Roemruchte Dr. van Leeuwentoernooi heeft nieuwe toernooidirecteur

EMMEN – Van 30 mei tot en met 5 juni aanstaande wordt de 64e editie van het Dr. Van Leeuwentoernooi gespeeld op het tennispark van LTC Emmen. Het van Leeuwentoernooi is het hoogst genoteerdetennistoernooi van het Noorden. Nederlandse toptennissers komen graga naar Emmen voor dit uniek toernooi, zegt de kersverse toernooidirekteur Arjan Romp, die ditjaar na 15 jaar het stokje heeft overgenomen van Harry Lassche.


Het was even spannend toen vorig jaar toernooidirecteur Lassche aangaf tes toppen als eerste man van het toernooi. Gelukkig werd binnen de eigen geledingen vervanging gevonden in de persoon Arjan Romp. “Het is de sfeer rondom het toernooi, de deelname van topspelers én de inzet van de gastgezinnen wat het toernooi zo bijzonder maken.” aldus Romp. “Met zo’n groot toernooi zetten we Emmen ook weer op kaart. Alle wedstrijden zijn gratis toegankelijk. Zo kunnen jonge talenten heel dicht bij hun helden komen. Ik ben blij dat ik als toernooidirecteur nu een steentje mag bijdragen.”

Uniek en gewild tennistoernooi in Nederland
Het Dr. Van Leeuwentoernooi is het hoogst genoteerde nationale toernooi van het Noorden. De andere vijf 4-sterren KNLTB Nationale Ranglijsttoernooien(NRT****) vinden dit jaar plaats in Noord- en Zuid-Holland en Limburg. Dit geeft aan hoe uniek dit toernooi is voor onze regio. Eigenlijk bestaat het toernooi uit twee toernooien: een open toernooi voor de categorieën 2 t/m 7 en een NRT**** toernooi waarin de top van Nederland speelt. Deze combinatie maakt het een uniek en gewild toernooi. Vele winnaars van het NRT zijn ook Nederlandse Kampioenen geweest en hebben in het internationale circuit gespeeld of spelen nog steeds internationaal. Kiki Bertens bijvoorbeeld. Zij is voor het grote publiek een heel bekende naam. Ze nam deel in 2007, 2008 en 2009. In 2008 won zij het toernooi.

Gastgezinnen vangen de deelnemers op
Uniek is ook de gastgezinnen regeling die het toernooi aan de landelijke top biedt. Vele gezinnen uit Emmen en omgeving nemen een topspeler in huis. Alle toptennissers van toen en nu hebben goede herinneringen aan hun deelname aan het Van Leeuwentoernooi. Onlangs refereerde Kiki Bertens op Facebook nog aan haar deelname aan het Dr. van Leeuwen toernooi en de gastvrijheid van haar toenmalig gastgezin.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda