Nederland wint sjoelinterland

BENEDEN-LEEUWEN - Zaterdag 2 september werd er gesjoeld in de Rosmolen in Beneden-Leeuwen. Hier vond het Interland (Nederland, Duitsland en Frankrijk) plaats. Aan dit toernooi mogen alleen de beste sjoelers van Nederland mee doen. Dit keer waren er 2 personen van de Brikkenmikkers bij, te weten Elly Mensen die door haar goede score waarbij ze een gedeelde eerste plaats behaalde op het NK Individueel en Jannie Koops.

Deze fantastische dag, georganiseerd door Emwsv BenedenLeeuwen eindigde met een mega overwinning van Nederland en een heerlijk etentje. De teams bestaan normaal gesproken uit 20 personen en een paar resrve spelers. Dit jaar deed voor het eerst Frankrijk mee aan het Interland, echter maar met 10 spelers want de groep spelers is ondanks dat daar afgelopen jaar het WK gehouden werd nog niet zo heel erg groot. We hopen ze volgend jaar met de volle 20 personen terug te zien. Al in de eerste ronde nam Nederland een grote voorsprong op de rest met wel 10 keer scores boven de 1400 en als uitschieter de waanzinnige 1474 van Ronald Polman. En let wel, dit allemaal met de old school regeltjes. Schijven die uit de vakken vliegen... das erg sneu en geen steen terug bij 148 in 2 keer.

Getest is het natuurlijk wel want Ronald behaalde ergens een score van 148 in jawel... 1 keer. Kreeg 2 keer een steen terug en maakte er 156 van (helaas dus maar 148 op papier). Dit was geweldig om eens van dichtbij mee te maken. Voor Elly bleef de teller een beetje steken op 1402 in de eerste ronde maar boven de 1400 en nog ruimte naar boven dus. Jannie behaalde een score van 1331 maar mocht het nog een ronde proberen.

In de tweede ronde scoorden de Nederlanders maar liefst 15 keer boven de 1400 en liep het verschil met Duitsland en Frankrijk alleen maar op. De score van Elly 1411 en nog steeds ruimte naar boven. Jannie scoorde 1449 punten en voor haar zat het toernooi er op, ze werd helaas gewisseld. In de laatste ronde zakte het aantal 1400+ weer een beetje bij de Nederlanders maar alsnog weer 10 keer.

Voor Elly 1427 punten en daar was ze behoorlijk mee tevreden. Nederland dus op 1 met uiteindelijk een waanzinnig gemiddelde van 139,20. Duitsland op plaats 2 met een gemiddelde van 129,55 en Frankrijk die heel veel geleerd hebben van deze, voor hun eerste interland op 3 met een gemiddelde van 112,82. Daarnaast mocht (hoe kan het ook anders) Ronald nog een prijsje voor de hoogste serie bij de heren en Elly van de hoogste serie bij de dames in ontvangst nemen. Naast de hoogste serie heeft Elly dit jaar haar Interland record met 2 puntjes kunnen verbeteren.

Ook in het open toernooi was er nog een prijsje dat mee ging naar Klazienaveen. Nico Stuut werd 1ste in de klasse B met een gemiddelde van 140,40. En omdat het sjoelen echt niet saai is volgde er nog iets leuks... Onder het motto: Sjoelen... je kan het dak op. Is dus getest en bewezen, het kan inderdaad. Wij noemen dit ook wel sjoelen op hoog niveau. Sjoelen op het dak van de Rosmolen. Het filmpje staat op de Brikkenmikkers FB-pagina www.facebook.com/groups/Brikkenmikkers

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda