In deze categorie

Wielrennen

Laatste trainingsrit WSV Emmen bracht volop strijd

EMMEN - De laatste trainingsrit op de Meerdijk in Emmen bracht zaterdag 50 renners aan de start. Een redelijk aantal gezien de concurrentie van met name de Col du VAM voor masters. Het tempo zat er direct goed in. Junior Huub Deelstra was de eerste aanvaller van de dag. Daarna namen Gudo Hartog en Douwe Doorduin, de studenten van Tandje Hoger, het stokje over. Maar ook dit duo werd na enkele ronden weer ingerekend.
Reageer!

Arianna Pruisscher wint vrouwenklassieker

STRIJEN - Arianna Pruisscher, die tegenwoordig in Sittard verblijft, heeft haar eerste seizoenszege alweer te pakken. Zaterdag won zij in Zuid-Holland de Omloop van Strijen, een klassieker over een afstand van 80 km. In de eindsprint was zij de snelste van het peloton. Zij klopte Phaedra Krol (Heerde) en Susanne Meistrok uit Elshout. Vorig jaar stond Arianna al als tweede op het podium in deze vrouwenklassieker.
Reageer!

Voor de 26e keer de Slenerveldtocht van FTC Toerlust.

NIEUW WEERDINGE. De fietstoerclub Toerlust uit Nieuw-Weerdinge organiseert op zondag 19 november aanstaande voor de 26e keer de jaarlijkse veldtoertocht vanuit het 't Haantje. De tocht leidt de deelnemers langs een met linten goed gepijlde route door de bossen rondom 't Haantje. De deelnemers kunnen kiezen uit 3 zeer aantrekkelijke routes over louter bospaden. Er zijn korte routes van 25 en 30 km, en een langere route van 50 kilometer. De begin- en eindkilometers gaan over prachtig heuvelachtig terrein. Tijdens de tocht kan men nog bepalen welke afstand men wil gaan rijden.
Reageer!

Bushbikers Sleen

NIEUW AMSTERDAM - MTB vereniging Bushbikers is een van de weinige mountainbike verenigingen in de regio Zuidoost Drenthe die naast de NTFU nu ook aangesloten is bij de KNWU. Hiermee heeft de vereniging aan de wens van een aantal leden kunnen voldoen en is het voor deze leden mogelijk om met een wedstrijdlicentie deel te nemen aan wedstrijden die onder de vlag van de KNWU worden georganiseerd.
Reageer!

Dido Jalving op het podium

EMMEN - Bij het begin leek het er even op, dat de jeugdveldrit op de Meerdijk in Emmen dreigde te zullen verregenen. De vele paraplu’s kwamen op dat moment uitstekend van pas. Maar naarmate de wedstrijddag vorderde veranderde het weerbeeld langzaam maar zeker in een meer positieve variant. Daarmee kregen de vrijwilligers gelukkig loon naar werken, want zij hadden zich de afgelopen weken het vuur uit de sloffen gelopen om alles op tijd voor elkaar te krijgen.
Reageer!

4e Geopark Hondsrug Classic 14 en 15 oktober 2017

GASSELTE - Op zondag 15 oktober wordt de Geopark Hondsrug Classic voor de 4e keer georganiseerd. De classic kent een uitdagend parcours met een lengte van ruim 60 km door de (Staats)bossen van Gieten en Gasselte. Om 11 uur wordt het startschot gegeven en zullen alle deelnemers met een massa start tegelijk starten.
Reageer!

Zeges voor jeugd WSV Emmen

HOOGEVEEN - In de “stille” periodes van het wegseizoen worden er in het district Noord op verschillende locaties zogenaamde interclubwedstrijden georganiseerd. Zaterdag was dat het geval in Hoogeveen, waar jeugdrenner Luco Bos uit Emmen op de Bentincksdijk de overwinning pakte bij de 10-jarigen na een fraaie sprintzege.
Reageer!

Regen spelbreker Gouden Pijl

EMMEN - De jubileumuitgave van de Gouden Pijl bood volop vertier. Het standaard-programma (criteriums voor vrouwen, elite/beloften en profs) werd voor deze gelegenheid uitgebreid met twee leuke onderdelen, namelijk een “dikke banden race” voor de jeugd en een dernykoers voor de “oude glorie”. Zo kwam iedereen aan zijn trekken.
Reageer!

Touretappewinnaar Bauke Mollema naar Emmen

EMMEN - Dinsdag 8 augustus rijden de amateur- en profrenners voor de veertigste keer door het centrum van Emmen. Om dit te vieren heeft de organisatie niemand minder dat etappewinnaar Bauke Mollema weten vast te leggen. Daarnaast kan het publiek zich verheugen op een heus Bike Event.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda