In deze categorie

Wielrennen

Koninklijke lof voor leerlingen Hondsrug College

EMMEN- Een compliment krijgen van een heuse prins. Je maakt het beslist niet dagelijks mee. De leerlingen van Ht1j en Hb1i wel en daar mogen ze best trots op zijn. Prins Bernard van Oranje had namelijk lovende woorden over voor de inzet van de Hondsruggers als het gaat om de strijd tegen lymfeklierkanker. 786 euro
Reageer!

Havik winnaar tijdrit topcompetitie

EMMEN - De Nederlandse topcompetitie voor wielrenners is voortgezet in Emmen met een individuele tijdrit over een afstand van 27 kilometer. De organisatie was in handen van Jansen Event-sportmanagement. Om de minuut ging er een renner van start op het Raadhuisplein. Via Westenesch leidde het traject door ’t Haantje en Odoornerveen.
Reageer!

Arianna Pruisscher winnaar wielerronde Ternaard

TERNAARD – De omloop van Ternaard in Noord-Oost Friesland kende dit jaar voor het eerst een wedstrijd voor dames. Het parcours ging door het centrum van Ternaard en langs de zeedijk. De koers over een afstand van 60 km eindigde in een massa-sprint. Een kolfje naar de hand van Arianna Pruisscher uit Nieuw-Dordrecht, die als erkend sprintster iedereen te snel af was.
Reageer!

Para-Cycling World Cup komt naar Emmen

EMMEN - In Emmen wordt van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli de wereldbeker wielrennen voor atleten met een handicap, ook wel para-cycling genoemd, gehouden. De UCI Para-Cycling Road World Cup in Emmen is één van de drie wereldbekerwedstrijden die in 2017 wordt verreden.
Reageer!

Wie zet de snelste tijd neer op MTB route Sleenerzand?

SLEEN - Op zondag 9 juli a.s. organiseert mountainbikevereniging Bushbikers uit Sleen een sportieve Time Trial met tijdsregistratie, waaraan iedereen vanaf 14 jaar deel kan nemen. Het is een wedstrijd over 32km, bestaande uit 1 grote ronde. Er zal individueel, in de categorie dames of heren, om de minuut gestart worden. Voor meer informatie zie www.bushbikers.nl.
Reageer!

Zilver voor Lieke Nooijen

‘s-HEERENBERG - In de wielersport staat de maand juni traditiegetrouw in het teken van de Nederlandse kampioenschappen. Zaterdag stonden de titels op het spel voor de nieuwelingen (15 en 16 jaar) en de junioren (17 en 18 jaar), zowel voor jongens als voor meisjes.
Reageer!

Bjarne Hemme net niet op het podium

AMERSFOORT – Het Nederlands kampioenschap jeugdwielrennen heeft de renners van WSV Emmen deze keer geen medailles opgeleverd. Bjarne Hemme, van wie het een en ander werd verwacht na zijn uitstekende voorseizoen, kwam nog het dichtst in de buurt. Hij werd 4e na een massasprint op het golvende parcours (“Klein Zwitserland”) in Amersfoort. De titel ging naar Roan Konings uit Oudenbosch.
Reageer!

Tijmen Eising sterk in Ronde van Limburg

Wielrenner Tijmen Eising uit Emmen was zondag één van de smaakmakers in de Ronde van Limburg. Hij zag zijn aanvalslust beloond met een 3e plaats aan de finish in Beek (Genhout). Zoals gebruikelijk in Zuid-Limburg, kregen de renners een heuvelachtig parcours voorgeschoteld met tien beklimmingen, waarvan de Adsteeg zowel de eerste als de laatste was. De zege ging naar Jarno Gmelich Meijling (Almere). Hij kwam als eerste boven op de Adsteeg en wist zijn minieme voorsprong tot aan de finish vast te houden. De ereplaatsen waren voor de eerdere vluchters Arvid de Kleijn (2e) en Eising (toch nog 3e). Door dit resultaat is Tijmen Eising opgeschoven naar de 2e plaats in het algemeen klassement van de topcompetitie. De winnaar kan een profcontract bij Roompot in de wacht slepen. Er staan nog drie “proeven” op het programma, waaronder een tijdrit in Emmen op 8 juli.
Reageer!

Arianna Pruisscher regio-kampioen

MIERLO - Wielrenster Arianna Pruisscher uit Nieuw-Dordrecht heeft in Noord-Brabant de zogeheten Kersenronde op haar naam geschreven. Deze wedstrijd over 60 km in en rondom Mierlo gold tevens als regio-kampioenschap van alle Zuidelijke wielerdistricten. Zij versloeg in de sprint al haar concurrenten, waarvan Yara Kastelijn (Neerkant) beslag legde op het zilver en Karlijn Swinkels (Handel) op het brons.
Reageer!

Dubbelslag Bjarne Hemme in jeugdmeerdaagse

EMMEN - Er lijkt maar geen einde te komen aan de successenreeks van Bjarne Hemme. De jeugdrenner uit Erica reed een bijzonder succesvolle Jeugdmeerdaagse, die donderdag begon met een korte proloog en zaterdag eindigde met een criterium op de Meerdijk.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda