Wielrennen

Bolletjestrui Giulio Ciccone zegeviert in 44e Gouden Pijl

EMMEN - Italiaan Gulio Ciccone heeft de 44e Gouden Pijl op zijn naam geschreven. De bergkoning van de voorbije Tour de France kwam solo over de meet in Emmen. Fabio Jakobsen sprintte naar plek twee, voor Elmar Reinders die een ultieme ontsnappingspoging in de slotfase zag stranden. De geboren Emmenaar dacht op eigen grond met een demarrage in de finale de rest te slim af te zijn, maar achter de renner van Jayco AlUla werd niet getwijfeld. Het bijhalen van de Drentse Tourdebutant was voor Ciccone het sein om op zijn beurt weg te springen.
Reageer!

Spanning stijgt in de Tour de France Femmes

De spanning is nog altijd om te snijden in de Tour de France voor vrouwen. Het laatste weekend belooft spectaculair te worden, met een bergetappe naar de Tourmalet en een afsluitende tijdrit naar Pau. Wat kan je van die Tour Femmes-etappes kan verwachten?
Reageer!

Ontdek het geheim achter de Tourzege van Team Jumbo-Visma

Gisteren, zondag 23 juli, stond Jonas Vingegaard voor het tweede jaar op rij in het geel te glunderen op de Champs-Elysees. Het Masterplan van Team Jumbo-Visma om de Deen naar de Tourzege te loodsen was andermaal geslaagd.PAR
Reageer!

Wielerflits weer vol informatie

Beste wielerliefhebber, Pssst... Nog 8 nachtjes slapen tot de start van de Tour de France in Bilbao! Dat betekent ook dat de week van de nationale kampioenschappen nu bezig is. Afgelopen week werden al de tijdritten verreden op het NK en het BK, maar nu zijn de meeste ogen vooral gericht op de wegwedstrijden van zaterdag en zondag!
Reageer!

Gino Mäder (26) overleden

WIELRENNEN - Beste wielerliefhebber, we beginnen met zeer verdrietig nieuws. Gino Mäder is donderdag in de afdaling van de Albulapass in de Ronde van Zwitserland uit de bocht gevlogen en in het ravijn gestort. De Zwitser is daarbij verongelukt. Aanvankelijk lukt het de hulpdiensten om hem na 25 minuten weer tot leven te krijgen, nadat hij twee minuten na zijn val bewegingsloos in het water werd aangetroffen door de rondearts. In allerijl werd hij nadien naar het ziekenhuis van Chur gevlogen, maar hulp mocht niet meer baten. Vrijdagmorgen om 11.30 uur is Mäder overleden. Hij was slechts 26 jaar jong. Onze community en zelf zijn net als de rest van de wielerwereld enorm geschokt door dit tragische nieuws.
Reageer!

Van 20 tot 24 september 2023 vindt het EK Wielrennen plaats in ons mooie Drenthe. De voorbereidingen voor dit evenement zijn in

EMMEN - Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de OpFietse activatieprogramma. De afgelopen weken vonden er al diverse wielercafés, dikke banden races en clinics op scholen plaats. De komende maanden gaat dit alleen maar meer worden. De ambitie is om van het EK wielrennen een mooie blijvende herinnering te maken voor zoveel mogelijk Drenten. Maar ook om Drenthe als fietsprovincie nog verder op de kaart te zetten. Nu het nog precies 100 dagen is tot het EK, vertellen we graag iets meer over wat ons zoal te wachten staat.
Reageer!

Beste wielerliefhebber,

EMMEN - De maand juni staat traditioneel in het teken van vooruitkijken naar de Tour. Want het lijkt erop dat we ons weer mogen verheugen op een spannende strijd om het geel. Terwijl Jonas Vingegaard momenteel indruk maak in de Dauphiné, kreeg Tadej Pogacar goed nieuws te horen over zijn herstel.
Reageer!

Hallo wielerliefhebbers

EMMEN - Eindelijk, eindelijk, eindelijk! We hebben er lang op moeten wachten, maar het is nu toch echt tijd voor de Omloop Het Nieuwsblad. Morgen is het zover, en dan wacht zondag ook gelijk Kuurne-Brussel-Kuurne. Wij hebben er zoveel zin in, dat Maxim en Youri afgelopen dinsdag al de WielerFlits Podcast opnamen. Met een zéér uitgebreide vooruitblik!
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda