal programma voor jonge honkballers en softbalsters tussen 11 en 16 jaar. Nederland is ingedeeld in tien speelregio’s. Dit jaar nemen 39 teams deel aan het NK. De winnaars van het NK plaatsen zich voor het Europees Kampioenschap Little League die in juli van dit jaar gehouden wordt in het Poolse Kutno; Little League en Junior League en het Italiaanse Novara; Senior League. De Europese Kampioenen mogen in augustus naar de Verenigde Staten voor de World Series. (foto’s Bert Springer).

Programma Meerdijk; Zaterdag 11:00 Oefenwedstrijd Junioren 2 – Junioren 1. Zondag 15:00 Heren – Caps 2 Hoogeveen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda