31 Nationaliteiten naar NIC Assen

ASSEN - Maar liefst 31 nationaliteiten zullen van 10 tot en met 13 oktober op het concours hippique NIC Assen vertegenwoordigd zijn in de TT Hall. De organisatie ontvangt in ieder geval deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, de Verenigde Staten, Azerbeidzjan, Australië, Indonesië en nog veel meer landen. Hoewel lang niet alle namen van de deelnemende ruiters bekend zijn, diverse landen wijzen de definitieve ruiters binnenkort aan, is de komst van enkele toppers al zeker.

Vanuit België reist Pieter Devos naar Assen af. Deze ruiter uit Bekkevoort heeft zich begin september behoorlijk in de schijnwerpers gereden door in Canada de prestigieuze Grote Prijs van Spruce Meadows op zijn naam te schrijven. Hij kaapte de winst weg voor de neus van Olympisch kampioen Steve Guerdat. Een prestatie van formaat. De NIC-organisatie is dan ook erg blij deze rijzende ster op haar concours te kunnen verwelkomen.

Vanuit de Verenigde Staten heeft Lauren Hough zich gemeld. Deze amazone maakte deel uit van de Amerikaanse ploeg die tijdens het CHIO Rotterdam de tweede plaats voor zich opeiste in Nations Cup. Janika Sprünger uit Zwitserland is een amazone die zeker in de race kan zijn voor winst in één van de rubrieken tijdens het NIC Assen.

Jos Lansink in actie(foto Roos Meertens)

Vast staat ook de komst van de wereldtoppers Jessica Kürten (Ierland) en Jos Lansink (België). Lansink is de afgelopen jaren trouwe deelnemer van het NIC Assen geweest. In 2006, 1994 en 1989 was Lansink winnaar van het Noordelijk Internationaal Concours.

Het NIC Assen begint op donderdag 10 oktober met de springrubrieken voor de breedtesport, de klassen L, M, Z en ZZ. Gedurende de gehele eerste dag van het concours heeft het publiek gratis entree.

Vanaf vrijdag 11 oktober staan de internationale combinaties in de schijnwerpers, waarbij op zondag 13 oktober de Grote Prijs van Drenthe het hoogtepunt van het NIC Assen vormt. Zondagavond 13 oktober wordt het concours hippique afgesloten met het Dressuurgala.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda