Jan Dolfing promoot concours

ASSEN - De Brink in Assen zal op zaterdagmiddag 5 oktober in het teken staan van paarden. Niemand minder dan de bekende Drentse springruiter en manegehouder Jan Dolfing uit Vries maakt die middag zijn opwachting in het Asser centrum. Dolfing komt niet alleen, hij neemt een aantal pony’s mee. Op die pony’s kan de jeugd gratis een rondje over de Brink rijden. Deze bijzondere activiteit wordt gehouden om extra aandacht te vestigen op het concours hippique NIC. Dat wordt gehouden van 10 tot en met 13 oktober in de TT Hall in Assen. Op zaterdag 5 oktober krijgt iedereen tussen 13.00 en 16.00 uur alle gelegenheid kennis te maken met paarden en paardensport en in het bijzonder het concours hippique NIC Assen.


“We mogen best trots zijn op het concours, want het is het oudste indoor concours van Nederland”, laat Jan Dolfing weten. “Daarom is het van belang dat zoveel mogelijk mensen te weten komen dat het in Assen wordt gehouden. En dat kun je heel goed doen door met paarden naar het centrum van Assen te komen en de aandacht op het NIC te vestigen.”

Dolfing neemt voor de promotieactie een stuk of zeven pony’s mee naar de Brink. “We gaan er voor zorgen dat de kinderen die een ritje op de pony gaan maken goed begeleid worden, want dan beleven ze het meeste plezier op de rug van het dier en het moet natuurlijk allemaal veilig verlopen.”

Als extraatje ligt er voor een aantal van die ponyrijders een vrijkaart gereed voor het NIC. Alle kinderen die gebruikmaken van de mogelijkheid om een ponyrit te maken, dingen mee naar zo’n vrijkaart. De organisatie van het NIC stelt een aantal van deze felbegeerde kaarten voor de actie beschikbaar.

Dat Jan Dolfing uit Vries zich inzet voor het NIC is niet zo verwonderlijk. De band die hij met het NIC heeft is een erg hechte. Tientallen jaren is de ruiter uit Vries als deelnemer op het concours actief geweest. Het is dit jaar 45 jaar geleden dat Jan Dolfing voor het eerst uitkwam op het NIC. Ook dit jaar hoopt hij weer mee te kunnen doen aan het concours. “Ik hoop op donderdag 10 oktober te kunnen starten in het Z-springen, met mijn paard Amorka.”

In het verleden heeft Jan Dolfing vele springrubrieken tijdens het NIC op zijn naam geschreven. Die overwinningen misstaan niet op zijn imposante erelijst. Bijzondere prestaties op die erelijst staan er ook op. Dolfing werd onder andere drie keer Nederlands kampioen en negen keer kampioen van Drenthe.

Op zaterdagmiddag 5 oktober kan de jeugd op Dolfings pony’s rijden en daarbij kans maken op een vrijkaart voor het concours hippique NIC Assen. Wie weet schuilt er ook een kampioen in één van de kinderen die een ponyrit maken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda