Ann Marin Spang wint Voordrachtwedstrijd ’t Aol’ Volk:

Jeugdige happening in het ATLAS theater EMMEN - Vrijdagavond 3 november 2017 was de grote finale van de voordrachtwedstrijd die de Drentse vereniging “’t Aol’ Volk" elk jaar voor de jeugd organiseert. Het was prachtig om te zien en te horen hoe de kinderen op het toneel in een bomvolle zaal van het Atlas Theater hun gedichtje in het Drents voordroegen.

En dat is niet eenvoudig, want de meeste kinderen praten bijna geen Drents meer. Er was weer veel keuze in gedichten: bestaande gedichten, maar ook weer een aantal nieuwe zelfgeschreven gedichten. Gedichten over vissen, een huisdier, je oma, de herfst, je hobby’s en nog veel meer onderwerpen. Soms geschreven vanuit het kind, zoals het gedicht van de winnares. In dit gedicht werd duidelijk gemaakt dat ze een hekel aan de herfst heeft, omdat ze dan weer sokken aan moet met “naoties”. Ze liep liever op blote voeten en zo stond ze dan ook op het podium:


Ann-Marin Spang uit Dalen die de “Grada Eding-Askesprijs” won
. Zij kreeg de grote wisselbeker en een geldprijs. Zie foto

De ruim 300 bezoekers hebben genoten van de jeugdige voordragers. Het voordragen werd afgewisseld met dansen van onze Jeugd- en Kinderdansgroep. De juryleden, Hennie Stokman, Anne Doornbos en Wim Oosting, hadden geen gemakkelijke taak, maar uiteindelijk kwamen de volgende winnaars uit de bus:


Bij de jongste groep:

1. Sten Rengers, 8 jaar, van obs De Bente in Emmer-Compascuum, met het gedicht: ”Opstel”, geschreven door M. Hofsteenge en D. Blancke.
2. Nina Groen, 8 jaar, van obs ’t Eenspan in Emmen, met het gedicht: “Oh mien kontie”. De schrijver is onbekend.
3. Milou Zijlstra, 7 jaar, van obs De Esdoorn in Weerdinge,
met het gedicht: “Ik weet het niet”. De schrijver is onbekend.

Bij de oudste groep:
1. Ann-Marin Spang, 9 jaar, van Burgemeester Wessel Boerschool in Dalen, met het gedicht: “Naoties en ander ongemak” geschreven door haar moeder.
2. Indy Wösten, 10 jaar, van cbs De Praom in Zwartemeer, met het gedicht: “Dikke problemen” geschreven door Hermien Boesjes.
3. Anna Linneman, 11 jaar, van cbs De Praom in Zwartemeer, met het gedicht: “Weet je” geschreven door Eddie Zinnemers.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda