Judo

Judofeest voor de judoka's van Vos

ALAGHAREN - De laatste ronde van het starters jeugdjudo toernooi werd gehouden in Slagharen. De organiserende vereniging Anbergen had veel gedaan om de prijswinnaars in de schijnwerpers te zetten, dit letterlijk en figuurlijk. Deze eindronde was mede daarom een feest voor de jonge judoka's en met name voor de jeugd van judovereniging Vos. Zij behaalden in totaal 16 prijzen en waren daar super blij mee. Dat is ook te zien op de foto's. Judoka's, ouders en coaches gingen tevreden naar huis.

Lorena Schrik districts jeugd kampioen judo.

PODE PEKELA - Een jonge wedstrijdgroep van judovereniging Vos was zaterdag goed bezig tijdens de districts-kampioenschappen tot 12 jaar. Opmerkelijk was dat alle deelnemers van Vos voor het eerst deelnamen aan dit kampioenschap dat in Oude Pekela werd gehouden. Lorena Schrik uit Emmer Compascuum werd kampioen door alle wedstrijden te winnen.

Startende wedstrijdjudoka's Vos goed in Borger.

BORGER - De beginners in het judo als wedstrijdsport hadden goede resultaten tijdens het zogenaamde Hunebed judo toernooi in Borger. Er werden 11 prijzen gewonnen, waarvan vijf eerste. Deze waren Emillio Weerman, Denzel Reurink, Kaylee Weerman, Sill Arends en Sophie Klaver. Zilver werd behaald door Lorena Schrik en James Hemel. Giovanni Jagt, Rick Jonker, Laurens Wichers en Sofie Boon mochten een bronzen medaille mee naar huis nemen.

Geslaagde herstart judokampioenschap ODJK.

EMMEN - Het niveau was hoog en er waren boeiende wedstrijden te zien tijdens de 15e editie van het Open Drents judo kampioenschap. Uiteindelijk kwam het Sverige Judo Team met 15 prijswinnaars als beste presterende club tevoorschijn. Top Judo Nijmegen kwam dicht bij met 13 prijzen.

Open Judokampioenschappen in sporthal Angelslo

KLAZIENAVEEN - Zaterdag 7 oktober worden voor de 15e keer de open judo kampioenschappen van Drenthe gehouden. Toernooinaam ODJK. Er doen 550 deelnemers mee en 64 verenigingen uit 10 landen. Locatie is sporthal Angelslo in Emmen. Wethouder Schrik zal het toernooi openen om 8.50 uur. De aanvang is 9.00 uur en het einde om 17.00 uur. De organisatie is judovereniging Vos. Gezien het niveau zijn er vast spannende wedstrijden te zien om de Drentse titel. Dertig scheidsrechters en 65 vrijwilligers gaan proberen dit kampioenschap zo perfect mogelijk te laten verlopen.