'OVERleven' door Vocalin Drenthe op indrukwekkende wijze afgesloten.

EMMEN - In een goed gevulde Goede Herderkerk in Emmen bracht Vocalin onder leiding van dirigent Roelof Bosma een muzikaal eerbetoon aan onze Poolse bevrijders. Uitgevoerd werd het Requiem van Faur en delen uit The Peacemakers van Sir Karl Jenkins. Op 14 en 15 mei waren er concerten in Coevorden en Meppel.


Onder de aanwezigen was een vertegenwoordiger van de Poolse ambassade in Nederland en de Emmer burgemeester Eric van Oosterhout. De muziek werd afgewisseld met indrukwekkende beelden van het Poolse gevangenenkamp Oberlangen, net over de grens bij Ter Apel en het verhaal over de Poolse veteraan Wally Kizewski uit Valthe.

Waar was zijn thuis? Het feit dat er in Europa op dit moment een vreselijke oorlog wordt uitgevochten maakte de hele avond nog indrukwekkende Met het slotlied

No more war ging werd het concert afgesloten.

De solisten waren de sopranen Varvara Tishina en Agnes van Laar en de baritons Jasper Schweppe en Lars Terray.Karel van den Berg (orgel) en het Ensemble Conservatoire (symfonieorkest) begeleidden het koor.

Stichting Vocalin Drenthe is in 2014 als projectkoor begonnen. Het koor voerde toen The Armed Man van Karl Jenkins uit in De Nieuwe Kolk in Assen. Omdat dit een groot succes was, heeft Roelof Bosma later het initiatief genomen stichting Vocalin op te richten. Deze heeft als doel regelmatig als projectkoor concerten te geven.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda