Eerste vijf finalisten Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi bekend: SVBO

ZAALVOETBAL - De eerste vijf finalisten van de 45e editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi zijn bekend: Hoogeveen zondag, HZVV, Gramsbergen, Noordscheschut en LTC. Bij die vijf ploegen voegt zich komende woensdag, wanneer de tussenronde wordt gespeeld nog een team. SVBO, Valthermond, FC Meppel, Raptim en Germanicus vechten uit wie het zesde en laatste ticket gaat bemachtigen. De enige finalist van een jaar geleden die we niet meer terug zullen zien is DZOH. De eersteklasser uit Emmen eindigde als 4e in poule E, waar Hoogeveen de dienst uitmaakte.


LTC stunt
De grootste stunt van de avond leverde het Asser LTC in poule B (Dedemsvaart). De zaterdagtweedeklasser startte de avond met drie zeges, waarna een gelijkspel tegen Germanicus volstond voor de ploeg van trainer Germain Beck. Germanicus, vorig jaar nog vijfde, kwam weliswaar op voorsprong maar LTC-topschutter Marco Heerings scoorde de bevrijdende 1-1.


Verrassende wending in Hoogeveen

Poule C kende een bizarre wending, want na drie duels (en zeven punten) leek SVBO onbedreigd op weg naar de poulewinst. Helemaal omdat de winnaar van vorig jaar de grootste concurrent om plek 1 - Noordscheschut - met 3-2 versloeg. De geelhemden verslikten zich echter lelijk in CSVC. De enige vierdeklasser in de halve finale won met 2-0 (treffers Bart Turien en Ruben Meijer), waarna Noordscheschut het karwei kon afmaken tegen ZZVV. De formatie uit Zuidwolde kwam nog wel op voorsprong, maar daarna stelden de Schutters orde op zaken: 5-1. Met 7 punten uit 4 duels bereikte de ploeg van trainer Berry Zandink dus de finale.

Het is voor Noordscheschut overigens de zevende keer in successie dat de club zich plaatst voor de eindronde. In de voorgaande zes edities wist de koploper van de zaterdag 2e klasse J één keer te winnen. Dat was in 2016/2017.

Hoogeveen foutloos
De enige club die foutloos bleef vanavond was Hoogeveen zondag. Met 12 uit 4 kenden de blauwhemden geen enkel probleem in poule E (Zwartemeer). Met 15 goals voor en 1 tegen kwam geen enkele opponent ook maar in de buurt van Hoogeveen. Toch deed FC Meppel het erg knap in De Eendracht met twee zeges (op Sellingen en Drenthina) én een gelijkspel tegen DZOH. Hoogeveen bleek echter een maat te groot, getuige de 4-0 in hun onderlinge wedstrijd.

DZOH had de tussenronde kunnen halen bij een zege op Drenthina, maar de stadgenoot kende geen genade en won het onderlinge treffen met 5-0. Daardoor eindigde Drenthina in deze poule E als derde.

Gramsbergen voor vijfde keer naar finale
Gramsbergen haalde voor de vijfde keer in de clubhistorie de eindronde van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. In de poule met Raptim, Rolder Boys, DVC Dedemsvaart en Twedo pakte de club uit Overijssel 10 punten. De laatste wedstrijd was de beslissende (tegen Raptim). De club uit Coevorden moest winnen, maar er werd niet gescoord. Daardoor meldt Raptim zich woensdagavond in de tussenronde.

De beste prestatie leverde Gramsbergen overigens in 1987 (2e). Verder werd de zaterdagtweedeklasser 5e (1997), 6e (1998) en 3e in 2020. Vorig jaar werd Gramsbergen uitgeschakeld in de tussenronde.

Speciale online-uitzending van Onze Club
Onze Club komt RTV Drenthe zondag (oudjaarsdag) met een speciale uitzending die alleen online te zien is: dus op rtvdrenthe.nl met beelden van de halve finale vanuit vier sporthallen (Dedemsvaart, Emmen, Hoogeveen en Zwartemeer).


Wedstrijdschema tussenronde
Inmiddels is het wedstrijdschema van de tussenronde bekend. SVBO, Germanicus, Raptim, Valthermond en FC Meppel strijden vanaf 18.00 uur in Sporthal Angelslo (Emmen) voor het zesde en laatste finaleticket.

Het wedstrijdschema is als volgt:
18.00 Germanicus - SVBO (zon)
18.30 FC Meppel - Raptim
19.00 SVBO (zon) - Valthermond
19.30 Germanicus - FC Meppel
20.00 Valthermond - Raptim
20.30 SVBO (zon) - FC Meppel
21.00 Valthermond - Germanicus
21.30 Raptim - SVBO (zon)
22.00 FC Meppel - Valthermond
22.30 Raptim - Germanicus

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda